Host Expres FM
NejnovějšíEpizoda 126Dnes

Poslechněte si podcast: Teepee: Náš vztah se neustále proměňuje, písně na nové desce odráží i témata našeho přátelství

Dreampopová dvojice Teepee vydala minulý pátek své třetí album Blue Moon Rizing, které za týden, tedy 26. září, pokřtí v pražském Paláci Akropolis. Teepee, to jsou něžné písně o křehkých emocích pro dva hlasy, které spolu krásně harmonicky ladí. Ten ženský kouzlí a elektrickou kytaru v ruce drží Tereza Lavičková alias Tera, a mužský vokál a akustickou kytaru obstarává Miroslav Patočka neboli Mason.

29:51

Host Expres FM

Vydává: Expres FM

Ty nejlepší rozhovory z Ranního klubu, Večerní show či Odpoledne na Expres FM.

Web

Epizoda 12513. srpen 2024 31:27

Adam Ernest: Když do něčeho jdu, vím proč, zpětně se za nic nestydím

Hostem Expres FM byl Adam Ernest, člověk aktivní nejen na poli hudebním nebo filmovém. V našem rozhovoru jsme probrali jeho angažmá v Letních shakespearovských slavnostech, svět stříbrného plátna, aktuální alko-gastro projekt, hudbu i sport. 

Epizoda 1241. srpen 2024 18:23

Kryštof Rímský: Nejsem vyloženě typ na hlavní role a netrpím tím

Herec Kryštof Rímský byl hostem rádia Expres FM.
S Milošem Pokorným probrali aktuální Letní shakespearovské slavnosti, seriál Ulice, rodinné vztahy a spoustu dalších témat. 

Epizoda 12325. červenec 2024 32:37

Michaela Duffková: Detox byl procházkou po vlastním dně

Představte si, že je vám teprve 32 let, sedíte v kině, sledujete film o svém životě a nejste Mark Zuckerberg. Naší dnešní návštěvě se to stalo, aby se v tom filmu poznaly všechny ty, o kterých Zápisník alkoholičky vypráví. Na jeho nedávné premiéře režisér Dan Svátek řekl: „Když ten film pomůže jednomu člověku, tak jsme úkol splnili.“ Veronika Koloušková ve studiu Expres FM přivítala předobraz hlavní hrdinky filmu, autorku blogu a z něj vzniklé knížky, ze které film vychází. Michaela Duffková právě dnes vydává svou třetí knihu Zápisník Nealkoholičky s podtitulem Pět let na suchu. 

Epizoda 12227. červen 2024 01:00:54

Márdi o historii i budoucnosti kapely Vypsaná fixa, která slaví 30 let

Epizoda 12124. červen 2024 30:13

Kryštof Mucha a Karel Och o zákulisí letošního ročníku karlovarského filmového festivalu

Epizoda 12013. červen 2024 22:10

David Žbirka: Díky rodičům jsem začal hrát na bicí

David Žbirka je český hudebník s britskými kořeny, vystudoval filmařinu v Londýně a stejně jako jeho slavný otec se věnuje hudbě. Aktuální je teď především jeho projekt Sunnbrella se kterým loni vydal očekávaný a kladně přijatý debut Heartworn. Má však zkušenosti s produkcí i natáčením klipů.

Preferuje anglickou nebo českou kuchyni? V jakém jazyce se mu zdají sny? Koho přizval do studia k nahrávání? Jaké album si koupil naposledy a jakému formátu dává přednost? A jak moc náročné je prezentovat skladby Sunbrelly živě na koncertech? Poslechněte si nezkrácenou podobu rozhovoru v tomto podcastu.
 

Epizoda 11930. květen 2024 19:41

Aiko o účasti v soutěži Eurovize, chystaném albu i zahraničním turné

Epizoda 11823. květen 2024 37:39

David Gaydečka: Festival Metronome je těžké ufinancovat, Sting chtěl jen jógu, čaj, zázvor a citron

Za měsíc se v Praze uskuteční další ročník festivalu Metronome. Proběhne tradičně na holešovickém výstavišti a Veronika Koloušková  si o něm povídala s ředitelem festivalu Davidem Gaydečkou.

Epizoda 1173. květen 2024 21:15

Moderátor Tony Havlík o novém podcastu Řetězák, boji z dezinformacemi a opravdu bizarních hoaxech

Nejčtenější český zpravodajský server novinky.cz se pustil do boje s dezinformacemi v novém pořadu Řetězák. Moderátor Tony Havlík, v minulosti novinář, v současné době tvůrce youtubového pořadu Segment, se pravidelně věnuje tématům, která se objevují v řetězových mailech, a dezinformacím, které kolují na sociálních sítích. Nový díl vychází vždy před víkendem, během kterého nejčastěji dochází k vymírám názorů napříč generacemi, například u rodinných obědů. V rozhovoru se dozvíte, kdo je dezinformacemi nejvíce ohrožený, odkud k nám nejčastěji proudí a jak bychom s nimi měli bojovat.