VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 3919. únor 2021

Poslechněte si podcast: Jakub Přibyl: Víno jako kult nebo nápoj?

„Česko nemá na to stát se vinařsky významnou oblastí. Koupit dobré víno za dobré peníze vyžaduje, aby se tím člověk zaobíral. Sommelier není pozice jenom do vysokého gastra,“ říká Jakub Přibyl, jeden z nejlepších sommelierů České republiky, v rozhovoru pro VisitChefTV.

01:08:49

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.

Web

Sezóna 1Epizoda 161Před týdnem 22:58

Dominik Tapušík: Slovenská barová scéna má pohostinnosti na rozdávanie. V Sky bare sa nám podarilo nájsť zlatý stred

„Kľúčom sú šikovní ľudia, ktorí práci rozumejú a majú ju radi. Na Slovensku dnes veľmi dobre funguje barmanská komunita. Ako generácia by sme nemali zaspať na vavrínoch, mali by sme cítiť zodpovednosť voči mladým ľuďom a vychovávať generáciu, ktorá to po nás prevezme,“ hovorí Dominik Tapušík, barmanager bratislavského Sky Bar & Restaurantu.

Sezóna 1Epizoda 16029. únor 2024 43:47

Tomáš Levý: Gastro je bizár obor, ale v životě ničeho nelituji

„Není lehké dělat v této době restauraci na malém městě. Troufám si říct, že po dvou letech máme ve Vejmrdě to nejhorší za sebou. Je super, když kuchaři vaří jídla a nevymýšlí blbosti,“ říká Tomáš Levý, jeden z nejvýraznějších českých šéfkuchařů a šéf trutnovské restaurace Vejmrda, za kterou se sjíždí gurmáni z celého Česka.

Sezóna 1Epizoda 15929. únor 2024 59:42

Kryštof Hordina: Přijít do baru jako evangelista a říct, že dosud všechno dělali špatně nelze

„Rumy mají v Česku všeobecně lepší startovní pozici, než whisky. Součástí ambasadorské práce je sdílení příběhů, na konci dne se ale stejně dostaneš do módu chutná-nechutná. Nikka Perfect Serve znamená potlačit ego,“ říká Kryštof Hordina, ambassador prémiových značek alkoholu ve společnosti Ultra Premium Brands.

Sezóna 1Epizoda 15823. únor 2024 28:49

David Král: Češi stále více nakupují drahá vína. Situace kolem champagne se zlepšuje

„V Česku je relativně velká skupina privátních klientů, kteří jsou ve víně vzdělaní a nakupují i pijí drahá vína, protože je ta vína baví. Cena kvalitních vín všeobecně stoupá. Dnes už nemám ambice vrátit se na soutěžní pódia,“ říká jeden z nejlepších sommelierů v Česku, David Král, který s vínem pracuje ve společnosti Premier Wines & Spirits.

Sezóna 1Epizoda 15710. únor 2024 27:20

Peter Plieštik: V Nikka Perfect Serve mi pomohli skúsenosť a improvizácia. Konštelácia otvoriť bar Forbína je správna

„Môžete mať pred sebou najlepší drink na svete, ale keď obsluha viazne, dokáže vám zruinovať celý večer. Nikka Perfect Serve má v Česku veľké šťastie, že má tak skúseného ambassadora. Nový bar Forbína bude mať kokteilové menu inšpirované divadlom,“ hovorí vicemajster barmanskej súťaže Nikka Perfect Serve a šéfbarman nového baru Forbína, Peter Plieštik.

Sezóna 1Epizoda 1567. únor 2024 21:27

Patrik Pokrývka: Keď na západe rastie medvedí cesnak, tak v Tatrách máme ešte sneh. Kuchyňu tomu prispôsobujeme

„Jedlo z reštaurácie Maemo sa napodobiť dá, jedlo z Nomy ale nie. V Nome som mal to šťastie zažiť dve sezóny. V Hoteli Lomnica používame k surovinám podobné prístupy, ako sa využívajú v nordickej gastronómii,“ hovorí Head Chef päťhviezdičkového tatranského Hotela Lomnica Patrik Pokrývka.

Sezóna 1Epizoda 1554. únor 2024 01:02:01

Suchánek a Danihelka: Na festivalu představíme vinaře, kteří hýbou světem champagne. Prodáváme i láhve, u kterých je zakázané aby opustili bar

„Filozofie výroby champagne se postupně mění. Pro nás jsou důležité vztahy a to, jak vinař pracuje na vinici. Festival La Bouteille de Champagne opět představí vrstevnatost toho, co region nabízí,“ říkají Antonín Suchánek a Miloš Danihelka, zakladatelé festivalu La Bouteille de Champagne, zaměřeného na exkluzivní a rukodělná champagne vína.

Sezóna 1Epizoda 15427. leden 2024 17:01

Martin Klaučo: Chceme hosťom dať neočakávané. Zaujímajú nás harmónie chutí

„V reštaurácii Franz Jozef spájame známe suroviny vždy s ďalšou extra surovinou, ktorú hostia možno až toľko nepoznajú. Vďaka live cooking show dostane hosť informácie z prvej ruky,“ hovorí šéfkuchár, reštaurácie Franz Jozef v Hoteli Lomnica, Martin Klaučo.

Sezóna 1Epizoda 15317. leden 2024 22:49

Maroš Dzurus: Himkok bar a destilérka v Osle je ideálny koncept. Vytvárame alkohol spolu s hosťami

„To, za čo veľkí producenti alkoholu míňajú veľké peniaze, teda testovanie nového produktu, robíme u nás s hosťami na dennej báze. Hosť ti dá najrýchlejší feedback. Trvalo nám dva roky vytvoriť harmóniu medzi destilérkou Himkok a nórskou vládou. ,“ hovorí Maroš Dzurus, bar manager nórskeho baru Himkok.

Sezóna 1Epizoda 15212. leden 2024 23:19

Daniel Tilinger: ECK je uvoľnený fine dining. Záujem je veľký, reštaurácia malá

„Predstava bola mať parádnu reštauráciu, ktorá by dopĺňala vinárstvo a tvorila na Devíne komunitu. Patrik Tkáč sa snaží aj týmto projektom vybudovať okolie a prispieť k zlepšovaniu životného prostredia,“ hovorí šéfkuchár devínskej reštaurácie ECK, Daniel Tilinger.