Český rozhlas - Zábava
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Neděle Marie Tomsové: Marie Tomsová: Přepadla mě vzpomínka na staré časy

Tentokrát se Marie Tomsová vydala do punčochové historie.

03:41

Český rozhlas - Zábava

Vydává: Český rozhlas

Humorné povídky a zábavné talk show.

Web

Před dvěma dny 20:12

Brambora s vejcem: Zpěvačka Lenka Dusilová: Radši si dám kváskový chleba

Hostem na telefonu v dada rubrice Brambora s vejcem byla zpěvačka a skladatelka Lenka Dusilová. Zpěvačky, která momentálně vydala ve spolupráci s hudebnicí Kvietah novou skladbu Vdechni mi život, jsme se mimo jiné zeptali na klíčovou otázku, zda vyslovuje slovo kombucha s ch nebo s č.

Před čtyřmi dny 43:23

Buchty: Jak se nejlépe maluje? Když nejste úplně v pohodě, múzy hned dorazí

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly studentku psychologie Adélu. Spolu mudrovaly nejen o tom, jakým způsobem by chtěla dosáhnout věčného života.

Před čtyřmi dny 32:53

Na pohovce Jožky Kubáníka: Řeznice Monika Remešová nejen o své výhře v prestižní soutěži řezníků na Novém Zélandu

Řeznicí roku se na Novém Zélandu stala holka z Moravy. Jmenuje se Monika Remešová, je z Popovic na Uherskohradišťsku a přijala pozvání k rozhovoru Na pohovce Jožky Kubáníka.

Před pěti dny 36:19

Na pohovce Jožky Kubáníka: Architektka Eva Jiřičná: Po tatínkovi mám optimismus, po mamince spíš tu přemýšlivější stránku

Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byla zlínská rodačka, neuvěřitelně pokorná, milá a usměvavá bytost, celosvětově známá a uznávaná architektka Eva Jiřičná.

Před šesti dny 53:56

Slejvák: Nový seriál o Harrym Potterovi bude muset nasadit laťku vysoko, aby dostál našemu očekávání

Sychravé počasí moderátorům Slejváku přináší každoročně jedinou jistotu: filmový maraton Harryho Pottera. V aktuálním díle se moderátoři Vilma s Mírou i za pomoci otázek svých posluchačů vzájemně testují ze znalostí o čarodějném univerzu. Rozřazovací test předloží také vážené hostce Kláře. Do jaké bradavické koleje by nadšená čtenářka (na Instagramu jako Klářiny knihy), dabérka a webeditorka Radia Wave patřila? Společně pak probrali i důvody, proč někteří Harrymu neholdují.

Před týdnem 29:37

Na pohovce Jožky Kubáníka: Karel Vágner: V Mongolsku jsem si koupil čínský dolar, možná i proto jsem měl v životě štěstí

Má mimořádný dar: rozpoznat hit a taky ho napsat. Z jeho pera pochází nejprodávanější hit české hudební scény Holky z naší školky, ale také Duhová víla, Usnul nám, spí a mnoho dalších. Hostem na rozhlasové Pohovce Jožky Kubáníka byl Karel Vágner.

Před týdnem 42:41

Buchty: Brambory nejsou neutrální. Podle toho, jak je papáš, se pozná, kdo jsi

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe a to skrze kontribuční budku na trase Praha-Brno. Spolu mudrovaly nad důležitými tématy, mezi která patřily následující fenomény: cedulka „Přijdu hned!“, způsoby přípravy brambor nebo krásy Irska.

Před týdnem 36:09

Slejvák: Krug s Kotkem testují honosný zahraniční formát. Ustojí stěny Křivoklátu intriky televizních Zrádců?

Vilma s Mírou si v dalším Slejváku posvítí na novou reality show Zrádci. Ačkoliv těmto označením Míra neholduje, sám preferuje „městečko Palermo na steroidech.“ Jde o zahraniční formát, který se poprvé objevuje v Česku. První díl komerční televize odvysílala v neděli 22. září a kritické očko obou moderátorů při jeho sledování téměř nemrklo.

Před 2 týdny 02:52

Neděle Marie Tomsové: Marie Tomsová listuje v kalendáři

Tentokrát se Marie Tomsová zaměřila na dnešní dvě dvojky v kalendáři. Co se pod nimi skrývá?