Když vypráví nápověda
9. duben 2023

Poslechněte si podcast: Irena Fuchsová: Proč jsi mi nezvedala telefon?

Určitě se většina z nás na Velikonoce těšila, třeba jenom proto, že budeme mít volno, ale dáte mi za pravdu, že ne vždycky naše volno proběhne v klidu.

04:47

Když vypráví nápověda

Vydává: Český rozhlas

Spisovatelka, publicistka a nápověda pražského Činoherního klubu, Irena Fuchsová, čte své povídky a fejetony ze života a o životě.

Web

Před pěti dny 06:41

Irena Fuchsová: Moje obdivovatelka Pětka

Letos v dubnu to bude deset let. Budu své obdivovatelce říkat Pětka. Proč Pětka, to se dozvíte na konci. Pětka mě tehdy požádala o přátelství na facebooku. Že prý je moje čtenářka a moje knihy miluje. Neměla jsem důvod jí nevěřit, protože podobné žádosti o přátelství dostávám od svých čtenářek i čtenářů pravidelně.

Před týdnem 05:07

Irena Fuchsová: U parku jsem čekal marně!

Tenhle příběh mi vypravoval kamarád Pavel, se kterým občas jedu z Prahy, vystoupím v Kolíně a on pokračuje do Pardubic. Tak, Pavle, máš slovo!

Před 2 týdny 06:20

Irena Fuchsová: Muži metodici

Některým mužům říkám metodici. Že jste o tom nikdy neslyšeli? Ani jste nemohli. Muži metodici totiž tají, že jsou metodiky, a jejich ženy tím pádem nevědí, že mají doma muže metodiky a jsou přesvědčeny, že mají doma nemehla, které radši o žádnou domácí práci nežádají, protože už mají vyzkoušené, že nadělají víc škody než užitku.

Před 3 týdny 06:01

Irena Fuchsová: Emília Vášáryová a Petr Nárožný

Pokaždé, když vidím v televizi Emílii Vášáryovou, vzpomenu si, jak jsme na podzim v roce 2000 zkoušeli v Činoherním klubu hru, Návrat do pouště, kde paní Milka, jak jsme jí všichni říkali, hrála sestru Petra Nárožného.

17. březen 2024 05:49

Irena Fuchsová: Vánoční dárek s únorovou tečkou

Moje minulé vypravování má tuhle únorovou tečkou. Jenom vám krátce připomenu, o co minulou neděli šlo. Kamila, stejně stará se mnou, kterou znám čtyřicet let, mi dala před Vánoci „dárek“ s datem spotřeby do července 2005. Chcete vědět, jak to dopadlo? Tak poslouchejte!

10. březen 2024 06:39

Irena Fuchsová: Vánoční dárek

Možná to znáte. Někdo vás nepříjemně překvapí a ne jednou, a vy se s ním stejně pořád scházíte, sice ne často a maximálně na kafe, ale scházíte se s ním, jako byste čekali, až se stane něco, co tenhle podivný vztah ukončí.

3. březen 2024 06:47

Irena Fuchsová: Znají ho všichni herci a všechny herečky

Ano, znají ho všichni herci a všechny herečky! Poznali ho v různých podobách, v různých situacích, ale nejde o to, jak a kde ho poznali, protože i když herci a herečky nejsou stejní, hlad je stejný u každého.

25. únor 2024 05:07

Irena Fuchsová: Chci být úspěšný! Bohatý! Slavný!

Seděla jsem ve vagonu, který měl velkoprostorové uspořádání. V takovém vagonu nejsou kupé, ale sedadla za sebou, nebo proti sobě. Když se vedle mě, přes uličku, ozvala tahle hláška, prostě jsem se tam musela podívat!

18. únor 2024 06:13

Irena Fuchsová: Jak po mně moji mrtví hází šišky

Když jdu na kolínský hřbitov, jako bych šla domů. Jako malá jsem měla pocit, že kolem sebe slyším hlasy, jako by na mě mluvilo víc lidí, jeden přes druhého. Teď už sice moji mrtví nejsou tak sdílní, ale občas u jejich hrobu zakopnu nebo na mě hodí šišku...

11. únor 2024 06:03

Irena Fuchsová: A cos po čtyřiceti letech čekala? Že to uklidím?!

Nedávno jsem poslouchala ve vlaku tři kamarádky. Povídaly si o chlapech a to bych mohla poslouchat pořád!