Headliner CZ
Sezóna 1Epizoda 16419. červenec 2024

Poslechněte si podcast: AUDIO REKONSTRUKCE: Pravdivý příběh superskupiny Lufťáci (163)

Letní šuplíková krize podcastu Headliner CZ pokračuje. Proto vás tentokrát místo standardní epizody čeká rekonstrukce titulního článku červencového vydání našeho časopisu, který pojednává a skupině Lufťáci.

„Hlavně si neber diktafon,“ instruuje mě bubeník David Landštof a z jedné z mnoha umaštěných kapes na vestě mu kouká párek... začíná toto vyprávění Honza Vedral.

32:11

Headliner CZ

Vydává: Hudební magazín Headliner

O hudbě zevnitř i zvenku. Rozhovory, komentáře, názory a souvislosti od Honzy Vedrala a tvůrců hudebního časopisu Headliner a taky revue NOTY VOLE.

Web

Sezóna 1Epizoda 171Včera 01:51:34

NOTY VOLE: Comebacky a odchody. Linkin Park, Oasis, Prostitutes i Lucie (39/170)

Oasis jsou zpátky, Lucie je bez Davida Kollera, Linkin Park trollují fanoušky s oznámením nové zpěvačky. A k tomu vyšel zářijový Headliner s Vladimírem Mišíkem na obálce. Témata, která se pánové Šéfík, Šroubek a Ságo rozhodli rozebírat v devětatřicáté epizodě podcastu NOTY VOLE byla tedy jasná.

"Neohlížej se v hněvu," zpívají sice Oasis, ale co se týče návratů kapel, s osádkou naší podcastové revue by se na tom asi úplně neshodli. Pánové rozebírají všechny okolnosti ohledně ohlášeného comebacku Oasis, dynamické ceny vstupenek a všeobecné šílenství, které nastalo. Samozřejmě i fenomén, který tahle kapela pro britskou kulturu znamená. Dojde i na zásadní odhalení, že všechno, co nyní ohledně Oasis zažíváme, už před rokem předpověděl wlado v neslavné epizodě Noty Vole o pánovi s vidličkou ve světě polévek.

Zatímco posluchači v době vydání devětatřicítky už znají jméno nové zpěvačky Linkin Park, při natáčení hoši v redakci ještě tápali. A rozebírali, co všechno mohlo vést ke kapku zfušovanému "odpočtu" události, během níž měli její jméno Linkin Park původně zveřejnit.

Nechybí ani pravidelné rubriky. V rubrice Trendy naše trojice rozebírá aktuální popový fenomén – zpěvačku Sabrinu Carpenter, která podobně jako Miley Cyrus vzešla ze seriálů televize Disney a aktuálně drtí žebříčky. Je to pop standardní nebo výjimečný? Na tom tedy ve studiu shoda rozhodně nepanovala.

Situace se ještě zhoršila, když došlo na nový opus skupiny Rybičky 48. Zatímco pan Šroubek se přiznal, že ho transformace skupiny Holki, která v narozeninovém songu Kuby Ryby vystupuje pod novým názvem Milfki, pobavila. Mistr Ságo zůstává neústupný: "Je to pro mě Slunce, seno, erotika český hudební scény," odmítá udělit kutnohorským pankáčům kus pochvaly.

Shoda nastala až při poslechu nového singlu Eminema, ve kterém se docela drsně omlouvá svojí dceři, jak selhal jako otec.

No a to už byla jasná cesta k tipům.

V nich vás čeká rozbor zřejmě nejulítlejšího videoklipu letošního roku a možná všech dob, který natočil A$AP Rocky a nese posměšný název Tailor Swif. Chválit budeme i sedmiminutový (!) singl Kdo jsem? z nového alba Prago Union. A skutečnou lahůdku si připravil pan Šéfík, který v premiéře pustí novou ochutnávku z jedné z nejočekávanějších českých desek letošního roku. Ale jáká to je? To už necháváme jako překvapení pro naše posluchače.

Vítejte ve světě hudby, jak ji vidíme a slyšíme my. A hlavně si užijte poslech!

Sezóna 1Epizoda 170Před týdnem 59:46

Petr „Kužel“ Blažek: Manažera potřebuješ, když už to nestíháš (169)

Zastupuje umělce jako Noisy Pots, Aiko, nebo Lazer Viking. A i dalším českým kapelám pomáhá ve své firmě 420 Production s koncerty v zahraničí.

Krom toho je předsedou Music Manager Fora a podílí se na pořádání konference ReConnect, která se letos koná 3.-5. října a už počtvrté přivítá v Brně profesionály i fanoušky napříč hudební branží.

Petr „Kužel“ Blažek byl dalším hostem Honzy Vedrala v rozhovorovém vydání podcastu Headliner CZ. 

Sezóna 1Epizoda 169Před 2 týdny 01:41:28

NOTY VOLE: Otázky, odpovědi a první ukázka z nového Vládi Mišíka (38/168)

The boys are back in town! Po téměř dvou měsících vás konečně čeká plnokrevné vydání podcastové revue NOTY VOLE v maximální sestavě. A protože pánové Šéfík, Ságo a Šroubek své sliby plní, dojde v něm na otázky na vaše odpovědi.

Krom objasnění fungování naší podivuhodné hudební revue, povídání o Headlineru a světě hudební novinařiny dojde i na rozvahu nad zásadními tématy letošního léta, jako kdo komu co Navrátil. A ožehavou problematiku disidenství Michala Davida.

Tím nejdůležitějším ale je, že se pan Šéfík rozhodnul dostát svému jménu a plně prokázat, že si svou přezdívku zaslouží. Tak moc jsme se rozplývali nad chystaným albem Vladimíra Mišíka, které už dvě třetiny naší podcastové osádky slyšely, že s vydavatelstvím Animal Music dohodnul báječnou věc. Totiž, že vám v předpremiéře můžeme pustit malou ukázku z titulní písně alba Vteřiny, měsíce a roky. Až ji uslyšíte, možná pochopíte, proč o desce už teď mluvíme jako o události podzimu.

Do plnokrevné epizody patří i plnokrevné trendy. Tentokrát jsou v nich dokonce docela povedené písničky! Zejména duet Bruna Marse a Lady Gaga vzbudil v našich popových srdcích nadšení.

Nechybí ani trendy, ve kterých jsme se roztekli nad novými Fontaines DC, ale tato idylka bohužel dlouho nevydržela. Rurální poetika Jaromíra Švejdíka na každého nefunguje stejně, a tak se nakonec i tentokrát pánové Ságo, Šéfík a Šroubek zhádali jako kanci u piva. A to už nezachrání ani ušní červ.

Ano, zkrátka "boys are back in town". A tak vítejte zpátky ve světě hudby, tak jak ji slyšíme a vidíme my.

Sezóna 1Epizoda 168Před 3 týdny 45:47

SPECIÁL Z RFP: Jindřich Šídlo versus hudební kritici (167)

Ještě jednou se s námi můžete vrátit na festival Rock for People. Právě tam se totiž v režii Headlineru konal panel, ve kterém si Jindřich Šídlo na chvíli odpočinul od politiky. A společně s Josefem Vlčkem, Honzou Vedralem a Petrem Adámkem z České televize navštívil svět hudební kritiky a publicistiky.

Jak to v současné době v hudebních i nehudebních médiích chodí? A jak to bylo v minulosti? A nemají politici a muzikanti nakonec snad něco společného?

Vítejte v poněkud nečekané debatě s poměrně nečekanými pointami.

9. srpen 2024 01:13:19

NOTY VOLE: Sežral Honzu medvěd? (37/166)

Dva muži, dvě témata, dva trendy a dva tipy. Uvídíme jak se pánům podaří splnit své předsevzetí o poklidném a hlavně krátkém podcastovém díle, který se nese ve znamení lovu na medvěda. Pánové si vymění zážity z Brna, proberou koncert Eda Sheerana, rozeberou YouTubové trendy a samozřejmě dojde i na tipy.

Pánové Šroubek a Šéfík vás zvou ke třicáté sedmé epizodě podcastové revue časopisu Headliner. Vítejte ve světě hudby, tak jak ji vidíme a slyšíme my.

Sezóna 1Epizoda 1662. srpen 2024 40:24

SPECIÁL Z RFP: Kytarový svět Karola Komendy (165)

Dnes vás čeká v našem podcastu speciální ohlédnutí za děním na festivalu Rock for People. Právě tam totiž Dany Stejskal připravil jeden ze speciálů Headlineru s jasným názvem Kytarový svět Karola Komendy.

Talentovaný kytarista, který točí skvělé sólové desky a také působí jako důležitý člen kapely Bena Cristovaa v muzikantské session opisuje svoji hudební cestu. A také ukazuje možnosti, co všechno a jakým způsobem se dá vyčarovat, když má člověk nástroj, kombo, nadšení a k tomu trochu trpělivosti a nadání.

"Jsem odlschool. Mám za sebou rád aparát a rád se cítím jako rockový kytarista," říká mimo jiné během uvolněného povídání Karol Komenda. A to přitom odehrál i několik vyprodaných O2 arén s "popovým" Benem Cristovaem! I s ním si totiž porozuměl díky rokenrolu.

Pokud se chcete dozvědět víc, pohodlně se usaďte a přeneste se s námi zpátky na Conference Stage Festivalu Rock for People.

Sezóna 1Epizoda 16526. červenec 2024 01:52:32

NOTY VOLE: Jak se mění Colours a generační moshpit Travise Scotta (36/164)

Je to tady! Po více než měsíci se pánové Šéfík, Ságo a Šroubek sešli ve studiu podcastové revue NOTY VOLE v kompletní sestavě, aby připravili šestatřicátý díl. Téměř dvouhodinová epizoda vás provede jejich koncertními zážitky.

Shrneme si dění v Malostranské Besedě, kde pan Ságo používal ságo, vyrazíme za mladými lidmi (a Benem Cristovaem) do mosphitu na Travise Scotta. A v obsáhlém zpravodajství pana Šéfíka z Colours of Ostrava se dozvíte, jaký byl Tom Morello, Lenny Kravitz, o proměnách festivalu a také něco o fungování České televize.

Nemohou samozřejmě chybět ani pravidelné rubriky. V trendech komentujeme novou skladbu No Sleep Gang, pod kterou jsou podepsaní Yzomandias a PTK. Zamýšlíme se nad silou ženství Katy Perry. A bohužel dojde i na fenomén Lollipopz, kterým chce někdo zničit celou generaci českých dětí.

Náladu si spravíme u tipů. Zazní totiž Leoniden, Mikkim a také Son Mieux - ne náhodou jeden z objevů letošních Colours. A tančit se bude i na samém konci, kdy odbije hodina H a přijde čas na tradičního ušního červa.

Pánové Ságo, Šroubek a Šéfík vás zvou ke třicáté šesté epizodě podcastové revue časopisu Headliner. Vítejte ve světě hudby, tak jak ji vidíme a slyšíme my.

Sezóna 1Epizoda 16312. červenec 2024 01:08:06

NOTY VOLE: Kocour není doma, koťata mají pré. Bohužel ale přišel Michal David (35/162)

Ano, víme, že v tom titulku je chyba, že tam mají být myši. Ale to jsou věci, které se v našem podcastu dějí, když pan Šéfík odjede na dovolenou a Sága se Šroubkem nenapadne nic lepšího než natočit guerrilovou epizodu bez jeho vědomí!

V tomto dvoutřetinovém vydání revue NOTY VOLE je všeho míň, zato vám to wlado s Honzou odvypráví s šílenou kadencí a zásadně bez rozmyslu a bez teček. Nejprve jsme probrali aktuální červencové vydání časopisu Headliner, které můžete číst ve svých mobilech, tabletech i na webu. Zavzpomínali jsme na Red Hot Chili Peppers a jejich zlomové album Californication, chtě nechtě se vrátili na Glastonbury, probrali zrušené koncerty a smůlu, která se nalepila na paty Colours of Ostrava. A aby toho nebylo málo, rozhodli jsme se pověnovat i radikálnímu kroku Michala Davida, který vyměnil osmdesátkové synťáky za ukulele. Zatímco jemu je líp, o osádce naší podcastové revue se to úplně říct nedá. 

V dvoutřetinových trendech rozebíráme nový singl Marpa, který natáčí svoje vysněné country rapové–album. A máme kupodivu dost velkou radost i z aktuálního letního hitu Pam Rabbit. V tipech vás pak čeká Toro Y Moi a taky noví Fontaines D.C. 

A místo červa jsme poslali Danymu jeden country pozdrav, aby mu nebylo líto, že tu nebyl s námi. A taky aby nás za tuhle podcastovou sabotáž nepřizabil. 

Sezóna 1Epizoda 1624. červenec 2024 01:54:26

NOTY GLASTO: Hudební procházka po nejlepším festivalu na světě (34/161)

Podcastová revue NOTY VOLE! se na jeden díl mění na NOTY GLASTO! a přichází s krásným hostem v podobě Šárky Hellerové, která s pány Ságem a Šéfíkem prochází hudební festival Glastonbury 2024. Wlado ne jednu epizodu přenechal své místo za mikrofonem i na grafice, ale zatím to chudák neví.

V epizodě číslo 34 najdete 34 hudebních ukázek z festivalu Glastonbury a k nim fundovaný komnetář o tom, jaké to bylo. Tedy poslouchejte rychle než to smažou!