Hobby magazín speciál
NejnovějšíPřed třemi dny

Poslechněte si podcast: Červnové počasí bohaté na déšť spustilo růst hub

Rostou hlavně klasické letní druhy hub. Hřibovité houby, muchomůrky růžovky a bedly vysoké, to jsou nejčastější nálezy nadšených houbařů.

21:23

Hobby magazín speciál

Vydává: Český rozhlas

Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.

Web

Před týdnem 31:17

Hobby magazín speciál: škůdci na zahradách nebo vlhkost a plíseň na chalupách

Škůdci na zahradách můžou naši radost z výpěstků zničit, poradíme, jak na ně. Bojujeme proti plísním a vlhkosti na chalupách, připraveno je povídání s kominíkem a opět se zaměříme na gramofonové desky a magnetofonové kazety.

Před týdnem 04:23

Koláč s aromatickou komonicí lékařskou vám provoní kuchyni

V červnu zahrada nabízí spoustu jedlých květů, které se hodí na dozdobení jídel. Autorka květinových kuchařek Jana Vlková je často využívá jako přízdobu koláčů.

Před 2 týdny 24:43

Tkadlena Marie Chvojková z Železné Rudy se učila tkát u profesionálů v Irsku

Marie Chvojková je přesvědčená, že techniku tkaní zvládne každý. Ona sama si ji v Irsku osvojovala 2 roky, základy ale budete umět už za 2 dny.

Před 3 týdny 30:18

Hobby magazín speciál: trávník, klimatizace v autě, lov dravců

Jak na hustý a svěží trávník, přehrávání starých gramofonových desek, příprava aut a jejich klimatizace na čas dovolených nebo zahájení lovu dravců.

5. červen 2024 06:04

Chcete koně, ale bojíte se na něm jezdit? Zkuste hobby horsing

Hobby horsing je ve světě už známým sportem, u nás v České republice se s ním lidé teprve seznamují. Spočívá v pohybu s tyčí, na které je koňská hlava. Zaslechnout můžete i pojmenování paličkové koně. Jezdí děti i dospělí.

4. červen 2024 26:55

Z Japonska k nám dorazila nově vyšlechtěná okrasná ryba Goshiki Shigure

V České republice zatím raritní rybu chová Libor Hrubý z Dobřan. Goshiki Shigure je novou varietou japonského koi kapra.

24. květen 2024 30:09

Ledoví muži jsou za námi, můžeme vesele sázet

Zmrzlí muži už jsou za námi. Sazenic zeleniny je dostatek a proto můžeme začít sázet. Podle klatovského zahradníka Jana Papeže je i v těchto dnech opatrnost na místě.

21. květen 2024 20:15

Sběratelství loutek je koníček náročný na čas, finance i prostor

Mezi nejznámější soukromé sběratele loutek v Česku patří manželé Jiráskovi z Brna a prof. Milan Knížák z Prahy. Nejen s nimi, ale také s drobnými sběrateli spolupracuje Muzeum loutek v Plzni.

10. květen 2024 33:10

Zprovozňování zahradních bazénů po zimě začalo

Začíná doba zprovozňování zahradních bazénů. Jak bazény na sezónu připravit, co všechno se musí na jaře udělat a kde neudělat chybu, radí Martin Zikula z plzeňské firmy, která bazény vyrábí a stará se o jejich servis.