FOCUS ON
Sezóna 6Epizoda 100Před šesti dny

Poslechněte si podcast: Vojenský expert: Vojáci na ústupu, budoucnost válčení patří umělé inteligenci a robotům

Představte si bojiště, kde místo jednotek vojáků bojují miliony dronů řízených umělou inteligencí. Sci-fi? Podle odborníků možná blízká realita. Plukovník Jan Mazal, vedoucí katedry vojenské robotiky na Univerzitě obrany, v rozhovoru pro pořad Deep State odhaluje, jak moderní technologie mění tvář války a co to znamená pro budoucnost ozbrojených konfliktů.

28:59

FOCUS ON

Vydává: FOCUS ON

Rozhovory na téma robotizace, digitalizace, byznysu a ekologie s důrazem na moderní technologie

Web

Sezóna 6Epizoda 103Dnes 32:52

Bohatí vydělali na zrušení superhrubé mzdy, chudší se odsouvají do nájmů, říká ekonom

Česká ekonomika čelí zásadním výzvám. ,,Německý průmysl upadá a Polsko se stává novým ekonomickým tahounem Evropské unie,“ upozorňuje v pořadu eMoney Lukáš Kovanda, hlavní ekonom Trinity Bank. Snížení daní v podobě zrušení superhrubé mzdy výrazně prospělo bohatším domácnostem, zatímco nízkopříjmové rodiny se stále více uchylují k nájemnímu bydlení. Co čeká českou ekonomiku v době, kdy se Německo potápí a Čína dobývá evropský trh?

Sezóna 6Epizoda 102Před čtyřmi dny 33:28

Umělá inteligence možná nahradí novináře i PR agentury. Hrozí nám schůzky s AI robotem?

V dnešním rychle se měnícím světě čelí agentury a média novým výzvám. V pořadu Brand Date diskutovali Jiří Böhm a Tomáš Vrána, spoluzakladatelé integrované agentury ABBBA Group, pod kterou spadá také Focuson.cz, jak se adaptovat na novou realitu.

Sezóna 6Epizoda 101Před pěti dny 34:37

Německo nás táhne dolů, krize v automobilovém průmyslu sahá i do Česka

Krize v automobilovém průmyslu sahá i k nám, Německo nás táhne s sebou, nedostatek kvalifikované pracovní síly ničí Českou republiku. V pořadu Průmyslová zóna Pavla Janečka diskutovali hosté Jan Burian, analytik a poradce v průmyslu, a Petr Knap, dlouholetý partner ve společnosti EY a také investor a mentor, o budoucnosti českého průmyslu a nutnosti jeho transformace.

Sezóna 6Epizoda 99Před týdnem 48:42

Český stát nám bude vracet daně i s úroky, varuje minoritní akcionář ČEZu

Až o 15 miliard korun přijdeme kvůli špatnému rozhodnutí vlády. Budeme se bránit, říká Michal Šnobr. Podnikatel, investor a minoritní akcionář ČEZu v rozhovoru v pořadu Deep State. Ostře totiž kritizuje zavedení a prodloužení windfall tax neboli daně z neočekávaných zisků.

Sezóna 6Epizoda 98Před týdnem 16:41

Do 7 let nebudeme jako republika soběstační, na energii si budou lidé šetřit, říká expert

Řada studií naznačuje, že Česká republika do sedmi let ztratí svou soběstačnost v oblasti energetiky. Jaké kroky musíme podniknout, abychom se tomuto stavu vyhnuli? Nejen to jsme probírali v novém dílu pořadu Green Spin. „Souhlasím s tím na základě mnoha studií hodnotících tuto otázku z různých úhlů. Možná to bude 7 let, možná 5 nebo 9, ale současný vývoj tomu napovídá," říká Pavel Kovář, ředitel Hitachi Energy pro Českou republiku a Slovensko.

Sezóna 6Epizoda 97Před týdnem 24:55

Vláda Petra Fialy bude s odstupem času hodnocena pozitivně, míní ekonom

Kumulující se státní dluh, pomalé snižování schodku rozpočtu, špatná komunikace vlády. I přesto bude na současnou vládu podle Štěpána Křečka, hlavního ekonoma BH Securities a poradce premiéra Fialy, nahlíženo pozitivně. Řekl to v rozhovoru pro pořad Deep State.

Sezóna 6Před týdnem 37:36

Rakovinotvorné znaménko pouhým okem nepoznáme, rychlý zásah a prevence zachraňují životy

Toužíte po dokonalé pleti bez známek stárnutí nebo sníte o plných rtech? Než se vrhnete do víru estetických zákroků, měli byste znát tajemství, která odhalila Petra Řehořková, žena, která stojí za krásou mnoha českých celebrit a je majitelkou kliniky laserové a estetické medicíny Petra Clinic. Rady a tipy prozradila v pořadu Avokádo.

Celý rozhovor si můžete poslechnout jako podcast nebo video: 

  • Jak poznáte kvalifikovaného odborníka pro estetické zákroky?

  • Proč jsou levné estetické zákroky riskantní?

  • Jaký je nejlepší přístup k péči o pleť?

  • Jak se liší účinky botoxu a výplní?

  • Jak často byste měli chodit na kontrolu znamének?

  • Jaké nové metody nahrazují tradiční chemické peelingy?

Sezóna 6Epizoda 95Před týdnem 23:12

Zhruba 60 % zaměstnanců by nedokázalo uhradit 12 tisíc korun při náhlých výdajích. Pomůže aplikace

Jak by vypadal svět, kde byste mohli dostat výplatu kdykoli během měsíce? Společnost Advanto, český startup s mezinárodními ambicemi, přináší právě tuto revoluci do světa práce. V rozhovoru pro pořad Inside Tech spoluzakladatel Martin Fortelný odhaluje, jak jejich platforma mění zaběhnuté pracovní pořádky a jaké jsou jejich plány do budoucna.

Celý rozhovor si můžete pustit jako podcast nebo video. Dozvíte se v něm:

  • Koncept Advanta - jak funguje v praxi a v čem pomáhá?

  • Kdo všechno využívá jejich služeb?

  • Ve kterých zemích cítí zakladatel firmy největší potenciál?

  • Proč se stále vnímají jako startup?

Sezóna 6Epizoda 94Před 2 týdny 43:20

Green Deal se musí provést naráz, i když to bude bolet. Na ekologii ještě nikdo nezkrachoval

Češi by se měli “depupíkovat“, jsme jako stárnoucí modelka. V 90. letech jsme vypadali hezky, měli jsme Havla, hezký příběh, ale pak jsme zamrzli. Ekonom a filozof Tomáš Sedláček v rozhovoru pro pořad Deep State hovořil o potřebě nového přístupu k ekonomice. Zkritizoval českou mentalitu a vysvětlil, proč bychom měli přijmout euro.