Český rozhlas - Zábava
22. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Slejvák: Kvůli Bridget Jones máme komplexy z našich těl, přesto ji milujeme, shoduje se Slejvák

Moderátoři Vilma a Míra se v nové epizodě Slejváku rozhodli zaměřit na filmy, které milujeme i nenávidíme zároveň – romantické komedie. Pozvali si k tomu historicky první hostku pořadu, Kristinu Roháčkovou, pro posluchačstvo Slejváku nově známou předně jako Mírovu kamarádku… a pak také jako filmovou kritičku serveru iROZHLAS a „expertku na rom-comy“.

38:08

Český rozhlas - Zábava

Vydává: Český rozhlas

Humorné povídky a zábavné talk show.

Web

Před dvěma dny 21:17

Brambora s vejcem: Herec Viktor Zavadil: Můj oblíbený pozdrav zní „čoudy z boudy“

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme tentokrát vyzpovídali herce Viktora Zavadila. Filmový a divadelní herec, kterého můžete znát třeba z titulní role filmu Jan Palach, se v družném rozhovoru svěřil mimo jiné s tím, že jeho oblíbený pozdrav zní „čoudy z boudy“ a ideální jídlo je smažák.

Před čtyřmi dny 40:53

Buchty: Řekněte to květinou: aloe znamená ublížení, česnek antipatie, fiala krásu rtů

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu jen samy sebe. A mudrovaly o tom, jaké jsou skryté významy darované růže nebo tulipánu a proč jim gerbera připomíná inženýra.

Před šesti dny 42:33

Slejvák: Kotek jako sexy fyzikář a Borhyová jasná paní ředitelka. Jak si představujeme školu snů?

Období Rybany jedoucí na koni s šátkem mávajíc nebo tří opic, jež se vydaly do porodnice, mají sice moderátoři Vilma a Míra už pár let za sebou. Ku příležitosti prvního školního dne se však rozhodli na toto období zavzpomínat.

Před týdnem 03:33

Neděle Marie Tomsové: Voda podle Marie Tomsové

Tentokrát Marie Tomsová probere vodu, plávání, bazény i pískací kachničku.

Před týdnem 42:05

Buchty: Jak prodat například pračku? Musíte poznat lifestyle kupujícího. Třeba to, že mu pere služebnictvo

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly ve studiu psycholožku z banky Moniku aka Monču, která jim povyprávěla nejen o manžovi, ale i o tom, jak v Africe hledala zásuvky a proč tam při výzkumu trhu bylo potřeba mít deštník.

Před týdnem 48:21

Slejvák: Pergnerka, Kotek i Hejdová lákají na nové reality shows. Co na podzim sledovat a čemu se vyhnout?

Nová epizoda Slejváku přinesla průlet osmi reality shows, které v Česku teď postupně premiérují. Moderátoři neopomenuli ani aktuality ze světa popkultury jako videoklip zpěvačky Sabriny Carpenter s herečkou Jennou Ortegou, dítě nového „Brangelina” páru celebrit Justina a Hailey Bieber, nebo upejpavý demure trend, který v posledních dnech ovládl sociální sítě.

Před 2 týdny 03:28

Neděle Marie Tomsové: Marie Tomsová: Čas nemá slitování. Ani s blondýnami…

Poslechněte si o zvukovém smogu i balastu v našem okolí.

Před 2 týdny 22:11

Brambora s vejcem: Herečka Kateřina Císařová: Kdybych se měla stát loutkou, tak pejskem sešitým z kusů látek

V optimistické rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali herečce Kateřině Císařové. Protože Kateřina studovala na katedře alternativního a loutkového divadla, tak nás samozřejmě zajímalo, jakou loutkou by se chtěla sama stát a jestli jí přijde srandovní slovo maňásek.

Před 2 týdny 35:31

Buchty: Jak dlouho vyrábí slepička vejce? A jak vytáhnout ježka z plotu?

Ivanka se na začátek dílu, který měl původně být o zázrazích a kuriozitách, dlouze rozvyprávěla o tom, že zachraňovala ježka, který bříškem uvízl v plotě. Vyndat se jí ho ale nepodařilo, tak povolala hot hasičstvo, které z tohoto úkolu kupodivu nebylo překvapené.

Před 2 týdny 38:05

Slejvák: Retrográdní Merkur může i za vaše problémy! Čarodějka poučila Slejvák o hvězdné kompatibilitě

Novou epizodu Slejváku navštívila v pořadí druhá hostka, ale zato první čarodějka, za kterou se sama redaktorka a tiktokerka Katarina Vlčková označuje. Odpověděla na palčivou otázku, na kterou hledáme poslední dny odpověď snad všichni (a mohla by zajímat i ty, kteří nejsou fanoušky astrologie): co je to retrográdní Merkur?