Host Frekvence 1
Před pěti dny

Poslechněte si podcast: Jakub Jurka: Měl jsem jasně dané, že budu šermíř, ale kdybych se nechytl, tak bych to nedělal

Do studia za námi dorazil český šermíř a bronzový kordista z olympijských her z Paříže Jakub Jurka. Je výhoda být v šermu vysoký? Jak ho napadlo, že bude dělat kord a pomohlo mu, že jeho rodina je šermířská? A jaké to je, když ho trénuje tatínek? Je výhoda být levákem, když je člověk šermíř? Zvykl si už na mediální tlak, který přišel po Paříži? Poslechněte si celý rozhovor.

15:56

Host Frekvence 1

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Dnes 30:10

Kraus a blondýna: Od amerických moderátorů show bych si radit nenechal, jejich show jsou zpolitizované

Dnes k nám jako speciální hosté dorazili Jan Kraus a Miluše Bittnerová. Už volali Krausovi z Hollywoodu a proč by si nenechal radit od amerických moderátorů? Jak je Jan Kraus spokojen se současnou politickou situací a proč už v dnešní době tolik nekomentuje politiku? A jaký pocit má z lidské společnosti a co říká na konspirační teorie? Poslechněte si celý rozhovor.

Včera 13:11

Václav Neužil: Je skvělé, když se můžete stát někým jiným, jak po duševní, tak fyzické stránce

Pondělní ráno nám zpříjemnil herec Václav Neužil, kterého jsme tu naposledy měli, když točil film Zátopek. Běhá ještě a k jakému sportu se vrátil? Má rád změny image a jak se cítil jako Bedřich Smetana? Překvapilo ho něco ze života Smetany a jaký vlastně byl? Jak moc se musí vžít do postavy, když se na roli připravuje a je schopný být pak doma Václavem Neužilem? Setkal se někdy s někým z dětského domova a jak se mu točila Amerikánka? Poslechněte si celý rozhovor.

Před čtyřmi dny 01:18

Víkendový tip Radka Kašpárka aneb jak tráví čas michellinský kuchař

Tento týden k nám dorazil michellinský kuchař Radek Kašpárek. Radek je šéfkuchařem dvou restaurací a na nohou je od brzkého rána. Proto nám prozradil, jak nejraději tráví čas o víkendu.

Před šesti dny 16:35

Radek Kašpárek: Žena, muži a nože se nepůjčují. Mám je ve stojanu a nikdo mi na ně nesmí sáhnout

Naším dnešním hostem je kuchař Radek Kašpárek. V kolik musí být kuchař v práce, když restaurace otvírá v 11 hodin? A jak vypadá jeho pracovní den? Je víc manažer, nebo kuchař? Proč má v kapse pinzety? Je kuchařům příjemná otevřená kuchyň? O čem je nový reality show Hell´s Kitchen? A jaké vztahy jsou mezi jednotlivými soutěžícími? Má doma nějakou exkluzivní sadu nožů a proč by je nikdy nepůjčil? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 13:47

Kateřina Pantovič: Jsem neustále obklopená světem dětí, psát pro ně knihy je jednoduší, než je psát pro dospělé

Dnes k nám dorazila spisovatelka a moderátorka Kateřina Pantovič. Proč má jednu knihu vydanou pod různými jmény? A je těžší psát knihy pro děti nebo pro dospělé? Přidává do knih pro děti i věci, které děti řeší? Kolik má vlastně dětí a jak tráví společně dovolenou? Kdy naposledy moderovala a jaký společný projekt má se svou nejstarší dcerou? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 12:11

Martin Fuksa: Olympijský závod byl plný strachu. Jel jsem první a bál se, aby mě nikdo nedojel

Hostem Frekvence 1 byl nejlepší český kanoista Martin Fuksa. Která jeho medailista je zatím ta nejcennější a jak vzpomíná na závod? A proč si na závod lakuje nehty? Měl čas se jít podívat se na Eifelovku? Na co myslím během závodu a kdy se rozhoduje samotný závod? Jak vypadá jeho běžný den a má vůbec někdy volno? Musí dodržovat jídelníček a co snídá? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 10:17

Josef Dostál a Anežka Paloudová: Chceme se brát na jaře někde u vody

Hosty Frekvence 1 byli kajakáři a snoubenci Anežka Paloudová a Josef Dostál. Ti společně vybojovali bronzovou medaili na mistrovství světa v rychlostní kanoistice, Josef předtím přivezl zlato z Letních olympijských her v Paříži. Kdo z dvojice je lepší kuchař a kdo větší bordelář? Jaké mají teď plány a povinnosti? A co vysoká škola? Sportovci se u Lubky a Míry rozpovídali i o plánované svatbě.

Před týdnem 14:04

Bára Nesvadbová: Díky Be Charity jsem našla nejlepší lidi s dobrým srdcem

Dnes se u Lubky a Míry zastavila moderátorka a spisovatelka Bára Nesvadbová. Se svými kolegy probrala nejen svou práci, která je její největší zábavou a štěstím. Kolik má doma zvířat? Jaká byla ve škole? Kolik času po ránu potřebuje, než opustí byt? Kdy bude další charitativní bazar Be Charity a kam půjde výtěžek? Jak se můžete zapojit i vy? Poslechněte si celý rozhovor.

Před 2 týdny 12:02

Natálie Schejbalová (Tady Tali): Miluju trapnost, je to součást mojí práce

Frekvence 1 přivítala ve studiu komičku, influencerku, zpěvačku a scenáristku Natálii Schejbalovou, která na sociální síti Instagram vystupuje pod přezívkou Tady Tali. S našimi moderátory Lubkou a Mírou probrala hranici mezi humorem a trapností, své působení na sítích, spolupráci na soutěžním pořadu Na lovu, ale i třeba to, proč ji sleduje Alena Schillerová.