Hobby magazín speciál
10. červen 2023

Poslechněte si podcast: Grilovat maso nebo uzeniny? Od každého něco, radí šéfkuchař

Na gril uzeninu nebo maso? Vepřové a kuřecí dnes vyjde levněji než uzeniny. Co vybrat a jak připravit, naložit a jak grilovat radí Martin Havlík, šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná a také učitel odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.

30:57

Hobby magazín speciál

Vydává: Český rozhlas

Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.

Web

Před pěti dny 05:23

Přes 40 želv má na zahradě chovatel z Tachovska a přibývají další

Želví zahrada v Dubci se může pochlubit devíti druhy želv, celkem se jich tam pohybuje 42 kusů.

Před šesti dny 26:02

Holubinka olivová je kvalitní jedlá houba, poroste až do listopadu

Jde o poměrně robustní a tvrdou holubinku s mírnou chutí a ovocným pachem. Nacházet holubinku olivovou můžeme od konce léta.

Před týdnem 03:53

Jana Vlková: Máslo s přídavkem čerstvých bylinek patří do mrazáku

Aby se vám bylinkové máslo nezkazilo, je potřeba ho zamrazit. Jinak totiž čerstvé rostliny v něm zplesniví. Taková je zkušenost autorky květinových kuchařek Jany Vlkové.

Před týdnem 30:42

Hortenzie jsou podle plzeňského zahradníka Přemysla Písaře dámičky, které potřebují spoustu péče

Kam se hortenzie hodí, jakou potřebují půdu, kdy je zastřihovat, jak velké mají květy a zabarvení, To vše se dozvíte v Hobby magazínu speciál.

Před 2 týdny 22:05

Je nejvyšší čas sklidit kotvičník zemní, aby nechytil plísně

Jak upozorňuje bylinkářka a farmářka Štěpánka Janoutová, chladné noci a ranní rosa kotvičníku neprospívají. Přispívají k napadení rostliny plísněmi.

Před 3 týdny 05:28

Žena mnoha řemesel. Maluje, vyřezává, šije a také plete z pedigu

Paní Jana Černá bydlí v domečku v Trpístech na severním Plzeňsku. Dům si opečovává a zdobí vlastními výtvory.

1. září 2023 32:37

Pěstování kanadských borůvek má svá pravidla

Nerostou a nerodí vám na zahradě kanadské borůvky? Plzeňský zahradník Přemysl Písař vysvětlí proč.

27. srpen 2023 05:13

Slunečnicová poupata chutnají podobně jako artyčoky

V kuchyni můžeme se slunečnicovými poupaty zacházet buď jako s artyčoky, nebo jako se zelenými fazolkami. Což si mnohokrát ověřila autorka květinových kuchařek Jana Vlková.

26. srpen 2023 24:14

Do houbových jídel přidává šéfkuchař Martin Havlík sůl, pepř, bílé víno a bylinky

Šéfkuchař Gourmet Clubu Bezejmenná a učitel odborných předmětů hotelové školy v Plzni na Borech Martin Havlík je vášnivým houbařem. Nasbírané přebytky zamrazuje, a to aniž by je před tím povařil.

18. srpen 2023 33:09

Dotační program Oprav dům po babičce má svá „ale“

Až milion korun můžete získat jako dotaci od státu na opravu domu z programu Oprav dům po babičce.