Host Dopoledního expresu
Před dvěma dny

Poslechněte si podcast: Vyhřezlá ploténka: příčiny a léčba

Co způsobuje vyhřezlou ploténku a jak se s tímto problémem vypořádat? O tom si povídáme s neurochirurgem Prof. MUDr. Martinem Samešem.

18:22

Host Dopoledního expresu

Vydává: Český rozhlas

Každý všední den jsou u nás ve studiu zajímaví hosté na aktuální téma. Přinášíme finanční, energetické, zdravotní či sociální poradenství, ale také setkání s populárními severočeskými osobnostmi a odborníky z nejrůznějších oborů. Stačí si vybrat téma, které vás zajímá.

Web

Dnes 25:45

Včelař z Valkeřic chová včely po staru. Nechává jim med a bere si jen to, co zbyde

Českým lvem v roce 2023 byl oceněn i dokumentární film Miroslava Janka o včelách a lidech Všechno dobře dopadne. Představil se v něm i včelař z Valkeřic Ondřej Klouček.

Včera 20:27

Prázdninové spoje v Ústeckém kraji a jejich provoz

Naším hostem je tentokrát Jakub Jeřábek z odboru dopravy Ústeckého kraje. Povídáme si s ním o mobilní aplikaci pro dopravu DÚKapka a o prázdninové dopravě v Ústeckém kraji.

Před třemi dny 16:08

Sezonní stravování a jeho zdravotní benefity očima výživové poradkyně

Jaké benefity nám přináší sezonní stravování? Proč do letního jídelníčku zařazovat především lokální a sezonní potraviny? Na tyto otázky nám odpoví Veronika Hájková, výživová poradkyně a znalkyně divokých bylin a plevelů.

Před čtyřmi dny 16:15

Horké letní počasí může být pro cukrovkáře rizikové. Neměli by tuto skutečnost podceňovat

S MUDr. Lucií Radovnickou, vedoucí Diabetologického centra v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem, si povídáme o cukrovce.

Před týdnem 19:12

Sokol tu je od roku 1862, byl ale často zakazován. Proto se bude konat teprve 17. Všesokolský slet

V týdnu od neděle 30. června až do 5. července bude v Praze probíhat 17. ročník Všesokolského sletu, který patří mezi největší sportovně - společenské akce.

Před týdnem 17:49

Povinné ručení na elektro koloběžky, skútry a další vozidla

S ředitelem úseku likvidace škod z pojišťovny D.A.S. Tomášem Smolíkem si tentokrát povídáme o rozšíření povinného ručení na více druhů vozidel a dalších změnách v pojišťovnictví motorových vozidel.

Před týdnem 19:04

Zahrádkářská poradna: Balkonové rostliny a letničky v domácnosti

Balkonové rostliny a letničky dokáží jedinečným způsobem zkrášlit jakýkoli parapet, schodišťová zábradlí, terasy či balkony.

Před týdnem 17:04

3D tisk v lékařství

3D tisk se využívá také v lékařství. Tomáš Novotný, přednosta ortopiedické kliniky fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem, nám popíše, jak taková unikátní laboratoř 3D tisku vypadá a kde všude ve zpravotnictví pomáhá.

Před týdnem 18:40

Irena a Renata Vlčkovy: Dovolená v Jižní Koreji

Renata Vlčková a její dcera Irena strávily v dubnu měsíc v Jižní Koreji. Irena tam totiž studovala a mamince slíbila, že ji tam jednou vezme na poznávací pobyt.