FOCUS ON
NejnovějšíSezóna 6Epizoda 105Dnes

Poslechněte si podcast: Na okraji společnosti se ocitají lidé bez digitálních dovedností. Stát by to měl řešit, říká expert

Umělá inteligence nám napříč zeměkoulí zajistí 38 milionů nových pracovních míst. V době, kdy se AI stává součástí našeho každodenního života, vyvstává mnoho otázek o jejím potenciálu, rizicích a budoucím vývoji. V pořadu Inside Tech to sdělil Jakub Kubů, komerční ředitel České asociace umělé inteligence.

26:09

FOCUS ON

Vydává: FOCUS ON

Rozhovory na téma robotizace, digitalizace, byznysu a ekologie s důrazem na moderní technologie

Web

Sezóna 6Epizoda 104Včera 19:30

Bazoš se hemží podvodníky. Vstupenky na akce se dají koupit bezpečněji, radí expert

Koncerty světových hvězd, vyprodané sportovní utkání či populární festivaly lákají tisíce fanoušků. Ne vždy se však podaří získat lístky přímo od pořadatele. Právě v takových chvílích přichází na řadu sekundární trh se vstupenkami. „Pozor na Bazoš, lepší jsou facebookové skupiny," říká v pořadu Avokádo Jiří Zdvomka, zakladatel platformy Swapper, která se specializuje na bezpečný přeprodej vstupenek.

Sezóna 6Epizoda 103Před dvěma dny 32:52

Bohatí vydělali na zrušení superhrubé mzdy, chudší se odsouvají do nájmů, říká ekonom

Česká ekonomika čelí zásadním výzvám. ,,Německý průmysl upadá a Polsko se stává novým ekonomickým tahounem Evropské unie,“ upozorňuje v pořadu eMoney Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank. Snížení daní v podobě zrušení superhrubé mzdy výrazně prospělo bohatším domácnostem, zatímco nízkopříjmové rodiny se stále více uchylují k nájemnímu bydlení. Co čeká českou ekonomiku v době, kdy se Německo potápí a Čína dobývá evropský trh?

Sezóna 6Epizoda 102Před šesti dny 33:28

Umělá inteligence možná nahradí novináře i PR agentury. Hrozí nám schůzky s AI robotem?

V dnešním rychle se měnícím světě čelí agentury a média novým výzvám. V pořadu Brand Date diskutovali Jiří Böhm a Tomáš Vrána, spoluzakladatelé integrované agentury ABBBA Group, pod kterou spadá také Focuson.cz, jak se adaptovat na novou realitu.

Sezóna 6Epizoda 101Před týdnem 34:37

Německo nás táhne dolů, krize v automobilovém průmyslu sahá i do Česka

Krize v automobilovém průmyslu sahá i k nám, Německo nás táhne s sebou, nedostatek kvalifikované pracovní síly ničí Českou republiku. V pořadu Průmyslová zóna Pavla Janečka diskutovali hosté Jan Burian, analytik a poradce v průmyslu, a Petr Knap, dlouholetý partner ve společnosti EY a také investor a mentor, o budoucnosti českého průmyslu a nutnosti jeho transformace.

Sezóna 6Epizoda 100Před týdnem 28:59

Vojenský expert: Vojáci na ústupu, budoucnost válčení patří umělé inteligenci a robotům

Představte si bojiště, kde místo jednotek vojáků bojují miliony dronů řízených umělou inteligencí. Sci-fi? Podle odborníků možná blízká realita. Plukovník Jan Mazal, vedoucí katedry vojenské robotiky na Univerzitě obrany, v rozhovoru pro pořad Deep State odhaluje, jak moderní technologie mění tvář války a co to znamená pro budoucnost ozbrojených konfliktů.

Sezóna 6Epizoda 99Před týdnem 48:42

Český stát nám bude vracet daně i s úroky, varuje minoritní akcionář ČEZu

Až o 15 miliard korun přijdeme kvůli špatnému rozhodnutí vlády. Budeme se bránit, říká Michal Šnobr. Podnikatel, investor a minoritní akcionář ČEZu v rozhovoru v pořadu Deep State. Ostře totiž kritizuje zavedení a prodloužení windfall tax neboli daně z neočekávaných zisků.

Sezóna 6Epizoda 98Před týdnem 16:41

Do 7 let nebudeme jako republika soběstační, na energii si budou lidé šetřit, říká expert

Řada studií naznačuje, že Česká republika do sedmi let ztratí svou soběstačnost v oblasti energetiky. Jaké kroky musíme podniknout, abychom se tomuto stavu vyhnuli? Nejen to jsme probírali v novém dílu pořadu Green Spin. „Souhlasím s tím na základě mnoha studií hodnotících tuto otázku z různých úhlů. Možná to bude 7 let, možná 5 nebo 9, ale současný vývoj tomu napovídá," říká Pavel Kovář, ředitel Hitachi Energy pro Českou republiku a Slovensko.

Sezóna 6Epizoda 97Před týdnem 24:55

Vláda Petra Fialy bude s odstupem času hodnocena pozitivně, míní ekonom

Kumulující se státní dluh, pomalé snižování schodku rozpočtu, špatná komunikace vlády. I přesto bude na současnou vládu podle Štěpána Křečka, hlavního ekonoma BH Securities a poradce premiéra Fialy, nahlíženo pozitivně. Řekl to v rozhovoru pro pořad Deep State.

Sezóna 6Před 2 týdny 37:36

Rakovinotvorné znaménko pouhým okem nepoznáme, rychlý zásah a prevence zachraňují životy

Toužíte po dokonalé pleti bez známek stárnutí nebo sníte o plných rtech? Než se vrhnete do víru estetických zákroků, měli byste znát tajemství, která odhalila Petra Řehořková, žena, která stojí za krásou mnoha českých celebrit a je majitelkou kliniky laserové a estetické medicíny Petra Clinic. Rady a tipy prozradila v pořadu Avokádo.

Celý rozhovor si můžete poslechnout jako podcast nebo video: 

  • Jak poznáte kvalifikovaného odborníka pro estetické zákroky?

  • Proč jsou levné estetické zákroky riskantní?

  • Jaký je nejlepší přístup k péči o pleť?

  • Jak se liší účinky botoxu a výplní?

  • Jak často byste měli chodit na kontrolu znamének?

  • Jaké nové metody nahrazují tradiční chemické peelingy?