11. leden 2022

Poslechněte si podcast: Cibule jako nepostradatelná ingredience pro vaše vaření

Naši předkové cibuli přisuzovali mocné magické účinky, zcela zásadní je její role v kuchyni. Recepty, které se bez cibule neobejdou, připomíná ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

29:27

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před týdnem 33:29

Pestré letní Kuchařské čarování – saláty, zeleninový puding, rychlý koláč na různé způsoby

Recept na grilovaný salát, salát z rýžových nudlí, starodávný nákyp a „fofr koláč“ v několika variacích nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. Poslechněte si jeho inspiraci pro letní vaření a pečení.

Před 2 týdny 37:19

Kuchařské cestování po Evropě

Recept na dezert russé, vzpomínky na malinké bábovičky, papričky plněné rybou a bramborami a další kuchařskou inspiraci z cest nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.

Před 3 týdny 37:14

Francouzská gastronomická inspirace

Saláty, palačinky, prasečí nožička v rosolu, ganache. O gastronomické zážitky a inspiraci z pobytu ve Francii se ve svém Kuchařském čarování podělí kulinář Petr Stupka.

7. červen 2022 33:41

Dobroty z jahod a tipy pro grilování

Jahodový tartar, jahody se šlehačkou, osvěžující polévka a další inspirace pro využití prvního letního ovoce. K tomu upozornění na grilovací nešvary. K poslechu Kuchařského čarování zve kulinář Petr Stupka.

31. květen 2022 33:34

Odpovědi na kulinářské a kuchařské dotazy posluchačů

Poradnu pro posluchače otevřel tentokrát ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Velkým tématem bylo grilování a podělil se také o sedmero nápadů, co vařit.

24. květen 2022 35:04

Ohlédnutí za chřestovými slavnostmi a tipy pro domácí grilování

Chřest a grilování. Dvě témata, která patří k přelomu jara a léta, si vybral pro své Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka. Nabízí opět porci inspirace a receptů pro vaše vaření.

17. květen 2022 31:47

Chřestové Kuchařské čarování

Asparagus je tentokrát tématem rozhlasové inspirace kulináře Petra Stupky. Připomene, že chřest je zdravý, vysvětlí, jak ho připravit před vařením, a doporučí své osvědčené recepty.

10. květen 2022 29:04

Gastronomické kreace z mletého masa a chřestu

Zaručené recepty a fígle kulináře Petra Stupky na pochutiny z mletého masa. Připravte si ho na gril nebo jako fašírku, která má různé využití. To vše doplní tipy na jídla s chřestem.

4. květen 2022 33:27

Očistné a omlazující účinky mladých výhonků chřestu znali už naši prapředkové

V Kuchařském čarování budeme kombinovat různé druhy salátů. Něco jiného je ale vánoční bramborový salát, který je nutné nechat nejlépe do druhého dne uležet. Jsou ale naopak saláty, které se například v restauracích, nebo i domácnostech míchají a připravují až na stole před zraky stolovníků. To vše kvůli čerstvosti.

27. duben 2022 28:19

Koláč Santiago se proslavil svatojakubskými poutěmi do Santiaga de Compostela

Kuchyně jihozápadní Evropy, aneb ohlédnutí Petra Stupky za nedávnou návštěvou Barcelony.