Až na dřeň
21. květen 2023

Poslechněte si podcast: Hudba je můj vzduch, tvrdí pěvkyně Kateřina Kněžíková. Těhotenství jí zkomplikovala vzácná nemoc

Kateřina Kněžíková patří mezi naše nejznámější operní pěvkyně. Zpívá v Národním divadle i na mnoha světových scénách. Jak se jí daří skloubit profesní život s tím rodinným a jak její život proměnila nemoc, kterou přestála během svého druhého těhotenství? I o tom byla v pořadu Až na dřeň řeč.

25:14

Až na dřeň

Vydává: Český rozhlas

O radostech i trápeních se známými osobnostmi. Moderuje Kateřina Kubalová.

Web

Před pěti dny 23:58

Na mise v Afghánistánu jsem si objednával kytary. Vzpomínám na úžasné kolegy, říká bývalý voják

Bezmála dvacet let byl v armádě, působil u 601. skupiny speciálních sil generála Moravce AČR sídlící v Prostějově a zúčastnil se zahraničních misí v Afghánistánu a Mali. Dnes mimo jiné hraje v kapele, má vlastní módní značku, je střeleckým instruktorem a členem iniciativy Civilisté děkují. Hostem pořadu Až na dřeň byl Ondřej Spisar.

Před týdnem 21:39

Smrt tatínka byla jako atomovka. Můj život to hodně poznamenalo, ohlíží se herečka Vendula Křížová

Tatínek jí dal lásku k přírodě, maminka k divadlu. Dlouholetá členka Divadla na Vinohradech sehrála během své kariéry desítky rolí. Jak ji proměnila role mateřská a jak s jejím životem zamávala náhlá smrt tatínka? I o tom herečka Vendula Křížová promluvila v pořadu Až na dřeň.

Před 2 týdny 23:03

Do kin vletí Smršť režiséra Petera Bebjaka. Mou životní smrští byla ve 12 letech smrt maminky, říká

Pod jeho režijním vedením vznikly třeba úspěšné seriály Devadesátky, Herec či Případy 1. oddělení. Televizní minisérie Matematika zločinu mu nedávno vynesla Českého lva a už 4. dubna vstoupí do kin jeho nový film Smršť. Proč ho baví hledat příčinu zla? Proč odmítá bydlet v přízemí? A jak s jeho životem zamával odchod maminky? I o tom v pořadu Až na dřeň promluvil Peter Bebjak.

Před 3 týdny 26:29

Byl terčem šikany, teď proti ní bojuje pohádkou KiDÓ. Matěj Dereck Hard fotí věci, které chce změnit

Vyrostl v Praze, vystudoval v Opavě, miluje Japonsko a fotí věci, které mu vadí. Za svou práci už získal řadu prestižních ocenění, vydal několik knih a jeho nejnovějším počinem je pohádka proti šikaně. Do pořadu Až na dřeň přišel fotograf Matěj Dereck Hard.

17. březen 2024 25:46

Zlata Adamovská: Zdědila jsem chuť k jídlu a smysl pro humor. Zbytek jsem si musela obstarat sama

Roky patří mezi naše nejpopulárnější herečky. Na svém kontě má celou řadu rolí, ale také okamžiků, které ovlivnily její další životní cestu. Nejen o nich se v pořadu Až na dřeň rozpovídala Zlata Adamovská.

10. březen 2024 26:59

Andrea Kalivodová: Dostala jsem od života pár pohlavků, ale jsem predátor, ze všeho si beru to dobré

Roky patří mezi nejznámější české operní pěvkyně. Dobře zná naše i světová jeviště. Proč se rozhodla po letech opustit angažmá v pražském Národním divadle? A jak její život ovlivnilo nádorové onemocnění? I o tom v pořadu Až na dřeň mluvila pěvkyně Andrea Kalivodová.

4. březen 2024 20:01

Baví mě dětská ilustrace i spolupráce s tátou, prozrazuje Jonáš Ledecký. Barvoslepost ho neomezuje

Do jeho života patří hudba i výtvarné umění, hraje s kapelou, vydává knihy, tvoří komiksy. Nemá rád sociální sítě a vůbec mu nepřekáží částečná barvoslepost. Může být nevýhoda výhodou? I o tom mluvil v pořadu Až na dřeň Jonáš Ledecký.

26. únor 2024 27:54

Jarmila Štuková: V Iráku jsem myslela, že tu hrůzu neunesu. Mojí psychohygienou jsou projekty pomoci

Už bezmála 20 let jezdí fotit do rizikových oblastí a patří mezi naše nejznámější fotografky. Za své snímky získala nejedno ocenění. Jak se vyrovnává s explicitním zlem a proč chce být raději dobrou tetou než mámou? Do pořadu Až na dřeň přišla Jarmila Štuková.

18. únor 2024 28:10

Radka Denemarková: Své knihy píšu rukou na obyčejné školní sešity. S každou z nich nesmírně bojuju

Oceňovaná spisovatelka a překladatelka Radka Denemarková je prý vždy románem, kterým píše. Nejen o svém nejnovějším, tedy Čokoládové krvi, mluvila v pořadu Až na dřeň. S moderátorkou Kateřinou Kubalovou si povídaly také o tom, jak těžké je někdy pro autora skloubit tvorbu s praktickým životem.

11. únor 2024 27:11

Filmařina je dream job. Chtěl bych, aby se Vlny a další projekty staly masovkou, tvrdí Jiří Mádl

Začínal jako idol dívčích srdcí, dnes patří mezi renomované režiséry. Před časem napsal knihu a stal se tátou. Nejen o tom, ale také třeba o připravovaném filmu Vlny, promluvil v pořadu Až na dřeň Jiří Mádl.