Hobby magazín speciál
30. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Starou panenku dokáže znovu složit a slepit i ze střepů

Sběratelku panenek a majitelku Muzea panenek v Plzni Jiřinu Havlovou její koníček dovedl až k restaurování těchto hraček. S prosbou o opravu rozbitých panenek se na ni obracejí lidé z celé republiky.

26:52

Hobby magazín speciál

Vydává: Český rozhlas

Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.

Web

Před týdnem 04:48

Arabský bulgurový salát tabouleh si připravíte snadno a rychle

Autorka květinových kuchařek Jana Vlková považuje tabouleh za ideální jídlo do horkého léta. Protože se podává studené a ingredience v něm jsou zdravé a osvěžující.

Před týdnem 28:21

Kola potřebují údržbu a péči. Zvláště pokud je často používáte na letní cyklovýlety

Údržbu a kontrolu pneumatik, vycentrování kol, řetězu, převodů, brzd, brzdové kapaliny vysvětluje známý plzeňský cyklista Antonín Bartoníček.

Před týdnem 22:10

Sírovec žlutooranžový – jedlá houba, která roste nezávisle na srážkách

Jak známo, růst hub se mj. odvíjí od množství srážek. Ale ne všech. Jedlý sírovec žlutooranžový se vyskytuje bez ohledu na déšť či sucho od května do října.

Před 3 týdny 28:10

I ve vedrech rybáři zarybňují západočeské vodní toky mírovými kapry

Rybáři navíc rozšířili místa, kde se mohou ryby lovit. Od Petra Dimitrova, technika Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni se dozvíte, kde.

3. srpen 2024 30:23

Naštípané dříví schne minimálně dva roky, ideální jsou tři

Začínáte topit dřevem? Víte, že i naštípané dříví schne minimálně dva roky, optimálně tři? Nevyschlého dřeva ztopíte více a můžete zadehtovat komín.

31. červenec 2024 06:23

Stříbrský sběratel dal dohromady 5 tisíc pohlednic s obecními znaky

Víte, co je heraldika? Pojďte na návštěvu za jedním heraldikem do Stříbra. Jmenuje se Jan Reindl a koníčku se věnuje řadu let.

22. červenec 2024 31:14

Studniční, dešťová nebo z vodovodu. Kterou vodou máme zalévat?

Která voda je nejlepší na zalévání zahrad? Dešťová, ze studny nebo z vodovodního řadu? Jak můžeme vodou při zalévání šetřit a zalévání zautomatizovat? Radí plzeňský zahradník Přemysl Písař.

13. červenec 2024 03:30

Řecká studená omáčka tzatziki s aromatickými bylinami osvěží i zasytí

Aromatickou levanduli přidává autorka květinových kuchařek Jana Vlková do sladkých i slaných jídel. Osvěžující letní omáčku tzatziki ale ochucuje jinými bylinami, s levandulí srovnatelnými.

13. červenec 2024 26:18

I ryba může být vaším mazlíčkem, je možné si ji ochočit

Chovatel koi kaprů Libor Hrubý se s rybami kamarádí. Někteří jeho koi kapři k němu ve vodě připlují a nechají se pochovat. Běžně si berou potravu z ruky.