Na pohovce Jožky Kubáníka
24. květen 2023

Poslechněte si podcast: Chyby v textu si nikdo nevšimne, u šermu je to horší, říká představitel Romea herec Pavel Šupina

Hostem „májové“ rozhlasové Pohovky byl herec Slováckého divadla v Uherském Hradišti Pavel Šupina, který hraje titulní postavu v nesmrtelném příběhu milenců z Verony Romeo a Julie.

29:35

Na pohovce Jožky Kubáníka

Vydává: Český rozhlas

Povídání Jožky Kubáníka se zajímavými hosty.

Web

Včera 31:58

Spisovatelka Michaela Klevisová: V mých knihách je důležité prostředí, ne mrtvoly

Od malička má ráda detektivky bez krve a masakrů. Řídí se tím i ve vlastních knihách, jejichž příběhy staví na prostředí a vztazích. Pozvání na rozhlasovou Pohovku Jožky Kubáníka přijala Michaela Klevisová, nejúspěšnější autorka detektivek u nás.

Před týdnem 27:32

Rey Koranteng: Mám hrůzu z indických hráčů šachu

Hostem Na pohovce Jožky Kubáníka byl moderátor televizních novin Rey Koranteng. Podle jeho kolegyně Lucie Borhyové je nekonfliktní, klidný a nemá před kamerou trému. A samotný Rey to v rozhovoru potvrzuje.

Před 2 týdny 31:39

Kateřina Macháčková: Mluvit pravdu je nejjednodušší

Pozvání na rozhlasovou Pohovku Jožky Kubáníka přijala herečka Kateřina Macháčková. Prozradila například, jakou spojitost má s populární scénou otáčivého hlediště v Českém Krumlově nebo proč se jako dítě sama doma bála a kde a čeho se bojí dnes.

Před 3 týdny 24:40

Jan Cina: Už od školky jsem chtěl být zpěvákem Danem Nekonečným

Pozvání na rozhlasovou Pohovku Jožky Kubáníka přijal herec Jan Cina, který je mužem mnoha talentů. Vyhrál taneční soutěž Star Dance i televizní show Moje tvář má známý hlas, na divadelních prknech aktuálně září v představení Malý princ, kde hraje hlavní roli.

27. březen 2024 43:59

Daniel Stach: Často začnu mluvit a nevím, jak to skončí

Povídal si s více než 30 držiteli Nobelovy ceny, i ty nejsložitější věci umí vysvětlit jednoduchým způsobem a ještě je u toho plný nadšení. Pozvání do pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka přijal moderátor České televize Daniel Stach.

20. březen 2024 33:40

Michal Nesvadba: Do Školky chodil téměř čtvrt století a scénáře k ní si nepsal, ale maloval

Na rozhlasovou pohovku Jožky Kubáníka tentokrát usedl Michal Nesvadba, který z lepící pásky umí vyčarovat cokoliv si vymyslíte a který se společně s nezbedným Františkem objevoval neuvěřitelných 24 let na televizních obrazovkách.

13. březen 2024 30:28

Petr Sýkora z nadace Dobrý anděl: Pokud chce člověk změnit svět, měl by začít u sebe

Kolegyně z nadace Dobrý anděl o něm se smíchem pronesla: „Ono to může vypadat, že Petr je Mirek Dušín z Rychlých šípů, ale ve skutečnosti jím opravdu je.“ Hostem pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka byl spoluzakladatel této nadace Petr Sýkora.

6. březen 2024 34:43

Carmen Mayerová o práci i manželství

Milým hostem v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka byla herečka Carmen Mayerová. Mluvila v něm mimo jiné i o seznámení a přes 50 let trvajícím manželství s hercem Petrem Kostkou.

28. únor 2024 34:14

Laďka Kozderková ve vzpomínkách sestry Blanky

Nesmírně vřelé a laskavé povídání bylo k poslechu v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka. Hostem totiž byla Blanka Kozderková, sestra legendární muzikálové zpěvačky Laďky.

21. únor 2024 23:31

Podle sběratele autogramů se v Čechách nejčastěji padělají podpisy slavných filmových hvězd

O netradičním koníčku – sbírání podpisů známých osobností – přišel do pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka vyprávět předseda Klubu sběratelů autogramů Martin Pros.