Ponte reports
11. únor 2020

Poslechněte si podcast: Host rádia Ponte records - Radek Kopel

Hostem rádia byl Radek Kopel, velká osobnost "hlukové scény."

13:48

Ponte reports

Vydává: Ponte Records

V pořadu Ponte reports uslyšíte zajímavé rozhovory s ještě zajímavějšími lidmi nejen z Mostecka.

Web

Před třemi dny 21:20

Radek Jiřík - figurant a výcvikář: Váš pes má radost, když Vy máte radost

Radek Jiřík pochází z kynologické rodiny. Se psy začal intenzivně pracovat v 15 letech. Už od mala toužil mít svého vlastního ovčáka, se kterým by chodil na cvičák. Sen se mu splnil a později se zaměřil na figurování, výcvik a rovněž výuku ostatních. Co je to poslušnost a obrana? Jaké zkoušky jsou zapotřebí? Barf nebo granule? To vše se dozvíte v dnešním Ponte reports.

Před šesti dny 21:17

Marek Moudrý – tým Blades Ústí nad Labem: Go Blades Go!

Seznámíme Vás s týmem amerického fotbalu, který u nás hraje tu nejvyšší ligu. V Americe je tento sport mimořádně populární, o čemž svědčí i každoroční Super Bowl. I u nás si získává své příznivce a fanoušky. Je to velmi kontaktní až konfliktní sport. Blades Ústí nad Labem hraje na svém srdcovém hřišti ve Svádově Olšinkách, ale nově i v Ústí na fotbalovém stadionu. Jak moc nebezpečný je tento sport? Jaká jsou pravidla? Kdy budou nejbližší domácí zápasy? To vše se dozvíte v dnešním rozhovoru s Markem Moudrým z týmu Blades Ústí nad Labem.

Před týdnem 38:16

Nikolaj Nikolajevič Zaporožskij – vegetarián, vitarián: Poznejte své tělo a prodlužte mu život

Dnešní host Ponte reports je více než 14 let vegetariánem a zhruba 10 let má zkušenosti s vitariánstvím. V Praze je známý jako praktikující odborník na manuální fyzioterapii a jako stoupenec zdravého a střízlivého způsobu života. Pořádá přednášky a poskytuje individuální poradenství v oblasti změny stravování a způsobu života. Na vlastním příkladě ukazuje účinnost konzumace živé, zdravé stravy, čímž pomohl již stovkám lidí zbavit se různých onemocnění a změnit jejich život k lepšímu.

Před týdnem 23:07

Jakub Chalupný – běžec: Na Mount Everestu se dýchá stejně špatně jako lidem s CF

Běžecký challenge Pokoř Everest na Lovoši, přijaly v uplynulých dvou ročnících desítky lidí v čele s Jakubem Chalupným. Kuba, můj dnešní host, pořádá 25. 3. již 3. ročník charitativního běhu Pokoř Everest na Lovoši, jehož výtěžek půjde stejně, jako v předchozích ročnících na Klub Nemocných Cystickou Fibrózou. Zúčastnit se běhu a podpořit tak dobrou věc můžete i Vy a nemusíte běžet právě na Lovoši, i když Kuba, jakožto ambasador běhu by Vás tam rád viděl. Pokud neradi běháte, je možno vyrazit i na procházku, ale o tom všem už v dnešním rozhovoru v Ponte reports.

Před 2 týdny 18:41

Jitka Reineltová – Parent project: Duchenne svalová dystrofie zkracuje život

Duchenne svalovou dystrofií trpí podle Jitky Reineltové z organizace Parent project zhruba 350 lidí v Česku, převážně dětí. Pro tuto nevyléčitelnou nemoc je typická svalová slabost, většinou také porucha psychomotorického vývoje, svalového napětí, chůze a velikosti svalu. Nemocní často v dětském věku končí na vozíku, nemoc zkracuje život. Přesto jsou lidé trpící touto nemocí plní života a radosti, mají spoustu koníčků a dokáží si užít každou chvíli. Jak říkají jejich rodiče, měli bychom se od nich učit pokory. Jak se žije se svalovou dystrofií a existují vyhlídky na účinnou léčbu? To vše dnes s Jitkou Reineltovou.

Před 2 týdny 26:00

Eva Vargo – písničkářka: Všichni hledáme, kým být

Nový účes, nová kapela ̶ dal by se stručně shrnout poslední rok litvínovské písničkářky Evy Vargo. V těchto dnech vyráží na turné, a tak přišla do Ponte Reports představit svůj nový hudební projekt, v němž spojila síly se třemi rockovými muzikanty i jednou známou českou kapelou. V jakých kulturách hledá inspiraci pro svou tvorbu? Co znamená jméno Ouim Kim Beat? Kde Eva našla svůj druhý domov? A chtěla by si zahrát na vlastní vernisáži? Poslechněte si dnešní rozhovor s Evou Vargo.

Před 2 týdny 20:25

Ester Klimecká – Alarm: Snažíme se hledat okrajová témata

Před pár měsíci mohli mostečané zaznamenat přítomnost nového nezávislého, levicově progresivního média s názvem „Alarm“. Založen byl před deseti lety a volba první regionální expanze padla právě na Mostecko. Za deníkem Alarm stojí samá zvučná jméno z novinářského světa, např. Saša Uhlová nebo Jan Bělíček. Jako šéfredaktorka pro mosteckou odnož byla vybrána má dnešní hostka Ester Klimecká, která v Mostě žije a má tudíž přehled o palčivých tématech, která Mosteckem rezonují. O jaká témata konkrétně se jedná? Jaké jsou hodnoty redakce Alarm a kdo jsou čtenáři deníku Alarm? Nejen to se dozvíte v dnešním Ponte reports.

Před 3 týdny 17:51

Alena Polívková – Bridge 714: Soustředíme se na podporu technického vzdělávání

Místo s názvem „Bridge 714“ je místem setkávání aktivních lidí bez rozdílu věku, kteří mají zájem se vzdělávat, předávat si zkušenosti i vymýšlet nové věci. Soustředí se především na technické vzdělávání u dětí, nabízí sdílené pracovní prostory, workshopy s pracovními i life-style tématy, multimediální dětský koutek pro nejmenší či stylovou kavárnu a vinotéku. Bridge 714 se také rozhodl podporovat dobré věci, a tak se např. 16. 3. můžete setkat s fitness trenérkou Lucy Jakeš, kde se nejen dozvíte zajímavé věci ze světa fitness, ale zároveň pomůžete tam, kde je potřeba. V Bridge 714 to zkrátka žije.

Před 3 týdny 25:02

Jan Macek – fotograf: Rád fotím reportážním způsobem

Dnešní host Ponte repots chce, aby jeho fotky byly autentickým vyprávěním „zákazníkova“ života, jelikož právě skrze fotky, vypráví jeho příběh. Nyní studuje Vysokou školu kreativní komunikace – obor fotografie a audiovize. Stejně jako jeho otec rád fotí lifestyle stylem. Hlavní oblastí, které se nyní ve fotografii věnuje je svatební a rodinné foto a focení společenských a kulturních akcí většího či menšího rozsahu. Realizoval i úspěšné projekty v oblasti portrétního exteriérového focení. Velkým zákazníkem, pro kterého připravoval produktové fotografie, bylo obchodní a prodejní zastoupení značky Ford. Oblast, o kterou se velmi zajímá je carfoto. Pro majitele automobilových veteránů s láskou připravuje speciální retro série jejich vozidel. Jak říká: „Focení mě fakt baví!“

Před 3 týdny 26:57

Václav Hofmann – ředitel mosteckého divadla, taneční mistr: Nikdy jsem nehrál divadlo

Mnoho z Vás se s Václavem Hofmannem setkalo během tanečních kurzů. Naučil nebo se pokusil naučit tančit tisíce mladých slečen a mladíků. V roce 1985 nastoupil do mosteckého divadla a v něm působil s přestávkami do dnešních dnů. Co má na starosti ředitel divadla? Jaký kout v divadle má nejraději? Jaký tanec mu šel a naopak, který moc nemá rád? Vadí mu nějaké zásadní porušení etikety nebo norem společenského chování? To vše a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru s PhDr. Václavem Hofmannem v Ponte Reports.