Host Lenky Vahalové
4. březen 2023

Poslechněte si podcast: Hubnout neznamená hladovět. Učím lidi projíst se ke štíhlosti, říká nutriční terapeutka Lada Nosková

„Snažím se lidi naučit jíst pravidelně, vyváženě a vlastně jíst všechno. Když se pro to člověk rozhodne, tak je to trvale udržitelné,“ ví ze zkušenosti Lada Nosková. Jako nutriční terapeutka se stravou a zdravím zabývá už 20 let.

26:06

Host Lenky Vahalové

Vydává: Český rozhlas

Každý týden hodinový rozhovor s osobností.

Web

Před šesti dny 18:41

Každý má před koncertem jiné rituály. Já musím vonět, než jdu na pódium, usmívá se Tereza Balonová

Minulý rok byl pro Terezu Balonovou velmi úspěšný, stala se Objevem roku v anketě Český slavík a také vydala druhou desku Lampiony. Zanedlouho ji čeká zatím největší koncert v Lucerna Music Baru a dalších snů má prý mnoho. O tom všem si ve studiu Rádia Praha povídala s Lenkou Vahalovou.

Před týdnem 20:56

Písnička Zejtra mám je známá se špatným textem, naživo to samozřejmě zpívám správně, směje se Hrůza

Nedávno vydal píseň s Ivanem Mládkem a momentálně se připravuje na speciální dubnové turné, při kterém využije už natočené videoklipy. Nejen na podrobnosti těchto projektů se zpěváka Michala Hrůzy ptala Lenka Vahalová.

Před 2 týdny 17:19

Kateřina Marie Tichá: Na novou desku mám krásné reakce. Plamen značí sílu, kterou v sobě člověk má

Se svou novou deskou vyrazila na turné a na většinu koncertů jsou lístky dávno pryč. Vyprodat ale dokázala i básnickou sbírku, kterou napsala. O hudbě, poezii i svobodě mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

Před 3 týdny 20:11

Nová deska Fast Food Orchestra zve do Bistra snů. Na menu máme hlavně reggae a ska, říká frontman

Na české hudební scéně se kapela Fast Food Orchestra pohybuje od roku 1998. Za tu dobu už prošla různými proměnami. „Teď je ta sestava fakt nadšená a neproblematická,“ myslí si frontman, zpěvák a pozounista Filip Vondrášek. Ve studiu Rádia Praha mluvil o nové desce Bistro snů, březnovém turné i dalších plánech.

24. únor 2024 25:51

Petr Juračka: Moje výbava? Malý foťák a amatérský dron, tím jsem fotil i titulku National Geographic

Na obálce prestižního časopisu National Geographic se jeho himálajský snímek objevil jako teprve druhá česká titulka. Tu předchozí vyfotil Eduard Ingriš a byli na ní Hanzelka se Zikmundem. „Jsem první žijící autor s titulkou National Geographic a dokonce ještě první barevný,“ směje se Petr Jan Juračka.

20. únor 2024 27:53

Milan Šteindler: V divadle Sklep hranice neexistují. Tolik blbostí za svoje prachy jinde neuvidíte

Scházet se kdysi začali v domě babičky Davida Vávry, o popularitě ale tenkrát nesnili, ze sklepa je na veřejnost vyhnalo něco úplně jiného. „My jsme prostě ze sklepa museli, protože náš spolužák Pavel Auerbach babičce načůral do zavařovacích sklenic,“ vzpomíná Milan Šteindler. Nejen o divadle Sklep mluvil ve studiu Rádia Praha.

10. únor 2024 28:20

Technologický expert Petr Mára: Chytré brýle s umělou inteligencí budou stejný doplněk jako hodinky

„Považuji se za technologického optimistu. Technologie samozřejmě mají v určité oblasti i negativní dopad, ale primárně ten pozitivní,“ tvrdí Petr Mára. Ve studiu Rádia Praha mluvil o umělé inteligenci, robotizaci, chytrých nástrojích každodenního života i tvorbě videí na YouTube.

3. únor 2024 22:20

Elizabeth Kopecká: Song Summer Boyfriend byla satira a nikdo to nepochopil. Lidi mě s tím ztotožnili

Její sólovou kariéru naplno odstartovala účast v Česko Slovenské SuperStar. Zpěvačka Elizabeth Kopecká si písně také sama skládá, ráda by se přiblížila domácímu publiku a představila texty v češtině. S Lenkou Vahalovou mluvila nejen o hudebních plánech pro rok 2024, ale také o nepochopení nadsázky nebo zablokovaném Tinderu.

27. leden 2024 22:52

Zpěvačka Dominika Hašková: Kluci z kapely jsou v Česku spokojení. Na Eurovizi budu vzpomínat navždy

Kapelu We Are Domi s ní tvoří dva Norové, se kterými se seznámila během studií v Anglii. Do povědomí českého publika se pak společně dostali hlavně díky účasti ve finále Eurovize. O své hudební cestě mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Dominika Hašková.

20. leden 2024 28:56

Fotografka Lucie Drlíková bodovala v soutěži Ocean Art. Jak vznikají její snové snímky pod hladinou?

Při své práci je jako ryba ve vodě, a to doslova. Lucie Drlíková se specializuje na podvodní focení, pro její snímky jsou charakteristické krásné šaty a nápadité kulisy. Fotoaparát i neopren k jejímu životu patří už dlouho, nikdy ji prý ale nenapadlo, že se nakonec spojí v profesi. Dnes za své snímky sbírá ceny.