Host Dopoledního expresu
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Horké letní počasí může být pro cukrovkáře rizikové. Neměli by tuto skutečnost podceňovat

S MUDr. Lucií Radovnickou, vedoucí Diabetologického centra v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, si povídáme o cukrovce.

16:15

Host Dopoledního expresu

Vydává: Český rozhlas

Každý všední den jsou u nás ve studiu zajímaví hosté na aktuální téma. Přinášíme finanční, energetické, zdravotní či sociální poradenství, ale také setkání s populárními severočeskými osobnostmi a odborníky z nejrůznějších oborů. Stačí si vybrat téma, které vás zajímá.

Web

Včera 18:22

Vyhřezlá ploténka: příčiny a léčba

Co způsobuje vyhřezlou ploténku a jak se s tímto problémem vypořádat? O tom si povídáme s neurochirurgem Prof. MUDr. Martinem Samešem.

Před dvěma dny 16:08

Sezonní stravování a jeho zdravotní benefity očima výživové poradkyně

Jaké benefity nám přináší sezonní stravování? Proč do letního jídelníčku zařazovat především lokální a sezonní potraviny? Na tyto otázky nám odpoví Veronika Hájková, výživová poradkyně a znalkyně divokých bylin a plevelů.

Před šesti dny 19:12

Sokol tu je od roku 1862, byl ale často zakazován. Proto se bude konat teprve 17. Všesokolský slet

V týdnu od neděle 30. června až do 5. července bude v Praze probíhat 17. ročník Všesokolského sletu, který patří mezi největší sportovně - společenské akce.

Před týdnem 17:49

Povinné ručení na elektro koloběžky, skútry a další vozidla

S ředitelem úseku likvidace škod z pojišťovny D.A.S. Tomášem Smolíkem si tentokrát povídáme o rozšíření povinného ručení na více druhů vozidel a dalších změnách v pojišťovnictví motorových vozidel.

Před týdnem 19:04

Zahrádkářská poradna: Balkonové rostliny a letničky v domácnosti

Balkonové rostliny a letničky dokáží jedinečným způsobem zkrášlit jakýkoli parapet, schodišťová zábradlí, terasy či balkony.

Před týdnem 17:04

3D tisk v lékařství

3D tisk se využívá také v lékařství. Tomáš Novotný, přednosta ortopiedické kliniky fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem, nám popíše, jak taková unikátní laboratoř 3D tisku vypadá a kde všude ve zpravotnictví pomáhá.

Před týdnem 18:40

Irena a Renata Vlčkovy: Dovolená v Jižní Koreji

Renata Vlčková a její dcera Irena strávily v dubnu měsíc v Jižní Koreji. Irena tam totiž studovala a mamince slíbila, že ji tam jednou vezme na poznávací pobyt.

Před týdnem 16:42

Útulek AniDef praská ve švech. Aktuálně se stará o více než sto zvířat

S Adélou Zahradníčkovou z AniDefu, psího útulku v Žimu probíráme, jak to v útulku funguje a co musíme udělat, pokud si chceme vzít zvířecího mazlíka domů sebou.

Před 2 týdny 18:12

Sociální sítě bývají pro zloděje často pozvánkou pro návštěvu vašeho domova, varuje kriminalista

Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům. S touto výzvou k nám přichází koordinátor prevence Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje Tomáš Frolík.