- Podcasty
- Kuchařské čarování
Poslechněte si podcast: Inspirace z italské kuchyně
Recepty a kulinářské tipy vycházející z jídelníčku italského národa nabízí ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Pestré letní Kuchařské čarování – saláty, zeleninový puding, rychlý koláč na různé způsoby
Recept na grilovaný salát, salát z rýžových nudlí, starodávný nákyp a „fofr koláč“ v několika variacích nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. Poslechněte si jeho inspiraci pro letní vaření a pečení.
Kuchařské cestování po Evropě
Recept na dezert russé, vzpomínky na malinké bábovičky, papričky plněné rybou a bramborami a další kuchařskou inspiraci z cest nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Francouzská gastronomická inspirace
Saláty, palačinky, prasečí nožička v rosolu, ganache. O gastronomické zážitky a inspiraci z pobytu ve Francii se ve svém Kuchařském čarování podělí kulinář Petr Stupka.
Dobroty z jahod a tipy pro grilování
Jahodový tartar, jahody se šlehačkou, osvěžující polévka a další inspirace pro využití prvního letního ovoce. K tomu upozornění na grilovací nešvary. K poslechu Kuchařského čarování zve kulinář Petr Stupka.
Odpovědi na kulinářské a kuchařské dotazy posluchačů
Poradnu pro posluchače otevřel tentokrát ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Velkým tématem bylo grilování a podělil se také o sedmero nápadů, co vařit.
Ohlédnutí za chřestovými slavnostmi a tipy pro domácí grilování
Chřest a grilování. Dvě témata, která patří k přelomu jara a léta, si vybral pro své Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka. Nabízí opět porci inspirace a receptů pro vaše vaření.
Chřestové Kuchařské čarování
Asparagus je tentokrát tématem rozhlasové inspirace kulináře Petra Stupky. Připomene, že chřest je zdravý, vysvětlí, jak ho připravit před vařením, a doporučí své osvědčené recepty.
Gastronomické kreace z mletého masa a chřestu
Zaručené recepty a fígle kulináře Petra Stupky na pochutiny z mletého masa. Připravte si ho na gril nebo jako fašírku, která má různé využití. To vše doplní tipy na jídla s chřestem.
Očistné a omlazující účinky mladých výhonků chřestu znali už naši prapředkové
V Kuchařském čarování budeme kombinovat různé druhy salátů. Něco jiného je ale vánoční bramborový salát, který je nutné nechat nejlépe do druhého dne uležet. Jsou ale naopak saláty, které se například v restauracích, nebo i domácnostech míchají a připravují až na stole před zraky stolovníků. To vše kvůli čerstvosti.
Koláč Santiago se proslavil svatojakubskými poutěmi do Santiaga de Compostela
Kuchyně jihozápadní Evropy, aneb ohlédnutí Petra Stupky za nedávnou návštěvou Barcelony.