Dobré dopoledne
23. červenec 2024

Poslechněte si podcast: V pátek startují legendární Prázdniny v Telči

Podle hlavního organizátora Vojty Koláře, který byl dnešním hostem Dobrého dopoledne Hely Dvořákové, jeden ročník skončí a okamžitě se začíná chystat další.

21:09

Dobré dopoledne

Vydává: Český rozhlas

Známé osobnosti, zdravý životní styl, móda, cestování, regionální informace, poradna.

Web

Před dvěma dny 22:09

Za zážitky do Jihlavské zoo: Plameňáci, kapybary a kaloni čekají

Český rozhlas Vysočina dnes vysílal živě z jihlavské zoologické zahrady. Moderátorka Hela Dvořáková spolu se Simonou Kubičkovou, vedoucí marketingu zoo, objevovaly nejen krásy zahrady, ale i zajímavosti o jejích zvířecích obyvatelích.

Před třemi dny 18:04

Co číst na podzim? Knižní tipy Jany Kožichové

První čtvrtek v měsíci je v pořadu „Dobré dopoledne“ tradičně věnován literárním tipům, a tentokrát byly v centru pozornosti knihy o sportu.

Před třemi dny 03:27

Největší kocour a nejstarší kočka v Česku – nemáte doma taky kočičího rekordmana?

Soutěž "Micina Vysočiny" hledá nejkrásnější kočku nebo kocoura, ale věděli jste, že kočičí svět skrývá i pozoruhodné rekordy?

Před pěti dny 17:56

Čas na sklizeň i přípravu půdy je právě teď

Září na zahradě přináší nejen sklizeň úrody, ale i řadu důležitých úkolů, které je třeba zvládnout, než přijde chladnější období. Jak správně připravit sklepy, ošetřit skleníky a co všechno můžeme v září ještě stihnout, aby naše zahrady zůstaly zdravé a připravené na další sezónu?

Před šesti dny 19:18

Zlatá jeřabina pro Varhanní Vysočinu: Festival získal ocenění za loňský ročník

Festival Varhanní Vysočina, který letos vstupuje do svého čtvrtého ročníku, přináší milovníkům hudby sérii unikátních koncertů, jež postupně rozezní významné varhany na různých místech Vysočiny.

Před týdnem 21:46

Dagmar Zápotočná: Celoživotní podpora pro osoby s autismem je nezbytná

Autismus je vývojová porucha charakterizovaná problémy v sociální interakci, opakujícími se vzorci chování a narušenými komunikačními schopnostmi. Obvykle se projevuje před třetím rokem života.

Před týdnem 16:10

Návrat školáků do provozu si žádá zvýšenou pozornost

Začátek školního roku přináší na silnicích výrazné změny, které se dotýkají nás všech. V září si můžete všimnout návratu klasických ranních špiček, kdy se děti vracejí do škol a rodiče do práce. Je to období, kdy bychom měli být na silnicích zvláště opatrní.

Před týdnem 08:13

Fotbalový klub v České Bělé slaví 20 let, Veteráni se utkají s Amforou

Česká Bělá leží zhruba 10 kilometrů od Havlíčkova Brodu a má bohatou historii. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1257. V druhé polovině 13. století zde začala probíhat těžba stříbra a obec spadla pod Německý, dnešní Havlíčkův Brod.

Před týdnem 16:29

Legenda polenského umění František Vacek ožívá na stránkách nové knihy Jakuba Skočdopole

František Vacek, který se narodil v roce 1941, byl polenskou legendou. Jeho tvorba zahrnovala malbu, grafiku, sochařství, kovotepectví a dokonce i psaní divadelních her. Přestože byl vyučeným zámečníkem, umění se stalo jeho celoživotním posláním.

Před týdnem 23:00

Nenásilná komunikace je klíč k lepším vztahům ve školách

Ve školách začíná takzvaný přípravný týden, během kterého se vyučující chystají na nový školní rok. Jedním z aktuálních témat, které si získává pozornost, je well-being ve škole, který má dopad na psychiku a motivaci dětí i učitelů.