• Podcasty
  • Hlas na poušti Milana Mikuleckého
Hlas na poušti Milana Mikuleckého
Epizoda 178. leden 2024

Poslechněte si podcast: Reklama nás neustále šmíruje a ukazuje nám, co nás skutečně zajímá

Reklama je obor, který už dlouho ovlivňuje naše životy. Primárně bylo její snahou ovlivnit naše nákupy. S příchodem všeobecného volebního práva ovlivňuje i naše nálady v tom, koho budeme chtít volit. S nástupem internetu, sociálních sítí, už reklama umí víc než jen ovlivňovat naše návyky. Její prorůstání do našeho soukromí je čím dál masivnější. Mění se i samotný reklamní byznys, je méně o umění a kreativitě a více o datech, jedničkách a nulách. Právě reklama je tématem nového dílu podcastu Hlas na poušti. Dnešní epizoda má dva hosty - nestora české reklamy Viléma Rubeše a Jaroslava Novotného, který vybudoval reklamní agenturu Česká produkční.

01:18:13

Hlas na poušti Milana Mikuleckého

Vydává: Novinky.cz

Milan Mikulecký má zkušenosti z manažerských pozic v byznysu i státní správě, a to jak v České republice, tak v zahraničí. Se svými hosty diskutuje před kamerou a mikrofonem bez ohledu na dnešní většinové názory. Hlas volajícího na poušti je historicky vyjádřením toho, kdy někteří lidé hlasitě upozorňovali ostatní na nebezpečí, do kterého se jejich společenství dostává, a nebyli včas vyslyšeni. Každý týden otevíráme nové téma.

Web

Epizoda 30Před týdnem 13:57

Proč ve mně Rusové a Palestinci ničí lidský soucit

Myslím, a chci věřit, že každý, pokud tedy nejde o člověka s nějakou psychickou úchylkou, není lhostejný k lidskému utrpení. Byl bych tedy moc rád, pokud bychom stejně dokázali vnímat třeba i utrpení zvířat, ale to není úplně předmětem toho, co mi poslední týdny běží hlavou. Následující komentář je součástí podcastu Hlas na poušti Milana Mikuleckého.

Epizoda 29Před 3 týdny 01:03:18

Evropa ve jménu ochrany životního prostředí páchá rituální sebevraždu

Výroba stavebních hmot je extrémně náročná na spotřebu energií a to je v dnešní Evropě, která kvůli ideologii energie extrémně zdražila, jedním z důvodů nárůstu cen staveb. Tedy jednou z příčin, proč se pro mladou generaci stává vlastní bydlení nedostupným snem. Hostem podcastu Hlas na poušti je Rudolf Borýsek, investor a vrcholný manažer, který se celý svůj profesní život pohyboval primárně ve stavebnictví.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz 

Epizoda 281. duben 2024 48:24

Nejen zemědělci, ale i zahradníci mají problém s brutálním nárůstem státní i evropské byrokracie

Příroda kolem nás se mění, ona se tedy mění po celou dobu existence naší planety, v posledních letech o tom ale velmi často mluvíme. Jak tyto změny v posledních letech vypadají z pohledu člověka, který je dennodenně reálně řeší a nakolik jsou důležité ty, které jsou mediálně nejvíce známé? V podcastu Hlas na poušti o tom s Milanem Mikulecký mluví zahradník Lukáš Kaprál.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 2718. březen 2024 01:13:48

Lidé, kteří v Evropě zakázali brčka, vůbec netuší, co se sype do moří ve třetím světě

Fotografie prochází vývojem od svého vzniku, profese fotografa také. V posledních letech s prudkým nástupem čím dál kvalitnějších fotoaparátů v mobilních telefonech a sociálních sítí specializovaných na masovou konzumaci fotografií, je obtížné hledat opravdovou kvalitu. Dnešním hostem podcastu Hlas na poušti je Alžběta Jungrová, jedna z nejvýraznějších současných českých fotografek.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz 

Epizoda 2611. březen 2024 53:03

Vláda snižuje hodnotu ČEZu. Minoritní akcionáři už toho mají dost

Poslední dobou začíná být čím dál častěji slyšet o minoritních akcionářích společnosti ČEZ. Není to tak, že by již v minulých letech někteří z nich neměli výhrady k tomu, jak společnost funguje, nicméně nyní naprosto otevřeně hovoří o záměrném poškozování společnosti ze strany českého státu. Dalším hostem podcastu Hlas na poušti je Pavel Grünfeld, podnikatel, filantrop a také minoritní akcionář společnosti ČEZ. Začátkem března letošního roku spolu s dalšími minoritními akcionáři této společnosti sepsal petici, která má podle autorů zabránit dalšímu poškozování akcionářů.

Podcast ve formě videa můžete sledovat na serveru Novinky.cz.

Epizoda 254. březen 2024 01:23:26

Přehnaná politická korektnost nám brání nazývat věci pravými jmény

Hostem nového dílu podcastu Hlas na poušti je Petr Kolář, český diplomat, který zastupoval zájmy České republiky na klíčových, a přitom velmi rozdílných ambasádách ve Washingtonu a v Moskvě. Jeho jméno se v posledních měsících skloňuje také v souvislosti s prezidentem Petrem Pavlem. Na celý díl se podívejte na videu, poslouchat můžete i v audio přehrávači.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz 

Epizoda 2426. únor 2024 54:05

Česká republika patří mezi nejúspěšnější země světa v letecké akrobacii, státu navzdory

Letecká akrobacie je extrémní sportovní disciplína. Náročná na špičkovou techniku, finance i přípravu jednotlivých pilotů. Hostem dalšího dílu podcastu Hlas na poušti je Lukáš Pařízek, pilot, reprezentant České republiky v nejvyšší kategorii letecké akrobacie – Unlimited. Na posledním ME v letecké akrobacii  v italském Pavullo nel Frignano vybojoval spolu s Martinem Šonkou stříbrnou medaili v týmových soutěžích.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz 

Epizoda 2319. únor 2024 01:06:44

Putin postupuje stejně jako Hitler. Cena, kterou zaplatíme, bude tragická

Rozhovor Tuckera Carlsona s ruským prezidentem Vladimírem Putinem ukázal mnohé. Carlson se místo role novináře spokojil s rolí držáku na mikrofon a Putin již není mužem, který se projížděl obnažený na koni, či se potápěl pro připravené amfory. Hostem dalšího dílu podcastu Hlas na poušti byl Michael Romancov, politický geograf se zaměřením na geopolitiku a Rusko, pedagog působící na Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Rozhovor vznikl ještě před oznámením smrti opozičního ruského politika Alexeje Anatoljeviče Navalného.

Celý díl si můžete přehrát také na videu na serveru Novinky.cz

Epizoda 2212. únor 2024 46:00

Jedním z významných hráčů v obchodu s pohledávkami v Evropě je česká firma. Doma ale nepůsobí

Dnešním hostem podcastu Hlas na poušti Milana Mikuleckého je Martin Machoň, předseda představenstva a majitel společnosti APS Holding. Jeho společnost se zjednodušeně řečeno zabývá obchodem s pohledávkami, nicméně je to obchod jiného formátu, než jaký lidi na první poslech napadne. O tom, jak tento segment funguje a proč pro něj není Česká republika zajímavá, je dnešní díl podcastu.

Tento díl si můžete přehrát také na serveru Novinky.cz

Epizoda 215. únor 2024 01:09:10

David Černý: Umělecké vysoké školy ovládli komouši, svoje děti bych tam nikdy neposlal

Umění má řadu podob, často i takových, které za umění kromě jejich tvůrců málokdo považuje. Tomuto tématu se v novém díle podcastu Hlas na poušti věnuje s Milanem Mikuleckým sochař, designér či pilot David Černý. Umělec, který v posledních letech významně promlouvá i do architektury, je na umělecké scéně trochu netypický také svým nepříliš politicko-korektním vnímáním světa.

Tento díl si můžete pustit také na serveru Novinky.cz