Host ve studiu
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Za malé chyby velké tresty. Složitý vstup mladých z náhradní rodinné péče do samostatného života

Tento týden je v Královéhradeckém kraji Týdnem pěstounství. Tedy týdnem plným kulturních akcí a výstav nejenom pro pěstouny, ale i pro širokou veřejnost. Každý z nás bude moci zjistit, co vůbec pěstounská péče všechno obnáší. Letošní Týden pěstounství je zaměřen na podporu mladých dospělých odcházejících z náhradní rodinné péče do samostatného života.

11:59

Host ve studiu

Vydává: Český rozhlas

Od pondělí do pátku vysíláme v 8:35 zajímavé povídání s atraktivním hostem.

Web

Dnes 10:34

Na každý závod jede Jan Kopecký uspět, ale když se vrací a vidí šťastnou rodinu, tak je to ještě víc

Teď si budeme povídat o rychlých autech a závodění, protože naším hostem je Jan Kopecký, automobilový závodník z Kostelce nad Orlicí, mistr světa v rally v kategorii WRC2, mistr Evropy, několikanásobný mistr republiky v rally, také několikanásobný vítěz Barum Rallye, což je asi nejsledovanější podnik u nás.

Včera 10:10

Náš společný prostor. Evropský týden mobility aneb Ulice patří všem lidem ve městě, ne pouze autům

V termínu 16. až 22. září se koná Evropský týden mobility, který dnes začíná. Jak se k němu tentokrát připojí město Hradec Králové, to nám přišla říct Jana Svobodová z hradeckého magistrátu.

Před čtyřmi dny 10:05

Sport je má cesta a volnost, říká dvakrát stříbrná paralympionička z Paříže Šárka Pultar Musilová

Teď se ohlédneme za letošní nádhernou paralympiádou v Paříži, která přinášela úžasné sportovní, ale i lidské příběhy. Čeští sportovci přivezli celkem 8 medailí, jednu zlatou, čtyři stříbrné a tři bronzové. Dvě z nich, krásné stříbrné a pořádně těžké medaile domů do Trutnova dovezla lukostřelkyně Šárka Pultar Musilová, na což jsme ohromně pyšní a hrdí.

Před pěti dny 11:44

Petr Kaluža je českým porotcem soutěže World Beer Awards: Pivo je úžasné, zaujme všechny vaše smysly

Teď si společně zajdeme na jedno, jak se říká. A připomeneme, že české pivo je světovým fenoménem. A jak se tento "tekutý chleba" na světových pivních degustátorských soutěžích hodnotí moc dobře ví bývalý sládek, dnes ředitel náchodského pivovaru Primátor Petr Kaluža, který jako zástupce české pivovarnické školy jezdí do Londýna a usedá do poroty prestižní světové degustační soutěže.

Před šesti dny 10:22

Edita Dohnálková Valášek z Draku nominována na Thálii za roli Bohdanky ve hře Sedmero krkavců

Hradecké Divadlo Drak slaví další velký úspěch. Herecká asociace totiž zveřejnila nominace 31. ročníku Ceny Thálie a je mezi nimi i jméno talentované herečky Edity Dohnálkové Valášek, která nominaci získala za mimořádný výkon v roli Bohdanky v inscenaci Sedmero krkavců. Edita je naším dnešním ranním hostem.

Před týdnem 10:28

Fotograf Jaroslav Klinský: Při pohledu shora si teprve uvědomíte, jak geniálně byl Hradec navržený

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Náš dnešní host, fotograf Jaroslav Klinský, bude ale mít možná jiný názor, protože jeho vášní je fotografování z horkovzdušného balonu. Z výšky zachycuje nejen krásy Hradce Králové, ale celého našeho kraje. A moc dobře ví, že když se díváte shora dolů, je to úplně jiný pohled, než když se díváme ze země nahoru.

Před týdnem 10:38

Čtrnáctiletý Honza Hošák z Rychnova se stal v Číně šestým Spartanem na světě a nejlepším Evropanem

Nevídaný úspěch čtrnáctiletého Honzy Hošáka z Rychnova nad Kněžnou, který se stal šestým Spartanem na světě. Životní úspěch vybojoval na světovém mistrovství dětí v překážkovém závodu Spartan v Číně, což z něj udělalo nejúspěšnějšího závodníka z Evropy, takže je vlastně nejlepší Evropan.

Před týdnem 10:49

Handicapovaná sportovkyně Petra Václavková se naučila plavat, když začala před 2 roky s triatlonem

Budeme si povídat s velkou bojovnicí, Petrou Václavkovou z Třebechovic pod Orebem. Petra se narodila jen s jednou rukou, to ji ale nezastavilo v plnění jejích sportovních snů. Na kontě má mnoho extrémních závodů jako Gladiator Race a také triatlony. A nebyla by to Petra, kdyby se v Hradci Králové nepustila také do slavného Ironmana, který zvládla za necelých 7 hodin.

Před týdnem 10:14

Jak se dá za 14 dní na starém mustangovi dojet z Červeného Kostelce do Istanbulu a zase zpátky?

Velkou výpravu se starým mustangem do tureckého Istanbulu letos v červenci podnikl Josef Kment z Červeného Kostelce na Náchodsku. Jak jsem ho tak během cesty sledoval na sociálních sítích, tak to bylo opravdu hodně velké dobrodružství. Musel snad každý den na motorce něco opravovat i nějaká nehoda byla, ale naštěstí všechno dobře dopadlo.