• Podcasty
  • Český rozhlas - Životní styl
Český rozhlas - Životní styl
Včera

Poslechněte si podcast: Houpačky: Mám povinnost se k dítěti zachovat správně, přestože s tím rodiče někdy nesouhlasí, říká pediatrička

„V mém oboru máte vždy dva až tři pacienty zároveň, dítě a jeho rodiče, což vždycky není úplně snadné,“ říká pediatrička Lucie Mynářová. „Naše velká povinnost je pozorně si všímat odchylek od normálu a snažit se nemocem předejít. Důvěra dětí je velmi křehká a já si moc vážím, když mi ji dají, když za mnou například přijdou samy s něčím, co je pro ně velmi intimní.“

22:47

Český rozhlas - Životní styl

Vydává: Český rozhlas

O životě, cestování, módě, zdravém životním stylu a ještě něco navíc.

Web

Dnes 28:22

Vlna: Byla to bouře emocí ve třech dnech, říká o olympijských slzách běžkyně Lurdes Gloria Manuel

Mladá hvězda české atletiky zaujala sportovní publikum svými špičkovými výkony, tanečky před startem klíčových závodů i nápaditými účesy. Zároveň se ale stává terčem nesnášenlivých a stereotypních komentářů.

Dnes 25:28

Lékárna: Se specialistou na koloproktologii, Stanislavem Jackaninem z nemocnice Agel v Ostravě-Vítkovicích probereme léčbu píštělí inovativními metodami

Dotazy volejte na 596112266, moderuje Ivana Šuláková.

Včera 18:53

Život k nezaplacení: Člověk v tísni vybral po povodních už 100 milionů. Snad se částka zdvojnásobí, doufá ředitel sekce

Humanitární pomoc míří po povodních ke konkrétním domácnostem. „Spousta rodin vám řekne, i když mají vyplavený barák: nechceme pomoct, jsme pojištění, běžte za těmi, kteří to potřebují víc,“ všímá si ředitel Humanitární a rozvojové sekce Člověka v tísni, který vybral už 100 milionů. „Doufáme, že se částka aspoň zdvojnásobí, abychom měli s čím pracovat. Zdá se to jako velká částka, ale když to vydělíte počtem lidí, kteří přišli o domy a majetky, není to tak moc,“ dodává.

Včera 30:09

Šatníky: Feminní feministka v očekávání bohatství. S herečkou Dolákovou o nejlepších investicích do šatníku

„Jsem velmi feminní a něžná, takový je i můj styl oblékání, pro některé lidi je to červený hadr,“ říká Alena Doláková. K jejím stylovým ikonám patří Marilyn Monroe nebo Julia Fox. Poslechněte si, jaké jsou Aleniny nejvtipnější fashion police momenty a podle čeho se obléká na stand upy, filmové konkurzy a premiéry.

Včera 19:05

Radioporadna: Burčákem se neťuká. Tahle kvalitní potravina si zaslouží přání dobré chuti. Ani sladké, ani hořké

Období burčáku vrcholí. Zkušení popíječi tohoto moku vědí, že burčákem se neťuká. Podle malovinaře z Choltic Miroslava Horáka to je burčák v podstatě potravina, takže místo ťuknutí stačí ostatním popřát dobrou chuť.

Včera 02:57

Doktorská rada: Tetanus není možné účinně léčit. Jediná účinná ochrana je očkování

Konec léta a počátek podzimu je pro každého velmi aktivní období. Většina z nás bude pracovat na zahradě, chodit do přírody a sportovat. Při podobných činnostech se můžeme poranit. Především v přírodě nám při otevřené ráně hrozí infekční nákaza - tetanus. Jedná se o velmi nebezpečné onemocnění, které je většinou smrtelné.

Před dvěma dny 02:59

Hobby magazín: Včelám se může dobře dařit i v městské zahradě. Pomohou kvetoucí ovocné stromy i záhony letniček

Jsme zvyklí, že včelíny a úly stávají daleko za městy, blízko u lesů, luk a polí. Včelám se ale může dařit i v centru města nebo v zahrádce u rodinného domku. Je jen třeba myslet na to, aby měly pro co létat.

Před dvěma dny 21:15

Radioporadna: Máte místo medu cement? Strčte plásty do vody a nechte včely pracovat, radí včelař

Přemnožení mšic potrápilo letos včelaře hlavně ve vyšších polohách. Včely přinášely do úlů místo medovice velké množství melecitózy. Takový med velmi rychle krystalizuje a nejde vytočit.

Před dvěma dny 27:50

Zdravíčko: Při transplantacích se bojuje o minuty. Například srdce může být mimo tělo maximálně čtyři hodiny

Představte si, že zemře člověk. Mladý, jinak zdravý člověk utrpí například následkem dopravní nehody mozkovou smrt. Stane se to v Ostravě. Má nepoškozené srdce, které by ještě mohlo bít v těle někoho, kdo na ně čeká. Kupříkladu v Praze. Pokud zemřelý předem aktivně nevyloučil možnost využití svých orgánů k transplantaci, rozjíždí se série rychlých vyšetření.