• Podcasty
  • Český rozhlas - Životní styl
Český rozhlas - Životní styl
Před pěti dny

Poslechněte si podcast: Vlna: O penězích máme strach mluvit, bojíme se soudů ostatních lidí, říká influencerka

Kolik je vlastně životní minimum a je možné z této částky měsíčně vyžít? Stejnou otázku si položila finanční poradkyně a influencerka Petra Adamcová, která se rozhodla to letos v únoru vyzkoušet. Svůj měsíc s životním minimem, které činilo 4 860 korun na všechny její výdaje kromě těch fixních, sdílela na svém instagramovém účtu Peníze, nebo život. Skrze něj mimo své výzvy taky edukuje o financích a finanční gramotnosti.

25:21

Český rozhlas - Životní styl

Vydává: Český rozhlas

O životě, cestování, módě, zdravém životním stylu a ještě něco navíc.

Web

Dnes 02:59

Hobby magazín: Včelám se může dobře dařit i v městské zahradě. Pomohou kvetoucí ovocné stromy i záhony letniček

Jsme zvyklí, že včelíny a úly stávají daleko za městy, blízko u lesů, luk a polí. Včelám se ale může dařit i v centru města nebo v zahrádce u rodinného domku. Je jen třeba myslet na to, aby měly pro co létat.

Dnes 21:15

Radioporadna: Máte místo medu cement? Strčte plásty do vody a nechte včely pracovat, radí včelař

Přemnožení mšic potrápilo letos včelaře hlavně ve vyšších polohách. Včely přinášely do úlů místo medovice velké množství melecitózy. Takový med velmi rychle krystalizuje a nejde vytočit.

Dnes 27:50

Zdravíčko: Při transplantacích se bojuje o minuty. Například srdce může být mimo tělo maximálně čtyři hodiny

Představte si, že zemře člověk. Mladý, jinak zdravý člověk utrpí například následkem dopravní nehody mozkovou smrt. Stane se to v Ostravě. Má nepoškozené srdce, které by ještě mohlo bít v těle někoho, kdo na ně čeká. Kupříkladu v Praze. Pokud zemřelý předem aktivně nevyloučil možnost využití svých orgánů k transplantaci, rozjíždí se série rychlých vyšetření.

Včera 43:12

Bourání: Přinesli jsme si město s sebou. Jak se Pražáci přestěhovali do stodoly v jižních Čechách

Klimešovi žijí ve stodole. Je stará nejméně tři sta let a má kamenné zdi. Uvnitř si vybudovali rozlehlý byt –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ mají tu i koncertní křídlo a parkety.

Včera 32:05

Houpačky: Nina Špitálníková: Když se syn narodil, čekala jsem lásku. Nestalo se ale nic. Styděla jsem se za to

„Strašně moc jsem se těšila na porod, protože mi okolí říkalo, že až syna uvidím, přijde nával lásky. Nepřišlo nic. Styděla jsem se, že to tam nemám a řešila jsem to v sobě, nemluvila jsem o tom. Chápu, proč je to tak velké tabu, ale pro ženy je důležité, aby tohle mohly někomu říct,“ říká ve speciálním díle Houpaček spisovatelka Nina Špitálníková.

Včera 27:37

Vlna: Ke kultovním Snowboarďákům jsem vzhlížel. Najednou s nimi sedím v limuzíně, směje se Vodochodský

„Od začátku jsem věděl, že to bude biják. Úspěch Vln nás všechny strašně těší, ale musíme to brát s pokorou a respektem. Spolupráce s Mádlem a Kotkem byl splněný sen,“ říká v nové epizodě podcastu Vlna herec Vojtěch Vodochodský, představitel hlavní role ve filmu Vlny.

Včera 21:09

Radioporadna: Deset sekund a je hotovo. Laser vyřeší řadu problémů se zrakem

Zrak je pro kvalitu života zásadní, naše oči ale mohou trápit různé nepříjemnosti, které nás přivádějí do ordinací očních lékařů. Naštěstí je česká oční chirurgie světovou špičkou. Laserové operace očí pak vyřeší velkou část problémů se zrakem.

Před dvěma dny 38:15

Pochlap se: Album v češtině je zvrat. Škoda, že jsme s tím nezačali dřív, svěřuje se Matěj Ruppert

Hostem Pochlap se byl zpěvák, herec a moderátor Matěj Ruppert. Moderátor Václav Rouček s ním rozebíral, jak se mu pracovalo na posledním desce Monkey Business, jaké témata ve své tvorbě v současnosti řeší a proč je podle něj dobré umět se omluvit.

Před dvěma dny 44:46

Hergot!: Lidi nevidím jako projekt misie, říká editor magazínu Proboha Václav Radoš

Vyrůstal v římskokatolické rodině, v pubertě prošel divokým letničním obdobím a studium teologie ho odradilo od kazatelské služby. Dneska je Václav Radoš hlavním editorem magazínu Proboha, který se snaží stavět mosty mezi křesťanskými skupinami a sekulárním světem. O svém životě i práci přišel promluvit do Hergot!u.

Před třemi dny 25:42

Šarm: Veronika Freimanová: Babička se dožila 104 a maminka 98 let. Takže jsem koncipovaná na delší trať

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:00:58 Rozhovor s herečkou Veronikou Freimanovou06:02 Daniel Šmíd a seriál o etiketě: gesta a jejich význam09:20 Módní trendy letošního podzimu a jaké kabelky se budou nosit13:41 Čeho si všímat na pokožce po skončení letní sezóny?17:23 Síla aronie pro pošmourné podzimní dny21:43 Připomeneme si nedožité 99. narozeniny Soni Červené24:11 Desítka finalistů ankety Šarmantní osobnost roku