Host Lenky Vahalové
NejnovějšíPřed týdnem

Poslechněte si podcast: Prodělal jsem už spoustu úrazů, ale žádný mě neodradil, popisuje freestyle motokrosař Petr Pilát

Motokros jezdil už od tří let, v deseti si pak vyzkoušel freestyle motokros a zůstal u něj. „Když jsem vyhrál nějaký závod v motokrosu, tak jsem se vždycky těšil na ten poslední skok, že tam předvedu nějakou kravinu,“ vzpomíná na své freestylové začátky Petr Pilát, ke kterému už neodmyslitelně patří přezdívka Pilník.

25:46

Host Lenky Vahalové

Vydává: Český rozhlas

Každý týden hodinový rozhovor s osobností.

Web

Před 2 týdny 21:10

Podle jezdců máme v Praze tu nejhladší surfovou vlnu, usmívá se zakladatel spolku Vlny Štvanice

Fanoušci vodních sportů můžou už rok využívat areál u Štvanice. Starý vodácký kanál ožil a díky spolku Vlny Štvanice tu vznikla i riversurfová vlna s výhledem na Hrad. Hostem Lenky Vahalové byl jeden ze zakladatelů Martin Leskovjan.

Před 3 týdny 30:25

Jan Vondráček: Mám rád žánrovou pestrost Divadla v Dlouhé. Člověk se pak neuprdne v jednom stylu

Hraje v divadle i ve filmu, skládá muziku, dabuje, namlouvá rozhlasové hry, audioknihy a jeho hlas zní dokonce v pražských tramvajích. Jan Vondráček toho zvládá opravdu hodně, základem pro něj ale zůstává Divadlo v Dlouhé.

6. duben 2024 23:32

Fotografie je silné médium, které neumírá ani v době umělé inteligence, věří šéfka Czech Press Photo

Její jméno už léta patří k prestižním soutěžím Czech Press Photo a Czech Nature Photo, sama je fotografkou přírody a také spisovatelkou. Může fotka k něčemu motivovat? A co všechno společnost Czech Photo pro veřejnost organizuje? Nejen na tyto otázky odpovídala Veronika Souralová.

30. březen 2024 20:08

Začaly mi pršet maminky, vypráví režisérka Olga Dabrowská. Natáčí dokument o rodinách samoživitelů

Absolvovala scenáristiku a dramaturgii na FAMU, v praxi přidala ještě režii a její jméno najdete u mnoha televizních pořadů, některých autorských dokumentů nebo filmů. S Petrem Zelenkou například spolupracovala na projektech Mňága – Happy End, Knoflíkáři a Samotáři. Čemu se aktuálně věnuje? O tom mluvila ve studiu Rádia Praha Olga Dabrowská.

23. březen 2024 18:41

Každý má před koncertem jiné rituály. Já musím vonět, než jdu na pódium, usmívá se Tereza Balonová

Minulý rok byl pro Terezu Balonovou velmi úspěšný, stala se Objevem roku v anketě Český slavík a také vydala druhou desku Lampiony. Zanedlouho ji čeká zatím největší koncert v Lucerna Music Baru a dalších snů má prý mnoho. O tom všem si ve studiu Rádia Praha povídala s Lenkou Vahalovou.

16. březen 2024 20:56

Písnička Zejtra mám je známá se špatným textem, naživo to samozřejmě zpívám správně, směje se Hrůza

Nedávno vydal píseň s Ivanem Mládkem a momentálně se připravuje na speciální dubnové turné, při kterém využije už natočené videoklipy. Nejen na podrobnosti těchto projektů se zpěváka Michala Hrůzy ptala Lenka Vahalová.

9. březen 2024 17:19

Kateřina Marie Tichá: Na novou desku mám krásné reakce. Plamen značí sílu, kterou v sobě člověk má

Se svou novou deskou vyrazila na turné a na většinu koncertů jsou lístky dávno pryč. Vyprodat ale dokázala i básnickou sbírku, kterou napsala. O hudbě, poezii i svobodě mluvila ve studiu Rádia Praha zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

2. březen 2024 20:11

Nová deska Fast Food Orchestra zve do Bistra snů. Na menu máme hlavně reggae a ska, říká frontman

Na české hudební scéně se kapela Fast Food Orchestra pohybuje od roku 1998. Za tu dobu už prošla různými proměnami. „Teď je ta sestava fakt nadšená a neproblematická,“ myslí si frontman, zpěvák a pozounista Filip Vondrášek. Ve studiu Rádia Praha mluvil o nové desce Bistro snů, březnovém turné i dalších plánech.

24. únor 2024 25:51

Petr Juračka: Moje výbava? Malý foťák a amatérský dron, tím jsem fotil i titulku National Geographic

Na obálce prestižního časopisu National Geographic se jeho himálajský snímek objevil jako teprve druhá česká titulka. Tu předchozí vyfotil Eduard Ingriš a byli na ní Hanzelka se Zikmundem. „Jsem první žijící autor s titulkou National Geographic a dokonce ještě první barevný,“ směje se Petr Jan Juračka.