Guláš
Epizoda 1122. červenec 2021

Poslechněte si podcast: Expedice ve stopách Hanzelky a Zikmunda putuje napříč Afrikou

Tomáš Vaňourek vyrazil ve stopách Hanzelky a Zikmunda napříč Afrikou. Za sebou má už první část cesty a zážitky se hromadí. V Tunisku skončil na policejní stanici, ani to ho ale nezastavilo.

59:34

Guláš

Vydává: Novinky.cz

Guláš je pravidelný přísun neotřelých rozhovorů a kuriozit z domova i ze světa.

Web

Epizoda 209. prosinec 2021 33:07

Míla & Sodomia: Vztah, kde je žena otrokyní

Jak se žije ve vztahu, kde je jeden dobrovolně otrokem? Jedním z těch, kteří o tom mohou podrobně mluvit, je Míla Bugtcher z pražského studia Hell. Český piercer se společně se svojí partnerkou otevřeli před mikrofonem a dali mimo jiné nahlédnout pod pokličku vztahu, který nemá každý.

Epizoda 2124. listopad 2021 27:04

Rapper Řezník: Bagárová nevěděla, do čeho se pouští

Moji fanoušci jsou maniaci, Bagárová mě nemůže urazit, sto tisíc jsem plánoval profetovat, říká kontroverzní rapper Řezník. Zároveň finišuje další film, počítačovou hru a bojuje s blokacemi od Marka Zuckerberga.

Epizoda 1911. listopad 2021 21:02

Bert & Friends: Na Strahov přišlo 340 tisíc lidí, teď chceme do vesmíru

Abstraktní texty, chytlavé melodie a virtuálně vyprodaný Strahov. Česká kapela Bert & Friends v posledních letech dobývá českou alternativní scénu. Poslechněte si povídání s frontmanem kapely Albertem Romanuttim, jenž přišel z roku 2050, aby zachránil hudební scénu. A udělejte to dřív, než Bert zmizí do vesmíru.

Epizoda 1828. říjen 2021 31:04

Tomáš Drahoňovský: Z televizních obrazovek zběhl k pivu, pamatuje bizarní útok koblihou

Jeho tvář a hlas můžete znát třeba z vysílání České televize. Dlouholetý moderátor Tomáš Drahoňovský dal ale před časem médiím sbohem a novou výzvu našel mezi pivními speciály. Jak vzpomíná na legendární útok koblihou, jak se dostal ke kariéře v pivovaru a není mu po volbách smutno?

Epizoda 1714. říjen 2021 24:46

Šílená výzva teprve přijde, glosuje volby svérázná bloggerka Rozvedená matka

Na sociálních sítích anonymně glosuje politiku, často ji pro svoje fanoušky spojuje s lechtivými tématy. Svérázná Rozvedená matka má z výsledků voleb dobrý pocit. Ale zatím je to trénink, 20 procent voličů nebude mít ve Sněmovně svého kandidáta, bude to pro novou vládu šílená výzva, říká mimo jiné v dnešním díle.

Epizoda 1630. září 2021 41:53

Horolezec Holeček: Za špatným krokem čeká už jen tma

Za sebou má množství prvovýstupů, vyznává alpský styl a tvrdí o sobě, že není blázen. Oceňovaný horolezec Marek Holeček zažil před čtyřmi měsíci drama po úspěšném výstupu na nepálskou sedmitisícovku. To je ale jen kapka v moři dobrodružství, které od dětství miluje.

Epizoda 1516. září 2021 28:08

Karolína Meixnerová: Ego roste, ale nejsem namyšlená pipina. Smyslem je vzdělávat mladou generaci

S krátkými skeči o české literatuře vystupuje na sociálních sítích. Jejich popularita rychle roste. Snaží se moderní formou vzdělávat mladou generaci a literární nadšence. Zároveň tvrdí, že nechce být klasickým influencerem. Kdybyste jí ale nabídli reklamní řasenku...

Epizoda 142. září 2021 40:40

Dominik Hašek s hokejem pokračuje a v hlavě má kandidaturu na prezidenta

Hokejová legenda, hrdina z Nagana a jeden z nejlepších brankářů v historii. V rozhovoru vzpomíná na NHL, prozradil nejméně oblíbené protihráče a naznačil, jak se vyvíjí jeho touha stát se prezidentem ČR.

Epizoda 1319. srpen 2021 46:32

Futurista o budoucnosti lidstva: Naše tělesná schránka je přežitek

Počítače už nás ovládly, říká slovenský futurista, informatik a popularizátor umělé inteligence Martin Spano. Sám vytvořil vlastního avatara, podílí se na tvorbě deepfake videí a žije jako digitální nomád.

Epizoda 125. srpen 2021 29:53

Bookmaker Pavol Boško: Chybu jsem udělal, stála desítky tisíc

Vystudoval matematiku a spojil ji se sportem. Dnes je hlavním bookmakerem Tipsportu. Udělal někdy chybu? Co je jeho noční můra a co by si letos vsadil? Dozvíte se v dnešním dílu Guláše.