Host ve studiu
Včera

Poslechněte si podcast: Jako malá holka vyhrála soutěž Co Čech, to muzikant. Teď chystá Tereza Barešová svoji vlastní desku

Představíme vám zpěvačku s podkrkonošskými kořeny Terezu Barešovou. Pochází z Kunčic nad Labem, a i když žije už trvale v Praze, tak se do Kunčic vždy moc ráda vrací. Před 15 lety se zúčastnila soutěže Československá SuperStar a během studií na konzervatoři se potkala také s muzikantem Otou Balagem, který jí pomohl maličko pootevřít dveře do světa showbyznysu.

10:59

Host ve studiu

Vydává: Český rozhlas

Od pondělí do pátku vysíláme v 8:35 zajímavé povídání s atraktivním hostem.

Web

Dnes 10:34

Psycholožka Eliška Antošová, autorka blogu Divnoženka: Na autismus dětí platí jedině autibiotika

Naším hostem je psycholožka a spisovatelka Eliška Antošová, maminka tří dětí, dvou synů s poruchou autistického spektra Péti a Toníčka, a zdravé dcery Lily. Pracuje také jako školní psycholožka na základních školách v Jilemnici a je autorkou knihy Na autismus jedině autibiotika. O životě s autistickými dětmi píše i na svém blogu Divnoženka.

Před čtyřmi dny 11:53

1500 transplantací ledvin v hradecké fakultní nemocnici. V roce 1961 provedli první v Československu

Fakultní nemocnice Hradec Králové má důvod k oslavám. Lékaři Mezioborového transplantačního centra tady totiž provedli 1500 transplantaci ledvin. Tento jubilejní zákrok je jedinečný i v tom, že byl proveden mezi jednovaječnými dvojčaty, což je opravdu unikátní.

Před pěti dny 11:28

Den s myslivci na Stříbrném rybníce v Hradci Králové zve i na soutěž zvěřinových kotlíkových gulášů

Už počtvrté se v sobotu 12. října 2024 uskuteční v kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové Den s myslivci. Krásná akce pro všechny, kteří mají rádi les, přírodu i dobré jídlo. Součástí akce totiž bude i letos soutěž ve vaření zvěřinového kotlíkového guláše. Všechny osobně pozve ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán, který tvrdí, že zvěřina je maso králů.

Před šesti dny 11:16

Adršpachu nezávidíme. Jsme rádi, že můžeme nabídnout více klidu, říká starostka Teplic nad Metují

Teď nás čeká cesta do Teplic nad Metují, které jsou spolu s Adršpachem místem, kde začínají výlety do Adršpašsko-teplických skal, největšího pískovcového skalního města ve střední Evropě. V Teplicích žije kolem 1 700 obyvatel a každoročně tam pořádají Mezinárodní horolezecký filmový festival.

Před šesti dny 09:49

Den s myslivci na Stříbrném rybníku v Hradci Králové. Spojte vášeň pro přírodu s gurmánskými zážitky

Už počtvrté se v Kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové bude konat Den s myslivci. Akce pro širokou veřejnost zaměřená na mysliveckou tématiku nabídne také soutěž ve vaření kotlíkového zvěřinového guláše.

Před týdnem 11:46

Pocity zmaru i obrovské solidarity. Daniel Tuček létal s vrtulníkem při povodních doslova na hraně

Teď se vrátíme k letošním ničivým povodním, které v polovině září zasáhly prakticky celé Česko. Klíčovou roli při nich totiž sehrály i záchranářské vrtulníky, které na ta nejhůře zasažená místa vozily nejenom materiál a vše, co bylo zapotřebí, ale samozřejmě také zachraňovaly lidské životy.

Před týdnem 11:03

Vnitřní nutkání rostlo, až úplně vybuchlo. Objevila jsem nekonečný svět hudby, usmívá se Klára Sára

Představíme vám zpěvačku, skladatelku, muzikantku a také vítězku letošní autorské Porty Kláru Novotnou z Třebechovic pod Orebem, která si v uměleckém světě říká Klára Sára. A v hudbě se pohybuje i jako muzikoterapeutka nebo pedagožka.

Před týdnem 10:54

Rozpad a rozklad všeho křičí z dnešního světa. Režisér Hába a jeho Král Lear v Klicperově divadle

Pozveme vás do Klicperova divadla, které otevírá svoji už 140. sezónu premiérou inscenace veledíla Williama Shakespeara Král Lear. Titulní roli v režii Michala Háby ztvární Filip Richtermoc. Do hlediště vás všechny přišel pozvat režisér Michal Hába osobně.

Před týdnem 10:54

Tomáš Votava přišel jako kluk na ZUŠ Střezina a už z ní neodešel. Teď šéfuje největší ZUŠce v zemi

Po dlouhých 34 letech má Základní umělecká škola Střezina v Hradci Králové nového ředitele. Po Karlovi Šustovi, který odešel na zasloužený odpočinek, převzal otěže vedení největší základní umělecké školy v zemi Tomáš Votava, skvělý muzikant a učitel, který na Střezinu přišel kdysi jako malý kluk, a už z ní neodešel.