Interview Martina Kováře
23. listopad 2022

Poslechněte si podcast: Milan Kubek: Máme nedostatek lékařů na záchrance a málo pohotovostí

„České zdravotnictví během dvou covidových let ukázalo, že je mnohem lepší, než si většina lidí myslí. V těch nejkrizovějších momentech rozjeté epidemie udržovalo společnost a ekonomiku v chodu. Současná vláda místo poděkování snížila platbu za státního pojištěnce a sebrala tak zdravotnictví 14 miliard korun,” říká prezident České lékařské komory Milan Kubek, který byl hostem Interview Martina Kováře na Rádiu ZET. „Do toho se nám rozpadla síť lékařské pohotovostní služby a máme nedostatek lékařů na zdravotnické záchranné službě.” 

20:08

Interview Martina Kováře

Vydává: Rádio ZET

Rozhovor na aktuální téma. Na Rádiu ZET.

Web

23. červen 2023 20:44

Už od školky jsem chtěl být ekonom, ostatní děti měli hračky, já chtěl kravatu a kufřík, říká Štěpán Křeček

22. červen 2023 20:00

V Česku mají univerzity vysokou míru autonomie, říká Michal Zima

21. červen 2023 19:37

Japanolog Roman Kodet: Seppuku je fenomén, který do určité míry existuje až do moderního Japonska

„Seppuku byla ostatními samuraji považována na stejné úrovni, jako kdybyste sami zahynuli v bitvě. Byla chápána statečně, důstojně, ta smrt byla velmi bolestivá. Museli jste prokázat velkou kuráž,“ říká japanolog a historik Roman Kodet, který byl hostem Interview Martina Kováře RádiaZET.

20. červen 2023 20:18

Musíme být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, říká přednosta Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky Tomáš Zima

„Na Ústavu si nemůžeme dovolit před prázdniny zavřít, musíme zajištovat služby pro Všeobecnou fakultní nemocnici a další zařízení v Praze, a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. A ani během toho léta není dramatický pokles pacientů, možná během svátků v červenci v odběrovém centru, ale to ani nepoznáte,“ říká lékař, biochemik a emeritní rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima. Ten byl hostem Interview Martina Kováře RádiaZET.

19. červen 2023 19:53

Transakční ekonom Radim Dohnal: Myslím, že klesající trend ceny elektřiny bude pokračovat

Jak to podle transakčního ekonoma Radima Dohnala bude v následujících měsících a v následujícím roce s cenami elektřiny? „Poslední tři týdny jsme viděli, že ten klesající trend byl zlomen. Hlavně plyn a elektřina u toho dna silně posílili. Myslím, že ten klesající trend – nebo ne tolik rostoucí – bude pokračovat,“ říká ekonom Radim Dohnal, který byl hostem Interview Martina Kováře na RádiuZET.

16. červen 2023 19:37

Performerka Eliška Brtnická: Festivalem Fun Fatale jsme chtěly podpořit tvůrkyně ve fyzicky náročném odvětví

Performerka a choreografka Eliška Brtnická je zároveň dramaturgyní festivalu Fun Fatale. „Založily jsme ho před 12 lety s kolegyněmi, říkaly jsme si, že chceme udělat festival jen pro ženy. Chtěly jsme podpořit ženy, které se tomu věnují, protože je to fyzicky náročná práce a nejde to dělat do důchodu. Je fajn podpořit tvůrkyně ve fyzicky náročném odvětví, zveme ženy i ze zahraničí i z Česka,“ říká performerka Eliška Brtnická, která byla hostem RádiaZET.

15. červen 2023 20:46

Senátor Třetina /TOP 09/: Země, která napadne jinou zemi, by se neměla účastnit olympiády

Senátor Tomáš Třetina, člen TOP 09, opakovaně komentoval účast ruských a běloruských sportovců na olympijských hrách v Paříži příští rok. „Myslím si, že by válčící země, která napadne druhou jinou zemi, prostě neměla být účastná na olympiádě. Rusko a Bělorusko na olympijské hry nepatří. V této chvíli by země měly být vyloučeny z kvalifikací a dalších soutěží, tedy z mistrovství světa, Evropy a tak dále,“ říká senátor Tomáš Třetina, který byl hostem Interview Martina Kováře.

14. červen 2023 19:57

Michal Šnobr: Každý z nás vychází z jiné startovací čáry, je těžké říct, jaká bude cena elektřiny na podzim

Minoritní akcionář ČEZ Michal Šnobr hned v úvodu odpovídal na dotazy posluchačů, jak se bude vyvíjet cena elektřiny na podzim. „Není na to úplně jednoduchá odpověď, každý z nás vychází z jiné startovací čáry. Ještě v tomto okamžiku mohou být spotřebitelé – jak firmy, tak domácnosti – kteří mají zafixovanou elektřinu z minulosti poměrně levně. Opačně tu s jistotou jsou spotřebitelé, kteří mají zafixované vysoké ceny,“ říká Michal Šnobr, který byl hostem Interview Martina Kováře.

13. červen 2023 20:47

Neurochirurg David Netuka: Nejdůležitější slovo je tým

„V pondělí jsem například dělal dvě operace mozku. U pacienta ale nejsem od začátku, nejdůležitější slovo je tým. A pokud tým funguje, tak je to tak, že někdo z mladších kolegů udělá začátek, přípravu. Například odklopení kosti – otevření lebky. Pak přicházím já a na konci je tam zas ten mladší kolega, který získává zkušenosti třeba i během výkonu,“ říká neurochirurg David Netuka, který byl hostem Interview Martina Kováře.

12. červen 2023 20:03

Politický marketér Jaroslav Poláček: Prezident Pavel obdivuhodně vybruslil z první politické krize

Měl by podle politického marketéra Jaroslava Poláčka jít projekt SPOLU do evropských voleb společně? „Mě jako voliče by to hrozně bavilo, ty polemiky mezi Luďkem Niedermayerem a Sašou Vondrou, kteří si vyměňují názory na různých serverech. Ty polemiky jsou zároveň ale hrozně chytře vyargumentované a patří do politické diskuze. Myslím, že pokud mám někde nějakou značku, tak v půlce trasy vysvětlovat, že ta značka není a že to jsou třeba tři svébytné strany, to z hlediska komunikace považuji za komplikaci,“ říká politický marketér Jaroslav Poláček, který byl hostem Interview Martina Kováře.