Ponte reports
2. červenec 2021

Poslechněte si podcast: Eva Kardová – zastupitelka obce Moldava: Záchrana nádraží se nekoná

O záchranu budovy nádraží na Moldavě se bojuje přes 30 let. Nadační fond Moldavská dráha sehnal 50 milionů korun, přesto tyto peníze zastupitelstvo obce Moldava odmítlo. Jaké byly důvody odmítnutí? Kdo má ve skutečnosti zájem o nádražní budovu a jaký s ní může mít záměr? Nejen to se dozvíte v dnešním zajímavém rozhovoru, který vám otevře oči.

25:58

Ponte reports

Vydává: Ponte Records

V pořadu Ponte reports uslyšíte zajímavé rozhovory s ještě zajímavějšími lidmi nejen z Mostecka.

Web

Před třemi dny 21:20

Radek Jiřík - figurant a výcvikář: Váš pes má radost, když Vy máte radost

Radek Jiřík pochází z kynologické rodiny. Se psy začal intenzivně pracovat v 15 letech. Už od mala toužil mít svého vlastního ovčáka, se kterým by chodil na cvičák. Sen se mu splnil a později se zaměřil na figurování, výcvik a rovněž výuku ostatních. Co je to poslušnost a obrana? Jaké zkoušky jsou zapotřebí? Barf nebo granule? To vše se dozvíte v dnešním Ponte reports.

Před šesti dny 21:17

Marek Moudrý – tým Blades Ústí nad Labem: Go Blades Go!

Seznámíme Vás s týmem amerického fotbalu, který u nás hraje tu nejvyšší ligu. V Americe je tento sport mimořádně populární, o čemž svědčí i každoroční Super Bowl. I u nás si získává své příznivce a fanoušky. Je to velmi kontaktní až konfliktní sport. Blades Ústí nad Labem hraje na svém srdcovém hřišti ve Svádově Olšinkách, ale nově i v Ústí na fotbalovém stadionu. Jak moc nebezpečný je tento sport? Jaká jsou pravidla? Kdy budou nejbližší domácí zápasy? To vše se dozvíte v dnešním rozhovoru s Markem Moudrým z týmu Blades Ústí nad Labem.

Před týdnem 38:16

Nikolaj Nikolajevič Zaporožskij – vegetarián, vitarián: Poznejte své tělo a prodlužte mu život

Dnešní host Ponte reports je více než 14 let vegetariánem a zhruba 10 let má zkušenosti s vitariánstvím. V Praze je známý jako praktikující odborník na manuální fyzioterapii a jako stoupenec zdravého a střízlivého způsobu života. Pořádá přednášky a poskytuje individuální poradenství v oblasti změny stravování a způsobu života. Na vlastním příkladě ukazuje účinnost konzumace živé, zdravé stravy, čímž pomohl již stovkám lidí zbavit se různých onemocnění a změnit jejich život k lepšímu.

Před týdnem 23:07

Jakub Chalupný – běžec: Na Mount Everestu se dýchá stejně špatně jako lidem s CF

Běžecký challenge Pokoř Everest na Lovoši, přijaly v uplynulých dvou ročnících desítky lidí v čele s Jakubem Chalupným. Kuba, můj dnešní host, pořádá 25. 3. již 3. ročník charitativního běhu Pokoř Everest na Lovoši, jehož výtěžek půjde stejně, jako v předchozích ročnících na Klub Nemocných Cystickou Fibrózou. Zúčastnit se běhu a podpořit tak dobrou věc můžete i Vy a nemusíte běžet právě na Lovoši, i když Kuba, jakožto ambasador běhu by Vás tam rád viděl. Pokud neradi běháte, je možno vyrazit i na procházku, ale o tom všem už v dnešním rozhovoru v Ponte reports.

Před 2 týdny 18:41

Jitka Reineltová – Parent project: Duchenne svalová dystrofie zkracuje život

Duchenne svalovou dystrofií trpí podle Jitky Reineltové z organizace Parent project zhruba 350 lidí v Česku, převážně dětí. Pro tuto nevyléčitelnou nemoc je typická svalová slabost, většinou také porucha psychomotorického vývoje, svalového napětí, chůze a velikosti svalu. Nemocní často v dětském věku končí na vozíku, nemoc zkracuje život. Přesto jsou lidé trpící touto nemocí plní života a radosti, mají spoustu koníčků a dokáží si užít každou chvíli. Jak říkají jejich rodiče, měli bychom se od nich učit pokory. Jak se žije se svalovou dystrofií a existují vyhlídky na účinnou léčbu? To vše dnes s Jitkou Reineltovou.

Před 2 týdny 26:00

Eva Vargo – písničkářka: Všichni hledáme, kým být

Nový účes, nová kapela ̶ dal by se stručně shrnout poslední rok litvínovské písničkářky Evy Vargo. V těchto dnech vyráží na turné, a tak přišla do Ponte Reports představit svůj nový hudební projekt, v němž spojila síly se třemi rockovými muzikanty i jednou známou českou kapelou. V jakých kulturách hledá inspiraci pro svou tvorbu? Co znamená jméno Ouim Kim Beat? Kde Eva našla svůj druhý domov? A chtěla by si zahrát na vlastní vernisáži? Poslechněte si dnešní rozhovor s Evou Vargo.

Před 2 týdny 20:25

Ester Klimecká – Alarm: Snažíme se hledat okrajová témata

Před pár měsíci mohli mostečané zaznamenat přítomnost nového nezávislého, levicově progresivního média s názvem „Alarm“. Založen byl před deseti lety a volba první regionální expanze padla právě na Mostecko. Za deníkem Alarm stojí samá zvučná jméno z novinářského světa, např. Saša Uhlová nebo Jan Bělíček. Jako šéfredaktorka pro mosteckou odnož byla vybrána má dnešní hostka Ester Klimecká, která v Mostě žije a má tudíž přehled o palčivých tématech, která Mosteckem rezonují. O jaká témata konkrétně se jedná? Jaké jsou hodnoty redakce Alarm a kdo jsou čtenáři deníku Alarm? Nejen to se dozvíte v dnešním Ponte reports.

Před 3 týdny 17:51

Alena Polívková – Bridge 714: Soustředíme se na podporu technického vzdělávání

Místo s názvem „Bridge 714“ je místem setkávání aktivních lidí bez rozdílu věku, kteří mají zájem se vzdělávat, předávat si zkušenosti i vymýšlet nové věci. Soustředí se především na technické vzdělávání u dětí, nabízí sdílené pracovní prostory, workshopy s pracovními i life-style tématy, multimediální dětský koutek pro nejmenší či stylovou kavárnu a vinotéku. Bridge 714 se také rozhodl podporovat dobré věci, a tak se např. 16. 3. můžete setkat s fitness trenérkou Lucy Jakeš, kde se nejen dozvíte zajímavé věci ze světa fitness, ale zároveň pomůžete tam, kde je potřeba. V Bridge 714 to zkrátka žije.

Před 3 týdny 25:02

Jan Macek – fotograf: Rád fotím reportážním způsobem

Dnešní host Ponte repots chce, aby jeho fotky byly autentickým vyprávěním „zákazníkova“ života, jelikož právě skrze fotky, vypráví jeho příběh. Nyní studuje Vysokou školu kreativní komunikace – obor fotografie a audiovize. Stejně jako jeho otec rád fotí lifestyle stylem. Hlavní oblastí, které se nyní ve fotografii věnuje je svatební a rodinné foto a focení společenských a kulturních akcí většího či menšího rozsahu. Realizoval i úspěšné projekty v oblasti portrétního exteriérového focení. Velkým zákazníkem, pro kterého připravoval produktové fotografie, bylo obchodní a prodejní zastoupení značky Ford. Oblast, o kterou se velmi zajímá je carfoto. Pro majitele automobilových veteránů s láskou připravuje speciální retro série jejich vozidel. Jak říká: „Focení mě fakt baví!“

Před 3 týdny 26:57

Václav Hofmann – ředitel mosteckého divadla, taneční mistr: Nikdy jsem nehrál divadlo

Mnoho z Vás se s Václavem Hofmannem setkalo během tanečních kurzů. Naučil nebo se pokusil naučit tančit tisíce mladých slečen a mladíků. V roce 1985 nastoupil do mosteckého divadla a v něm působil s přestávkami do dnešních dnů. Co má na starosti ředitel divadla? Jaký kout v divadle má nejraději? Jaký tanec mu šel a naopak, který moc nemá rád? Vadí mu nějaké zásadní porušení etikety nebo norem společenského chování? To vše a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru s PhDr. Václavem Hofmannem v Ponte Reports.