Host Frekvence 1
NejnovějšíVčera

Poslechněte si podcast: Jitka Ježková: Tanec waltz v seriálu Taneční jsem točila s horečkou

Ranní tým Frekvence 1 tentokrát rozšířila herečka Jitka Ježková, která přiznala, že nemá ráda podzim. Jaký vztah měla k dabingu dříve a jaký teď? A co dabovala úplně první? Jak se dostala k seriálu Taneční? Chodila sama do tanečních a jak jí to bavilo? Kolik hodin musela tančit, aby působilo, že umí tančit a kdo jim pomáhal? A měla dublérku na nějaké scény? A jak má pevnou vůli? Poslechněte si celý rozhovor.

14:25

Host Frekvence 1

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Před dvěma dny 01:18

Víkendový speciál Simony Lewandowske: Polská klasika? Bez pirohů ani ránu

Tento týden za námi dorazila i herečka Simona Lewandowska, kterou můžete znát třeba ze seriálů Dobré ráno, Brno, Zlatá labuť či z filmu Aristokratka ve Varu. Jaké je její víkendový tip?

Před třemi dny 13:47

Ilona Svobodová: Jsem ráda, že je moje postava v Ulici oblíbená

Dnešní ráno s námi strávila herečka Ilona Svobodová. Jak jí fanoušci oslovují a jak dlouho je v seriálu Ulice? Zasáhla někdy do scénáře a jak je na tom její postava, co se oblíbenosti týče? Kolik dostala honorář za první film? Byla někdy se školou na lyžáku? Který jazyk je podle ní nejtěžší a který má nejraději? A proč se učí anglicky? Poslechněte si celý rozhovor.

Před čtyřmi dny 16:08

Ondřej Soukup: U písniček pro Lucku Bílou jsem se snažil jít občas nevyšlapanou cestou. Ne vždy to vyšlo

Ráno s námi strávil hudební skladatel Ondřej Soukup. Která jeho písnička je nejznámější a je nějaká písnička, na kterou není úplně hrdý? A která zpěvačka to nejvíce odnesla a ví kolik písniček napsal? Jak dlouho se skládá hudba k filmu a kterou hudbu k filmu skládal nejdéle? Jak se seznámil s Rudy Linkou a jak vznikl nápad na společný podcast? A jaká témata probírají? Poslechněte si celý rozhovor.

Před pěti dny 14:22

Dan Přibáň: Na cestě do Mongolska jsme se nejvíc báli v Rusku. Prohlíželi nám mobily a počítači, bylo to nepříjemné

Dnes s námi vstával cestoval Dan Přibáň. Jak se mu cestovalo po Mongolsku? Jakou cestu podnikl jako vedoucí žlutých žab a s jakým dopravním prostředkem? Co se rozbíjelo častěji a jak to řešili na místě? Jak fungovali plovoucí auta a jak tříkolky? Jak těžké je sehnat v Mongolsku kávu a vyzkoušel čaj se solí a s mlékem? A kde se nejvíce báli? Poslechněte si celý rozhovor.

Před šesti dny 12:00

Simona Lewandowska: Nejvíce jsem v životě usilovala o to stát se herečkou

Dnešní den s námi strávila herečka Simona Lewandowska. Jak je na tom s ranním vstáváním a jak se jí takhle brzo ráno hraje? Proč se nehodila na roli Marie v Aristokratce? O co v životě usilovala nejvíce? Hrála někdy v Polsku a lákalo by ji to? A jaká je v Polsku herecká konkurence a jak se jí líbí jejich kinematografie? Co si myslela o scénáři k seriálu Dobré ráno, Brno? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 01:56

Víkendový speciál Viktora Tauše: Když mám volno, tak pracuji

Tento týden se u nás nesl ve znamení filmu Amerikánka. Dorazily třeba herečky Pavla Beretová či Julie Šulcová, ale samozřejmě nesměl chybět ani režisér a scénárista Viktora Tauš, který se nám svěřil, jak nejraději tráví volné víkendy.

Před týdnem 16:02

Viktor Tauš a Julie Šoucová: V srdci příběhu Amerikánky je, co je vlastně naděje a jak je schopná nám dávat sílu

Dnes vysílala Lubka a Míra ve čtyřech. Dorazili k nim režisér a scénárista Viktor Tauš a herečka Julie Šoucová. Jaká je Julie herečka a cítí se ona být herečkou? Jak dlouho Julie jezdila na natáčení Amerikánky? Jak moc osobní je tento příběh pro Viktora a kde se vzala jeho Amerikánka? Jak se Viktor dostal na ulici a proč většina těchto lidí pochází z dětských domovů? A jak moc jsou ve filmu důležité kostýmy a co odráží? Jak Viktor hledal svoje Amerikánky? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 10:57

Pavla Beretová: Práce s dětmi v Amerikánce byla krásná, hledali jsme k sobě hlubší cestu

Ráno s námi strávila další filmová Amerikánka, tentokrát herečka Pavla Beretová. Chtěla by se někdy podívat do Ameriky? Jak se stalo, že se z ní stala Amerikánka a jak moc si je podobná s dětskou Amerikánkou? Jaká byla právě s dětma a kolik jich vlastně bylo? Jak prožívala záplavy v Ostravy, kde má rodinu? Stýská se jí po jejím rodném městě a kde si to nejvíce zamilovala? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 12:59

Tata Bojs: V dokumentu se podařilo dobře zachytit atmosféru, která okolo naší kapely je

Míra, Lubka, Mardoša a Milan Cais. To bylo složení dnešního rána, tedy kluci z kapely Tata Bojs. Kde měli první zkušebnu a kde měli první koncert? Hrají stále svou první písničku a jak se jmenovala? Co můžeme čekat od jejich nového dokumentu? Dozvěděla se o sobě kapela něco jedinečného a dodali něco samotní fanoušci a co mají nyní v plánu? Poslechněte si celý rozhovor.