Rok ve válce
Nejnovější17. březen 2023

Poslechněte si podcast: Epizoda čtvrtá: Spálená země

Martin Dorazín se po měsíci vrací na Ukrajinu. Je leden roku 2023. Mír je stále v nedohlednu. Dnipro se naopak vyrovnává s nejtragičtějším útokem od začátku invaze. Ve velkém obytném domě zemřou desítky lidí. S přibývajícími poplachy rostou i obavy, co Moskva chystá na první výročí války…

29:23

Rok ve válce

Vydává: Český rozhlas

Unikátní svědectví o konfliktu na Ukrajině. Čtyřdílné vyprávění, na jehož počátku byly telefonické rozhovory moderátora Jana Pokorného a válečného zpravodaje Radiožurnálu Martina Dorazína ve vysílání i mimo něj. Přehled vývoje konfliktu na pozadí hovorů o hrůzách, které válka přináší i o odvaze, statečnosti, strachu a životě speciálního válečného zpravodaje. Poslouchejte každý pátek v 15:00 ve vysílání, v aplikaci mujRozhlas i dalších podcastových aplikacích.

Web

10. březen 2023 30:26

Epizoda třetí: Rakety vždy letí dvě

Matematika války je neúprosná. Každý den přibývají další a další oběti. Ukrajina sice získá v září zpět velké území, ruské rakety ale létají dál. Při jednom z útoku ve Slovjansku se náš zpravodaj Martin Dorazín s kolegy novináři stanou součástí záchranného týmu. A opět musí počítat rakety.

3. březen 2023 31:35

Epizoda druhá: Nový svět

Válka se stala novou realitou. Počty obětí strmě rostou. Miliony lidí utíkají před raketami za hranice Ukrajiny. Stovky tisíc z nich i do Česka. Martin Dorazín najde s kolegy nový domov v hotelu v Dnipru. Už za pár dní se ale letecké poplachy stanou součástí života i tady. Rusové se stahují na východ. Fronta se táhne stovky kilometrů. A nikdo netuší, kde udeří válka plnou silou příště…

24. únor 2023 27:11

Epizoda první: Probuzení do války

Ruská armáda překročila 24. února 2022 ukrajinské hranice. Začala válka a my jsme v Praze spustili speciální vysílání. V hlavní roli s válečným zpravodajem Martinem Dorazínem. Ten ale řešil v tu chvíli i aktuálnější problém. Je bezpečné zůstat ve městě Mariupol, které se za pár dní stane jedním z cílů ruské agrese? Vydá se s kolegy novináři na cestu? Poslechněte si první díl podcastové dokumentární série, která přináší unikátní svědectví o neutichajícím konfliktu na Ukrajině.

17. únor 2023 02:29

Trailer: Hovory na lince Ukrajina - Praha

Unikátní svědectví o konfliktu na Ukrajině. Čtyřdílné vyprávění, na jehož počátku byly telefonické rozhovory moderátora Jana Pokorného a válečného zpravodaje Radiožurnálu Martina Dorazína ve vysílání i mimo něj. Přehled vývoje konfliktu na pozadí hovorů o hrůzách, které válka přináší i o odvaze, statečnosti, strachu a životě speciálního válečného zpravodaje. Poslouchejte každý pátek.