- Podcasty
- Dobré dopoledne
Poslechněte si podcast: Rozbitý telefon a investice: Dva nejčastější podvody ohrožující Čechy
Předvánoční období přináší nejen radost, ale také zvýšenou aktivitu kybernetických podvodníků. Zločinci přizpůsobují své praktiky aktuálním trendům. Mezi nejnovější triky patří například falešné zprávy od blízkých, kteří údajně potřebují rychle peníze.
Dobré dopoledne
Známé osobnosti, zdravý životní styl, móda, cestování, regionální informace, poradna.
Krajská knihovna Vysočiny slaví 130 let
Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě si letos připomíná 130 let od svého založení. Historie knihovny sahá až do roku 1894, kdy ji na Štědrý den založil akademický spolek Barák.
Petra Jahelková: Od knihovnice ke spisovatelskému snu
Petra Jahelková se odvážila splnit svůj dlouholetý sen. Knihovnice a vedoucí kulturního střediska v Lukách nad Jihlavou debutovala letos na jaře románem Sólo pro motýly.
Česká rodinná farma získala prestižní cenu Red Dot za design kapří paštiky
Rodinná farma Poříčí u Pelhřimova se stala jedním z oceněných v letošním ročníku mezinárodní soutěže Red Dot Design Award. Tuto prestižní cenu, známou jako „Oscar“ v oblasti designu, získala díky svému unikátnímu obalu na kapří paštiku.
Moderní technologie otevírají nové možnosti i pro nevidomé
Ve středu 13. listopadu si připomeneme Mezinárodní den nevidomých. S rozvojem technologií se svět stává přístupnější i pro zrakově postižené, kteří nyní mohou žít samostatněji a bez větších bariér.
Na Střední škole stavební v Třebíči studují i budoucí architekti
Miroslav Jaitner, Střední škola stavební Třebíč
Organizace Festivalu vzdělávání začíná už na jaře
Tamara Pecková, ředitelka organizace Kultura Žďár
Ekonomická gramotnost je důležitá ve všech oborech
Jana Musilová, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
Jediná vysoká škola se sídlem na Vysočině je Vysoká škola polytechnická Jihlava
Ondřej Vítů, Vysoká škola polytechnická Jihlava
Studenti Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga byli ve finále kuchařské soutěže ve Francii
Adéla Ficková a Jičí Cočev Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou
V zemědělství přibývá administrativy i digitalizace
Zdeněk Smištík, ředitel Česká zemědělská akademie v Humpolci