Na place
24. květen 2023

Poslechněte si podcast: Hokejista Straka: Je to jiný svět, že jsou Švýcaři favoritem na titul. Jejich liga má skvělou úroveň

Pozvání do studia Radiožurnálu Sport přijal bývalý hokejový útočník Josef Straka. Rodák z Jindřichova Hradce zhodnotil vystoupení českých hokejistů na mistrovství světa proti Kanadě a také popsal obavy z toho, že se výběr kouče Jalonena spoléhá na dva střelce Červenku a Kubalíka. V čem vidí hlavní sílu Švýcarska? Jak vzpomíná na angažmá v Rusku a Finsku? Největší úspěch zažil se Spartou, ale nedá dopustit na Plzeň a Litvínov. Poslechněte si celý rozhovor v pořadu Na place.

39:49

Na place

Vydává: Český rozhlas

S hosty hlavně ze sportovního prostředí si povídají čeští herci a sportovní nadšenci známí třeba z televizní série Okresní přebor. U mikrofonu se ve středu budou střídat David Novotný, Ladislav Hampl a Pavel Nečas.

Web

Před dvěma dny 34:29

Dakar je pro nás životní styl, který vymyslel táta. Rád v tom pokračuji, říká Macík mladší

Poslední březnové středeční dopoledne roku 2024 patřilo ve vysílání Radiožurnálu Sport především motorsportu. V pořadu Na place si totiž moderátor David Novotný povídal s Martinem Macíkem starším a Martinem Macíkem mladším. Kde se vzaly přezdívky „Kocour“ a „Mates“? Jak probíhá výběr spolupracovníků, kteří se podílí na konečném úspěchu na Dakaru? Jak začínal Macík mladší pracovat s fanoušky na živo, ale i na sociálních sítích? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 40:05

Kadlec: Setkání s královnou byla top akce. Po návratu domů se mě na to ptalo víc lidí, než na fotbal

Fotbal byl hlavním tématem středečního pořadu Na place. S moderátorem pořadu Pavlem Nečasem si totiž povídal bývalý fotbalista a čerstvě člen Síně slávy českého fotbalu Miroslav Kadlec. Jak si už jako fanoušek užil zápasy Slovácka s evropskými kluby jako Fenerbahce, Nice nebo Partizan Bělehrad? „Přímé kopy jsem se nejvíc naučil na vojně v Chebu. S klukama jsme to trénovali třeba hodinu a tím jsem to vypiloval,“ vzpomínal ve studiu Radiožurnálu Sport s úsměvem.

Před 2 týdny 33:52

Fotbalový trenér Köstl: Díky práci s mládeží jsem se naučil být trpělivý. Byla to skvělá škola

Středeční dopoledne ve vysílání Radiožurnálu Sport patřilo fotbalu. S moderátorem pořadu Na place Ladislavem Hamplem si povídal asistent trenéra fotbalové reprezentace Jaroslav Köstl. Jak se sžívá s novou rolí v realizačním týmu kolem hlavního kouče Ivana Haška? Jakou dovednost získal díky trénování mládeže? Jak vzpomíná na Lukáše Přibyla? Jak vzpomíná na angažmá na Žižkově a Liberci? Poslechněte si celý rozhovor.

Před 3 týdny 38:48

‚Jedna cesta, dva cíle.‘ Předseda Univerzitní ligy Hlaváč: Principy z Ameriky chci aplikovat i u nás

Kam se projekt Univerzitní hokejové ligy za dobu své existence posunul? Jak vypadá běžný den hokejisty, který stíhá studium i náročné tréninky? Existuje reálná šance, že se nejlepší hráči soutěže v budoucnosti prosadí i v české extralize? Jaké přístupy ze zámořské soutěže se dají aplikovat i v tuzemských podmínkách? Co je hlavním mottem prestižní tuzemské ligy? V pořadu Na place moderátorovi Pavlovi Nečasovi prozradil předseda soutěže Tomáš Hlaváč i další plány do budoucna.

28. únor 2024 41:54

Adamczyková: Když jedu první, tak šlapu na maximum, protože si vybírám závodní lajnu podle sebe

Hostem pořadu Na place byla olympijský vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková. S moderátorem Davidem Novotným probírala, jak těžký byl její návrat po vážném zranění? Jak řeší doplňování energie během závodů na Světovém poháru? Jak česká zimní královna srovnává střediska v Gruzii Bakuriani a Gudauri? Jak vznikal dokument EFKA: Nejrychlejší holka ve vesmíru? Pouští si zpětně závody, ve kterých se jí zadařilo? Má v Česku nástupkyně?

21. únor 2024 43:37

McDonald’s Cup dává dohromady lidi, kteří milují fotbal a děti, říká spoluorganizátor akce Vopršal

V pořadu Na place s moderátorem Ladislavem Hamplem diskutoval novinář a spoluorganizátor McDonald’s Cupu Jiří Vopršal. Vášnivý sportovec vzpomínal nejen na setkání s Jaromírem Jágrem, Dominikem Haškem, ale i na osobnosti z hereckého světa. Jak se cítil v budově Českého rozhlasu, kde v minulosti pracoval? Jakou školou pro něj byly odkomentované zápasy s Karolem Polákem? Poslechněte si celý rozhovor.

14. únor 2024 33:36

Pořád mě fotbal hodně baví. Základ je pevné zdraví, říká rekordman v počtu ligových startů Petržela

Hostem středečního pořadu Na place byl ofenzivní záložník Milan Petržela, který v prosinci roku 2023 dosáhl na metu 500. ligových startů. Moderátor Pavel Nečas se čtyřicetiletého harcovníka ptal na jeho stále skvělou rychlost, kterou se na tuzemských trávnících prezentuje, ale i na to, jak moc se věnuje regeneraci. Řeč přišla i na trenérskou rošádu u české fotbalové reprezentace nebo na blížící se mistrovství Evropy. Poslechněte si celý rozhovor se zkušeným fotbalistou.

7. únor 2024 33:35

Bavilo nás závodění, ale i hrabání auta v zapadlé poušti, smějí se Holická a Engová po Dakaru

Především o Rallye Dakar si v pořadu Na place povídal moderátor David Novotný s pilotkou Barborou Holickou a navigátorkou Lucií Engovou. Česká ženská posádka slavný závod zajela ve starém Citroënu 2CV zvaném Kachna. „Na tom, že jsme závod dokončily, má velkou zásluhu Tomáš Neruda, který nám auto Kachna vymyslel a vylepšil na 35 koní,“ říkají české hrdinky. Jak vnímaly ohlasy fanoušků, když pobavily celý svět? Poslechněte si celý rozhovor.

31. leden 2024 33:44

Baví mě posluchačům předávat emoce ze závodů. Nervózní jsem pořád, přiznává reportér Suchan

V netradiční roli se ocitl reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan. Tentokrát nepokládal otázky sportovcům, ale jelikož byl hostem pořadu Na place, tak odpovídal moderátorovi Ladislavovi Hamplovi. Diskutovali o cestě Suchana k práci novináře, ale také o blížícím se mistrovství světa v biatlonu. Co všechno během přímého přenosu stíhá posluchačům předat a jaké pocity zažívá? Pamatuje si na první reportáž? Trpí ještě nervozitou? Co čeká od vrcholné akce v Novém Městě na Moravě?

24. leden 2024 43:11

Baier o skoku na lyžích: Ideálním stavem by bylo, kdybychom měli pět trenérů pro žákovské kategorie

Ve středečním pořadu Na place si moderátor Pavel Nečas povídal s členem skokanské komise FIS za Českou republiku Janem Baierem. Co všechno jako rozhodčí během závodů skokanů na lyžích sleduje a hodnotí? Jaký je stav můstků v tuzemsku? Co by pomohlo zpopularizovat sport, ve kterém se momentálně českým reprezentantům extra nedaří? Jak se prosazují české ženy ve světové konkurenci? Poslechněte si celý rozhovor.