Vikendová Session
12. duben 2021

Poslechněte si podcast: Epizoda 9 – V hlavní roli Rick & Morty

Dle Fata je prej devítka český punkový číslo, takže devátej díl je do značný míry punk. Na paškál jsme si vzali Ricka a Mortyho, což je v naší trojici hodně oblíbený seriál a předpokládáme, že i u našeho posluchačstva. Dozvíte se, proč se nám seriál líbí, pár fun facts a střípků z historie celého Rickandmortího universa. Nebyl by to ale náš podcast, abychom měli jenom jedno téma, takže se vás…
51:30

Vikendová Session

Vydává: Vikendova Session Crew
Vítejte u Víkendový Session! Podcastu, věnovaného všem lehce geeky a popkulturním tématům jako jsou filmy, seriály, videohry, technologie, konzole, sociální sítě a další věci, které nás zrovna napadnou. Kromě našich libých hlasů si při poslechu užijete i vrzání kuchyňských židlí a zvuků pivních lahví, protože když už se sejdeme, tak nějaký to pivo padnout musí. Jinak by se to ani nedalo natáčet a možná ani poslouchat.
Web

5. prosinec 2023 01:05:43

Epizoda 46 - Half-Life slaví 25 a Squid Game se vrací

Half-Life slaví čtvrt století od svého vydání a tohle jsme nemohli nechat bez komentáře ani náhodou. Protože s páčidlem v ruce jsme se Black Mesou dokázali proplétat za svých mladých let skoro donekonečna. O Counter-Striku a dalších módech, které Lukáš pařil v herně s kamarády a utrácel za to veškeré kapesné ani nemluvě. Ale taky se nám vrátila Squid Game, respektive její reality show varianta z produkce Netflixu. Lidé tam sice doopravdy neumírají, ale během sledování si budete přát aby ano. Krom toho vás čeká ještě zhodnocení Napoleona a dokumentu The Boy Who Lived, takže pokud vás zajímá co sledovat na vašich obrazovkách, nastražte ušiska!
3. listopad 2023 31:50

Miniepizoda 6 - Konec herních výstav v Čechách?

Letos ty herní výstavy zvládáme až nečekaně dobře, takže po Lukášovo návštěvě Londýnského EGX se Sáďa vydal utrácet dukáty na For Games a Comic Con Junior do Brna. Otázkou však je, jestli je naší zemi zaslíbené, zveře a ptáků plné, taky prostor na herní/popkulturní akce. Zvlášť v době, kdy lidi radši sedí na gauči s mobilem v ruce a koukají na storýčka, než aby se prodírali masou lidí a sotva se dostali ke stánku s langošema. Což se vám na For Games asi nestane, protože tam nikdo není. Chcete vědět, jestli stojí za to příští rok vyrazit? Poslechněte naší miniepizodu!
2. listopad 2023 01:01:49

Epizoda 45 - Podzimní streamovací nášup

Podzimní počasí nás po večerech žene domů častěji, než bychom si přáli a streamovací služby to sakra dobře vědí. A přichystali si pro nás spoustu věcí, jimiž se nás doma snaží udržet doufajíc, že nezrušíme žádné ze svých předplatných. Těch má kolikrát člověk tolik, že mu na tu hospodu ani nezbývá. Se Sáďou tedy mrkneme na pár novinek, co nás zajalo včetně Gen V, The Continental nebo dokumentu Beckham od Netflixu o jednom z největších fenoménů našeho mládí. Stay tuned!
19. říjen 2023 53:53

Epizoda 44 - EGX a Prokleté dítě od Harryho Pottera

Vítejte u další Víkendové Session! Tentokrát tu máme relaci ve které se podíváme do videoherního, divadelního a seriálového světa. Lukáš byl na prestižní výstavě EGX a podělíme se o naše dojmy z této menší verze už neexistující E3, kde Staráč za 7 liber teče proudem a holky chodí v kostýmech. V Londýně zůstaneme, protože jsme konečně zkoukli divadelní hru "Harry Potter and the Cursed Child." Přiblížíme vám zážitky z doslova kouzelného představení a trochu zavzpomínáme na to, co pro nás Harry Potter znamená. A konečně se ujme hlavního slova Sáďa, který si užil trochu temnější komedie a fantasy v seriálu Good Omens. Prodiskutujeme, co dělá tento seriál tak zvláštním a proč si zasloužíte vaši pozornost. Takže sluchátka do uší a připojte se k nám na další Víkendové Session plné zábavy, her a magie!
26. září 2023 23:39

Miniepizoda 5 - Microsoftleaks

Microsoft se stále soudí, na tom není nic divného, co by taky armáda jeho právníků celý den dělala. Avšak soud měl zajímavý vedlejší outcome a to leak plánů giganta z Redmontu na několik let dopředu. Jasně, nejde o nejčerstvější a nejpravější  informace, ale jak se říká, na každém šprochu, pravdy trochu. Co tedy víme? To se dozvíte v naší miniepizodě! Tentokrát fakt pod půl hodiny 😀
20. září 2023 01:01:24

Epizoda 43 - Apple útočí na konzole?

Apple na svém posledním eventu ukázal, že se toho nebojí. Tedy ne že by předvedl nějaké přelomové features nebo dokonce nové zařízení, ale začíná nám fušovat i do světa herních konzolí díky přidané hardwarové podpoře ray tracingu a smlouvami s velkými vývojářskými firmami. Chtěl to někdo? Toť otázka, na kterou si nejspíš neumí odpovědět ani Apple. Kromě jablečných věcí se mrkneme i na zbytečnou věcičku Portal od Sony a řadu her, které vycházejí tento a příští měsíc. Stay tuned! 00:00:00 Novinky od Apple 00:35:00 PlayStation Portal 00:41:00 Připravované hry v dalších měsících
7. září 2023 52:13

Epizoda 42 - Návrat do Baldur's Gate

Baldur's Gate je Lukášova oblíbená RPG série už od raného mládí, což je věru více let, než byste mu na první pohled tipnuli. Takže k přiležitosti vydání třetího dílu, jsme si připravili speciál právě o celé značce a samozřejmě i o třetím díle, který teď válcuje hitparády. A u kterého chťě nechtě tráví hráči po celém světě víc času, než je možná záhodno. A je jim to jedno.
22. srpen 2023 58:57

Epizoda 41 - Barbieheimer - ničitel světů od Mattela

Nehledě na to, co zemědělci ve zprávách tvrdí, letošní léto bylo plodné. Tedy alespoň co se úrody na stříbrném plátně týče. Indiana Jones, Missin Impossible, Barbie a Oppenheimer. Jeden film viděl Lukáš, dva Sáďa a na jeden zkrátka nezbyl čas, protože cestujeme a i k tomu se na chvíli dostaneme. Však je potřeba si ten červenec a srpen trochu užít, takže nebuďte smutní, ačkoliv nám to s podcastem trvá, je to proto, že se máme dobře. A vy snad taky!
20. červenec 2023 43:26

Epizoda 40 - Letní Threads aneb jak Elon nemá radost

První letní Víkendová Session je tady, jako vždy s menším zpožděním neboť v létě je pořád co dělat, třeba umírat horkem ve vlastním potu. To naštěstí netrápí Lukáše v Londýně, kde si užili Amazon Prime Days a nechal se zlákat ke koupi spousty serepetiček. Mrkneme si i na Threads by instagram, jež si v ČR sice zatím neužijeme, ale ve světě se těší až nečekané popularitě. Narozdíl od Elona Muska, který si může pomoci jedině tím, že zmlátí Zucka při souboji v kleci. To všechno a ještě mnoho dalšího uslyšíte v této session!
28. červen 2023 47:42

Epizoda 39 - Se Swichtem a Arnoldem do plavek

Plavková sezóna se blíží a pokud do ní chcete zhubnout…tak je už pozdě. Nejspíš. Sáďa ale hubne soustavně už nějaký ten pátek a my se dneska mrkneme na to, jak moc se k tomu dají či nedají využít videohry. Nebo motivační hlášky od Arnolda Schwarzeneggera, které si můžete poslechnout na Spotify. Tedy až doposloucháte tenhle podcast!