- Podcasty
- Seriál týdne
Poslechněte si podcast: Jak se žije ptákům v zimě
Do života opeřenců můžete nahlédnout společně s ornitologem Martinem Pudilem.
Seriál týdne
Každý týden pro vás chystáme seriál na zajímavé téma, které se váže k ročnímu období, významnému výročí, aktuální situaci, tradicím a svátkům a také místům v našem kraji. Poslouchejte každý všední den po 10. hodině v Dopoledni pod Ještědem.
Cuketová vomáčka z Českého ráje
Cuketa ochucená karamelizovanou cibulkou a kořením, to je základ další oceněné regionální potraviny Libereckého kraje.
Liberecký slaný karamel
Za další regionální potravinou Libereckého kraje se vydáme do Liberce, do zmrzlinářství, kde se vyrábí slaný karamel.
Tlačenka světlá z Mimoně
V seriálu týdne o oceněných regionálních potravinách Libereckého kraje zbývá poslední kategorie, masné výrobky tepelně opracované, ve které zvítězila světlá tlačenka z Mimoně. A tak se vydáme na jatka.
Andělský mošt z Frýdlantska
V seriálu týdne pokračujeme v představování nových držitelů značky regionální potravina Libereckého kraje.
Český pařený sýr
Tentokrát představíme český pařený sýr, který se vyrábí v Liberci a další čtyři roky může nést značku Regionální potravina Libereckého kraje.
Bezlepkový mrkvánek z Jablonného v Podještědí
Jedním z mnoha požadavků na vítěznou regionální potravinu je jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí. A vítězný mrkvánek jedinečný je.
Učňovské vepřové maso z Frýdlantu
Za dalším oceněným výrobkem vás vezmeme do Frýdlantu, kde, jak název napovídá, na Střední škole hospodářské a lesnické vyrábějí polokonzervu Učňovské vepřové maso.
Tvarožník z libereckého DOKu
Další oceněnou regionální potravinu Libereckého kraje je koláč tvarožník. Vydáme se za ním do liberecké kavárny, pekárny a pražírny DOK.
Kozí mléko z Nového Dvora
V seriálu týdne se věnujeme vítězným regionálním potravinám Libereckého kraje. Zavedeme vás do Nového Dvora na Českolipsku, odkud pochází oceněné kozí mléko.
Kdo a o co soutěží
Ocenění je určené regionální chovatelům, pěstitelům a výrobcům potravin. Co musí splňovat a jaká jsou pravidla soutěže, se redaktor Jaroslav Hoření vydal zjistit na farmářský trh.