• Podcasty
  • Hlavní zprávy - rozhovory a komentáře
Hlavní zprávy - rozhovory a komentáře
Včera

Poslechněte si podcast: Polední publicistika: Dronový útok na Izrael. Velká pardubická. Prix Bohemia Radio

Proč při včerejším dronovém útoku, ke kterému se přihlásilo hnutí Hizballáh a který usmrtil čtyři izraelské vojáky, nezafungovala protiletecká obrana Izraele?Jak je možné, že Velkou pardubickou vyhráli dva koně? Začal mezinárodní rozhlasový festival Prix Bohemia Radio. Co jubilejní 40. ročník nabídne?

20:04

Hlavní zprávy - rozhovory a komentáře

Vydává: Český rozhlas

Komentáře, analýzy, rozhovory. Publicistický souhrn nejdůležitějších kauz dne.

Web

Dnes 19:38

O všem, co se právě děje

Dnes 20:00

Polední publicistika: Riziková cesta poslance do Číny. Úhrady praktickým lékařům. Bilance hradů

V čem jsou poslanecké soukromé cesty do čínských technologických firem bezpečnostním rizikem? Proč nejsou praktičtí lékaři spokojení s růstem úhrad za zdravotní péči pro příští rok? Jaká byla letošní sezóna na českých hradech a zámcích?

Včera 19:56

Odpolední publicistika: Zásah v DPP. Hospodářská strategie ČR. Právo na azyl v Polsku. Nobelisté

Po dnešním zásahu v pražském dopravním podniku obvinila policie 13 lidí za korupci. Jaké veřejné zakázky se obvinění týká? Ministr průmyslu dnes představil hospodářskou strategii Česka, kterou minulý týden schválila vláda. Nabízí jasnou vizi? Polská vláda chce dočasně omezit právo na azyl v některých oblastech země. Dostane se tak do konfliktu s EU? A jak podle čerstvých laureátů Nobelovy ceny za ekonomii souvisí kvalita veřejných institucí s bohatstvím státu?

Před dvěma dny 19:53

Polední publicistika: Měsíc od povodní. Libanon a humanitární právo. Med roku

Jak se měsíc po zářijových povodních vyrovnává s následky živelní pohromy jedno z nejvážněji zasažených měst v Olomouckém kraji? Jak se jeví izraelská vojenská operace v Libanonu z pohledu mezinárodního operačního a humanitárního práva? A jak kvalitní je letošní tuzemská úroda medu?

Před třemi dny 20:01

Polední publicistika: Respirační onemocnění. Samizdat. Kryštof Kolumbus

Co doporučují lékaři v souvislosti se zvýšeným výskytem akutních respiračních onemocnění? Jak významný podíl na pádu komunistického režimu měli vydavatelé samizdatových publikací? Odkud skutečně pocházel mořeplavec Kryštof Kolumbus?

Před čtyřmi dny 20:18

Odpolední publicistika: Stávka na pražských státních zastupitelstvích. Migrační centra v Albánii

Proč se po soudních zaměstnancích rozhodli stávkovat i pražští zaměstnanci státních zastupitelstvích? Jak budou fungovat italská migrační centra v Albánii? Přispějí k řešení problému migrace do Evropy? A o čem jsou básně a hudba na novém studiovém albu Vladimíra Mišíka Vteřiny, měsíce a roky?

Před čtyřmi dny 19:36

Polední publicistika: Vládnoucí koalice v Královéhradeckém kraji. Nobelova cena za mír. Žižkův meč

Jak stabilní bude v Královéhradeckém kraji koalice hnutí ANO, Hlasu, SPD, Svobodných a PRO? Letošní Nobelovu cenu za míru získala japonská organizace bojující proti jaderným zbraním. Proč padla volba právě na ni? Do Prahy se nakrátko vrátil meč Jana Žižky – jaký byl jeho osud?

Před pěti dny 19:42

Odpolední publicistika: Zálohování PET lahví. Výtoňský železniční most. Nobelova cena za literaturu

Jaké jsou plusy a minusy zálohování PET lahví a plechovek, které navrhuje ministerstvo životního prostředí? Jak varovné jsou nové údaje o zhoršujícím se stavu Výtoňského železničního mostu? A čím zaujala švédskou akademii tvorba letošní laureátky Nobelovy ceny za literaturu, jihokorejské spisovatelky Han Kang?

Před pěti dny 20:03

Polední publicistika: Koalice STAN+SPOLU ve středních Čechách. Hurikán Milton. Nedostatek psychiatrů

Jak akceschopná bude koalice STAN a SPOLU, která povede Středočeský kraj? Bude opoziční hnutí ANO v čele kontrolního výboru? Jakou pozici v radě bude mít Jan Skopeček? Jaké škody napáchal hurikán Milton, který postupuje přes americkou Floridu? Jak se dají při hurikánu zajistit mobilní domky a přívěsy? Proč je v Česku málo psychiatrů? A proč mají dětští psychiatři horší platové podmínky?