• Podcasty
  • Bezpečný průvodce džunglí zločinu
Bezpečný průvodce džunglí zločinu
26. květen 2023

Poslechněte si podcast: Další podvody s kryptoměnami na starých lidech

Seznámíme vás s podvody s kryptoměnami na starých lidech. A samozřejmě také poradíme, na co si dávat pozor a jak se setkání s podvodníkem vyhnout.

04:57

Bezpečný průvodce džunglí zločinu

Vydává: Český rozhlas

S policejními preventisty si na příkladu reálného zločinu řekneme, jak se nestát jeho obětí.

Web

Před pěti dny 04:57

Pomáhat a chránit se musí umět i s úsměvem

Seznámíme vás s trochu jinou formou zločinu. Budou to úsměvné případy, které policisté i preventisté během své služby také někdy musí řešit, a tak pomáhat a chránit.

Před týdnem 05:00

Bezpečí dětí na vozovkách

Dnes se zaměříme na bezpečnost na vozovkách a na to, jak děti naučit, aby si dávaly pozor. A budete se divit, nebezpečí na ně číhá i v jednosměrkách, pokud narazí na řidiče, kteří porušují silniční předpisy a krátí si cestu k domovu zakázaným směrem.

Před 2 týdny 04:59

Jízda na kole. Má váš dopravní prostředek to, co na silnici má mít?

Bezpečný průvodce džunglí zločinu je náš seriál, kterým se snažíme upozornit na nebezpečná místa a nebezpečné situace všedního života. A tentokrát se zaměříme na jízdní kola, tedy, jestli právě to vaše splňuje na cestách, co má.

15. březen 2024 05:00

Investování do nákupu akcií aneb Jak své peníze zhodnotit a nenaletět podvodníkům

Se specialistou na kybernetickou kriminalitu Pavlem Vítkem se budeme jednoduchým problémem. Co když vám někdo nabídne zhodnocení vašich peněz investováním na internetu - a je to podvodník? Jak ho odhalit? Čím se prozradí?

8. březen 2024 04:57

Přes telefon vás osloví tzv. falešný bankéř s tím, že vaše bankovní konto je v ohrožení

Se specialistou na kybernetickou kriminalitu Pavlem Vítkem se budeme zabývat podvodem, kdy vás osloví falešný bankéř s tím, že vám někdo vykrádá bankovní konto a hlavně, že to může být někdo z banky.

1. březen 2024 04:57

Vzkaz pro motoristy: Kdyby náhodou ještě přišla zima...

Zaměříme se na výši pokut, pokud na svém autě na sněhu a ledu nemáte zimní pneumatiky a zajímalo nás také, co by zodpovědný řidič měl mít v zimě ve svém autě, aby se dostal z problémů.

23. únor 2024 04:36

Jízda v autě pod dozorem. Podmínky pro řidiče, kterým ještě nebylo osmnáct

Seznámíme vás s novými podmínkami o provozu na komunikacích, které od 1. ledna platí pro řidiče, kterým ještě nebylo osmnáct let a kteří proto k řízení potřebují ověřeného a schváleného mentora.

16. únor 2024 05:01

Evropský den obětí zločinu má pomoci zvýšit podvědomí o pomoci a podpoře obětí i jejich blízkým

Co je nutné udělat, když se někdo z nás stane obětí trestného činu, a jak se k takovým lidem stavějí policisté. Právě těmito situacemi se dnes budeme zabývat, a to v souvislosti s Evropským dnem obětí zločinu, který připadá na 22. února.

9. únor 2024 05:00

Co pro váš bezpečný internet dělají policejní preventisté

Seznámíme vás s webovou stránkou kybertest.cz. Zájemci si tam mohou nanečisto vyzkoušet setkání s internetovým podvodníkem, dozví se tedy, jak na to a jak nenaletět.

2. únor 2024 04:59

Jak policisté poznají, že za volantem sedíte právě vy, i když u sebe žádné doklady nemáte

Seznámíme vás s novými podmínkami o provozu na komunikacích, které od 1. ledna platí pro řidiče. A jde především o zvýšení pokut a ztráty bodů za dopravní přestupky.