Host ve středu
NejnovějšíPřed třemi dny

Poslechněte si podcast: Bezpečné cesty v létě: Tipy od koordinátorky BESIPu

Léto je obdobím, kdy na silnicích dochází k největšímu počtu dopravních nehod. Červen, červenec a srpen patří k měsícům s nejvyšší nehodovostí.

23:29

Host ve středu

Vydává: Český rozhlas

Ve středu týdne, ve středu pozornosti. Aktuální témata i cenné rady odborníků poslouchejte každou středu po 11. hodině v rozhovoru Českého rozhlasu Vysočina.

Web

Před týdnem 30:38

Jihlava hledá rovnováhu, modré zóny by podle radního Bekeho měly usnadnit život všem

Parkovací systém Jihlava postupně buduje už od roku 2010, aby se město vypořádalo s narůstajícím počtem automobilů. Město parkovací zóny zavedlo ve Srázné, okolo pivovaru a několikrát byla na stole myšlenka na jejich další rozšiřování, ta ale narážela na nedostatek společenské odvahy.

Před 2 týdny 17:37

Při sportu je důležitá práce s psychikou, dobrý kouč posune sportovce na mnohem vyšší úroveň

Dobrý trenér musí být zároveň kouč a pracovat s mentalitou hráče, myslí si zakladatel Třebíč Open a sportovní ředitel SK Fotbalová škola Třebíč Martin Daněk. V roce 2019 a 2021 mimo jiné působil jako mentální kouč juniorských mistrů světa ve florbalu.

Před 3 týdny 25:36

Startuje legendární závod Tisíc mil československých, za jeho vznik vděčíme pádu rychlostních limitů

Historie legendárního závodu Tisíc mil československých sahá až do roku 1933. Letos připomene významné jubileum – 90 let od nejslavnějšího závodu „Mílí“ v roce 1934.

5. červen 2024 20:59

Den s Krajem Vysočina se letos ponese v duchu sportování

Kraj Vysočina chystá v areálu Český mlýn v Jihlavě na sobotu 8. června odpoledne plné zábavy, pohybu a dobré hudby. Užít si ho můžete od 15.00 do 20.00 hodin. Letos se program ponese v duchu ‚Sportujeme s Krajem Vysočina‘.

30. květen 2024 18:57

I při hře na housle je možné zpívat, chce to jenom natrénovat, říká hudebnice Pavlína Pulicarová

Pavlína Pulicarová je houslistka a zpěvačka, působí v jihlavské Filharmonii Gustava Mahlera, zpívá ve vojenském uměleckém souboru Ondráš, učí na Základní umělecké škole v Jihlavě hru na housle, umí hrát na kytaru, ukulele a kalimbu a už brzy ji diváci uvidí taky v Horáckém divadle v Jihlavě.

22. květen 2024 21:46

Horácké divadlo hraje v závěru své 84. sezony v jihlavské zoo

Osmdesátá čtvrtá divadelní sezona Horáckého divadla v Jihlavě vrcholí. Premiéru předpoledního titulu Miláčci mohli diváci vidět 27. dubna na velké scéně.

15. květen 2024 14:19

Tři dekády stojí Karel Hanzl v čele Školského spolku Komenský ve Vídni

Až do roku 1872 sahá historie krajanského Školského spolku Komenský ve Vídni.

24. duben 2024 18:22

Z kosteleckého rybníka až do české reprezentace, úspěšní vodní lyžaři rostou na Vysočině

Historie Klubu vodního lyžování Slavoj Kostelec sahá do roku 1969. Na rybníku „Silniční“ od té doby vyrostla celá řada úspěšných vodních lyžařů.

17. duben 2024 23:13

Pandemie koronaviru změnila náš přístup k cestování

Pandemie koronaviru změnila cestování. Po dva roky nejpřísnějších restrikcí se do zahraničí jezdilo minimálně. Někdo se nebál a cestoval, ale většina lidí raději vyčkávala. S uvolněním pravidel jsou lidé po cestování hladoví.