Dobré dopoledne
28. září 2024

Poslechněte si podcast: Zakladatel jihlavské zoo Vladislav Tomáš Jiroušek je čestným občanem Jihlavy

Vladislav Tomáš Jiroušek, významný herpetolog, fotograf a dlouholetý ředitel jihlavské zoologické zahrady, se stal čestným občanstvím města Jihlavy. Během čtyřiceti let svého působení proměnil jihlavskou ZOO v zahradu světového formátu a zasloužil se o popularizaci vztahu člověka k přírodě.

21:31

Dobré dopoledne

Vydává: Český rozhlas

Známé osobnosti, zdravý životní styl, móda, cestování, regionální informace, poradna.

Web

Před dvěma dny 24:31

Česká rodinná farma získala prestižní cenu Red Dot za design kapří paštiky

Rodinná farma Poříčí u Pelhřimova se stala jedním z oceněných v letošním ročníku mezinárodní soutěže Red Dot Design Award. Tuto prestižní cenu, známou jako „Oscar“ v oblasti designu, získala díky svému unikátnímu obalu na kapří paštiku.

Před pěti dny 20:10

Moderní technologie otevírají nové možnosti i pro nevidomé

Ve středu 13. listopadu si připomeneme Mezinárodní den nevidomých. S rozvojem technologií se svět stává přístupnější i pro zrakově postižené, kteří nyní mohou žít samostatněji a bez větších bariér.

Před šesti dny 08:40

Na Střední škole stavební v Třebíči studují i budoucí architekti

Miroslav Jaitner, Střední škola stavební Třebíč

Před šesti dny 06:21

Organizace Festivalu vzdělávání začíná už na jaře

Tamara Pecková, ředitelka organizace Kultura Žďár

Před šesti dny 06:37

Ekonomická gramotnost je důležitá ve všech oborech

Jana Musilová, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava

Před šesti dny 05:58

Jediná vysoká škola se sídlem na Vysočině je Vysoká škola polytechnická Jihlava

Ondřej Vítů, Vysoká škola polytechnická Jihlava

Před šesti dny 06:57

Studenti Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga byli ve finále kuchařské soutěže ve Francii

Adéla Ficková a Jičí Cočev Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou

Před šesti dny 08:42

V zemědělství přibývá administrativy i digitalizace

Zdeněk Smištík, ředitel Česká zemědělská akademie v Humpolci

Před šesti dny 03:16

Recept na podzimní drink od studenta Tomáše Brázdy

Tomáš Brázda, student Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga ze Žďáru nad Sázavou

Před týdnem 14:32

Vánoční trhy ve Vídni začínají, nejen o nich vypráví Veronika Kracíková

Veronika Kracíková je certifikovanou průvodkyní ve Vídni. Získat toto osvědčení trvá tři semestry, tedy rok a půl.