• Podcasty
  • Český rozhlas - Životní styl
Český rozhlas - Životní styl
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Hobby magazín: V Koutech u Hlinska mají výjimečnou zahradu. On pěstuje bonsaje, ona skalničky

Zahrada manželů Šulcových v Koutech u Hlinska je výjimečná. Helena se nadchla pro skalničky a její manžel Zdeněk pro změnu propadl pěstování bonsají.

02:56

Český rozhlas - Životní styl

Vydává: Český rozhlas

O životě, cestování, módě, zdravém životním stylu a ještě něco navíc.

Web

Včera 30:11

Hobby magazín speciál: Natíráme plot a zahradní nábytek

S malířem a lakýrníkem Josefem Béhmem z Domažlic natíráme ploty a zahradní nábytek. Kvalitní nátěr je totiž ochrání před zimou.

Včera 27:42

Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou: Soustředění se na spánek je hlavní spouštěč chronické nespavosti. Na spánek musíte být flink

Máte pocit, že jste se dostatečně nevyspali nebo se probouzíte unavení? Kolik hodin je optimální pro spánek a kolik už je špatně?

Včera 20:09

Radioporadna: Zaběhat si ve skupině je prospěšné pro všechny. Vlastní chyby odhalíte líp na druhých

Běh je dobrým impulsem pro životní změnu. Základem je dobrá motivace, trpělivost a pravidelnost. Zajít si jednou za týden zaběhat a přitom se strhnout, to není správná cesta.

Včera 02:51

Zahrádkářské tipy: Nekupujte zajíce v pytli. Při výběru rybízů a angreštů mějte oči otevřené

První podzimní dny na zahrádce lákají k pilné práci, věnovat se můžeme třeba výsadbě rybízů a angreštů. Na co bychom měli při jejich nákupu dávat pozor, jak rostliny správně vysadit a kdy výhony těchto ovocných keříků či stromků zkrátit, to nám poradí Ivan Dvořák z časopisu Zahrádkář.

Včera 10:19

Jezte, ať vám to sluší: Polévky. Jak jsou na tom s obsahem soli? Kupovat, či nekupovat ty instantní?

Jsou polévky zdravé? Jaké živiny v nich najdeme? Jsou některé polévky vyloženě nevhodné? Můžou nahradit hlavní jídlo? Lze nahradit vývar bujónem? Jak jsou na tom z nutričního hlediska čínské nudlové polévky? Tereza Bebarová se ptá nutriční poradkyně Veroniky Pourové.

Před dvěma dny 29:29

Vlna: Na ostrov lásky se jezdí za followery. Reality TV je inkubátor na influencery, říká socioložka médií

Guilty pleasure, nízká zábava nebo bizár. To jsou nálepky, které často doprovází debaty o seznamovacích reality shows a naší obhajobu jejich sledování. Přesto tyto pořady dominují žebříčkům sledovanosti a jen v České republice se letos dočkáme minimálně čtyř nových premiér. Opravdu jde jen o pokleslou zábavu, nebo nám tyto pořady mohou prozradit něco hlubšího o naší společnosti, vztazích a kulturních normách?

Před dvěma dny 21:45

Studovna: Najít práci v oboru je těžké. Musíte být aktivní už na škole, radí Kunsthistoričky

„Kunsthistoričky je projekt, který jsme začaly před dvěma lety,” říká Klára Heřmánková a Adéla Šatalíková, které jsou zároveň studentkami dějin umění na Katolické teologické fakultě UK. „Současné umění a aktuální výstavy nejsou úplně šťastně komunikované pro laického diváka,” říkají o důvodu, proč se rozhodly přibližovat umění skrze podcast a instagramový profil.

Před dvěma dny 03:17

Hobby magazín: Myslivci vábí na vánoční setkání. Nenechte si ujít koncert lovecké hudby v pražském Rudolfinu

K myslivosti patří řada rituálů a tradic – například troubení na konci honu, takzvané halali. Myslivečtí trubači mají speciální nástroje, nikoli lesní rohy, jak by laik předpokládal, ale lesnice a borlice.

Před dvěma dny 19:20

Radioporadna: Když se mi povede zlomit rybáře jsem spokojený, říká taneční mistr

Je tady doba tanečních. Nejen mládež má možnost naučit se kroky polky, valčíku nebo salsy. Ve velké oblibě jsou i taneční pro dospělé. Co všechno mohou člověku hodiny tance dát? Na to jsme se ptali pardubického tanečního mistra Radka Smejkala.