Můj dům studio
Sezóna 1Epizoda 23. červen 2022

Poslechněte si podcast: Iva Bastlová: Jak na interiér bez chyb

Nevíte, jak zařídit obytné místnost? Například obývací pokoj není jenom útočiště pro sledování televize, ale i vizitka celého domu, ložnice je vysloveně intimní místo, kde můžete být jen sami sebou a dětský pokoj? Ten mnohdy ukrývá celý svět vašeho potomka. Na co si tedy dát při zařizování pozor a na co rozhodně nesmíte zapomenout? Radí interiérová designérka Iva Bastlová.

22:18

Můj dům studio

Vydává: Můj dům

Podcast o bydlení, architektuře a stavbě rodinného domu

Web

22. únor 2024 09:39

Dům roku 2024 - Vítěz kategorie Katalogové domy nad 6 mil. Kč

Bungalovy patří u nás k nejžádanějšímu stylu bydlení. V letošním ročníku soutěže o titul Dům roku v kategorii Katalogové domy bodovaly hned dvakrát.

O oceněných domech hovořila v této epizodě Jitka Pálková s Martinem Protivou, obchodní ředitelem a místopředsedou představenstva společnosti Ekonomické stavby.

22. únor 2024 08:57

Dům roku 2024 - Vítěz kategorie Dřevostavby podle čtenářů a kategorie Katalogové domy do 4 mil. Kč

„Dřevostavby jsou srdeční záležitost“, říká Lukáš Černík ze společnosti Lucern dřevostavby. Výsledky čtenářské ankety o titul Dům roku to jasně dokazují.

Více se dozvíte v této epizodě našeho Můj dům Studia.

22. únor 2024 05:57

Dům roku 2024 - Vítěz kategorie Dřevostavby podle oborné poroty

Atypická dřevostavba kombinovaná s betonovou konstrukcí zaujala odbornou porotu. Rozhovor s autorem návrhu, architektem Marianem Gombarčekem najdete v této epizode.

22. únor 2024 12:10

Dům roku 2024 - Vítěz kategorie Zděné domy podle odborné poroty

Krásná krajina a unikátní řešení jsou hlavní znaky domu s výhledem na Jizerské hory. O tom, jak projekt vznikal, s námi hovořil architekt Adam Jirkal z ateliéru SAD.

22. únor 2024 11:18

Dům roku 2024 - Vítěz kategorie Zděné domy podle čtenářů a absolutní vítěz ankety Dům roku 2024

Našim čtenářům se nejvíce líbí útulné a praktické domy s nadčasovou moderní architekturou. Rekreační dům v Posázaví, který navrhl architekt Roman Voborník, získal titul Dům roku 2024.

Rozhovor s ním a Jitkou Pálkovou si poslechněte v nové epizodě našeho Můj dům Studia.
 

8. leden 2024 19:21

Jak vybrat kvalitní okna?

Výběr oken není věc jednoduchá a podléhá celé řadě kritérií.

Jak na to vysvětluje velmi podrobně v dalším díle Můj dům studia Marek Škrobáček z oddělení okenních systémů firmy REHAU.

20. listopad 2023 33:05

Izolační sklo a energetická náročnost budov

Kvalitní izolační sklo je nezbytným prvkem nízké energetické náročnosti budovy, shodují se odborníci z filmy Heluz a Saint-Gobain, se kterými jsme si povídali v dalším dílu Můj dům studia.

20. listopad 2023 30:22

Heluz na MAX

O programu Heluz na Max, kdy může získat stavebník výhody až ve výši 250 tisíc korun, jsme si v dalším dílu Můj dům studia povídali s obchodním a marketingovým ředitelem firmy Heluz Petrem Porubským.

31. červenec 2023 30:37

Sádrokarton a jeho využití ve výstavbě

Vlastnosti a schopnosti suché výstavby dosáhly v dnešní době takové úrovně, že mohou konkurovat tradičním materiálům, zejména pak z pohledu akustických vlastností konstrukcí. Vděčí za to dlouholetému vývoji sádrokartonových desek, jejichž výběr a jednoduchá záměna jednoho typu desky za jiný umožňuje stavět konstrukce odlišných parametrů a vlastností, které nelze s jinými stavebními technologiemi v podstatě srovnat.

Příběh vývoje sádrokartonu a především jeho současný potenciál podrobně vysvětlil v Můj dům studiu Ing. Miroslav Nyč, vedoucí produkt managementu společnosti Knauf.

Posluchač se kromě jiného dozví rozdíly mezi sádrokartonovými deskami, aby si tak mohl udělat představu o jejich vlivu na vlastnosti konstrukcí. Nechybí argumenty a hlavní benefity konstrukcí, které si umí poradit s některými situacemi, jakými jsou například vlhkostně namáhané místnosti. Velkým tématem je pochopitelně stavební akustika, tedy z pohledu vzduchové neprůzvučnosti konstrukcí, vliv jednotlivých desek na tyto parametry a neméně důležitá souvislost mezi tloušťkou stěny (příčky) a typem sádrokartonové konstrukce.

27. červenec 2023 31:51

Plochy oken jsou u novostaveb stále větší

Energetické úspory jsou alfou a omegou dnešního stavebnictví. Hledá se každá příležitost, kde je možné ušetřit kilowatt hodinu energie, a nejsnadnějším způsobem úspor v budovách, je správná volba oken. Společnost HELUZ, kterou máme spojenou především s cihlami, do svého portfolia přidala i průsvitné konstrukce, tedy okna IZOS. Více k tématu řeknou obchodní ředitel firmy IZOS Ing. Petr Stejskal a projektový a produktový manažer firmy IZOS Ing. Martin Najman.