- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Inspirace na svatební menu a recept na neobvyklý okurkový salát, játrové knedlíčky i pečené brambory
Svatební menu, které nedávno připravoval kulinář Petr Stupka, bude hlavním tematem jeho Kuchařského čarování. Nabídne recept na unikátní okurkový salát se zázvorem, bezlepkové játrové knedlíčky, pečené brambory jako přílohu a jahodový tartar s mátou. Speciálně se bude věnovat úpravě sous vide, tedy zpracování potraviny uzavřené ve vakuu při nízké teplotě.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Trochu mikulášské, jakož i čertovské a samozřejmě andělské Kuchařské čarování
Trochu mikulášské, jakož i čertovské a samozřejmě andělské Kuchařské čarování připravil kulinář Petr Stupka. Bude mluvit o tradici mikulášského pečiva, nabídne mikulášské menu neboli variace toastů a k nim zelné nebíčko, čertovské peklíčko a andělskou smetanu. A nakonec přidá několik tipů na vánoční cukroví.
Historie perníku a několik tradičních receptů
V Kuchařském čarování Petra Stupky má tentokrát hlavní roli perník. Vedle několika tradičních receptů bude řeč o jeho tisícileté historii a proměnách kořeněného těsta slazeného medem. Chybět nebude ani pravidelná inspirace pro vaření v příštích dnech.
Kuchařské čarování na placato – pizza, slané koláče, sladký frgál
Kulinář Petr Stupka tentokrát připravil Kuchařské čarování tak trochu na placato. Nejprve připomene recept na pizzu, a to hned na několik způsobů, pak bude řeč o alsaském slaném koláči falmkuch a jihočeském sýrovém koláči. A také sladká tečka bude placatá, v podobě valašského frgálu.
Sladké pečivo s mákem, medem a dalšími dary podzimu
Unikátní švestkový makovec, starodávný medovník i bezlepkové makové lívanečky. Recepty na sladké pečivo, ve kterém hrají významnou roli mák, med a další podzimní dary, nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. K tomu připraví několikero horkých nápojů vhodných pro tento čas.
Recepty na svatomartinské posvícení
Kulinářské tipy a triky pro svatomartinské posvícení nabízí Petr Stupka. Zkuste podle jeho receptů nejrychlejší játrovou paštiku, poctivý kaldoun, tedy drůbkovou polévku, pečenou husičku a k ní dvojí zelí a dvojí přílohu a nakonec dušičky a podkůvky pro svatého Martina.
Lehce nasládlé čarování z darů podzimu
Kulinář Petr Stupka ve svém pořadu naservíruje na několik způsobů upravenou červenou řepu, uvaří podle Dobromily Magdalény vydatnou kořínkovou polévku a přidá k tomu ovocné variace a dva vyzkoušené recepty na pečivo z ořechů. Kuchařské čarování totiž tentokrát bude lehce nasládlé z darů podzimu.
Placky všeho druhu, pečené v troubě, na pánvi i grilu
Pestrou inspiraci, jak připravit burger z masa i nemasa, tipy na sladké i slané lívance, čím ozvláštnit bramborák a jak flambovat tenoučké palačinky nabízí kulinář Petr Stupka. Tématem jeho Kuchařského čarování jsou placky všeho druhu, pečené v troubě, na pánvi i grilu.
Vaření ze zelí a brambor a k tomu recept na rybí polévku z výlovu Rožmberka
Kuchařské čarování otevře Petr Stupka receptem na rybí polévku z výlovu rybníka Rožmberk. Pak už bude vařit především ze zelí a brambor. Nabídne inspiraci z tisícileté historie zelných salátů, tip na starodávný keltský koláč v současném provedení a bramborový dort na závěr.
Deset rybích variací a sladkosti z dýně
Deset variací na téma ryba vykouzlí kulinář Petr Stupka, neboť výlov rybníka Rožmberk je na dohled a ve stánku Českého rozhlasu České Budějovice pod hrází se bude tradičně vařit polévka. Pak přidá pár tipů na sladkosti z dýně s pomocí věrných posluchačů Kuchařského čarování.
Malé lovecké menu a čarování s dýněmi
Zvěřina na talíři – polévka, paštika, pečeně. Inspiraci na malé lovecké menu nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. K tomu přidá čarování s dýněmi v kuchyni a recept na podzimní koláč s dýní.