Český rozhlas - Zábava
Před třemi dny

Poslechněte si podcast: Buchty: Haklův Let čarodějnice líčí život čtyřicátníka, který se v životě motá jak výkal na splavu

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali románem Let čarodějnice Emila Hakla. Ten pojednává o životem se plácajícím čtyřicátníkovi, do jehož života se po koupi nožíku promítne podivná událost.

47:03

Český rozhlas - Zábava

Vydává: Český rozhlas

Humorné povídky a zábavné talk show.

Web

Včera 44:20

Buchty: Správné město má mít kopec, galanterii, orloj a kuřata

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly studenta urbanismu a milovníka lázeňství Viléma Honysze, se kterým opět probíraly své oblíbené téma – a sice kolik má mít správné město galanterií a záchodů.

Před čtyřmi dny 03:29

Neděle Marie Tomsové: Marie Tomsová pátrala po historii lakování nehtů

Poslechněte si, co se vyklubalo z návštěvy Marie Tomsové v bance.

Před týdnem 19:17

Brambora s vejcem: Zpěvák Šimon Opp: Moje oblíbená houba je hřib kovář

Hostem v Bramboře s vejcem byl zpěvák a občas také model a herec Šimon Opp. Kromě toho, že nás na úvod zajímalo, jak zní jeho oblíbený pozdrav, tak jsme rovněž vyzvídali, kde by Šimon rád bydlel. Kdysi v jednom rozhovoru totiž zmiňoval, že jeho snem je vilka za Prahou. Na Alešův návrh, že by mohl žít v obci Jíloviště, se ale Šimon moc netvářil.

Před týdnem 49:22

Buchty: Ženy se bojí, že budou za mrchy, když požádají o vyšší plat

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly socioložku a členku standupové dvojice Duo docentky, která se jala vyprávět o tom, proč mají ženy za stejnou práci méně peněz a zda říct si o zvýšení platu opravdu kazí náladu v kolektivu.

Před týdnem 51:32

Na pohovce Jožky Kubáníka: Standa Hložek: Hanku Zagorovou jsme králíkem doma moc nepohostili

Podle těch, co ho znají, je to nejhodnější a nejvstřícnější člověk showbyznysu. Pozvání na Pohovku Jožky Kubáníka přijal zpěvák Standa Hložek, kterého můžete slýchávat i na vlnách Českého rozhlasu Zlín v hudebním pořadu Strom lásky mý.

Před týdnem 54:00

Buchty: Penelopiáda Margaret Atwoodové ukazuje, že Odysseova verze slavné story je jen jednou z možností

V dalším díle podcastového speciálu Buchty čtou o knížkách, které všichni známe, ale málokdo je skutečně četl, se Ivana Veselková, Zuzana Fuksová a středoškolský pedagog Stanislav Zajíček zabývali románem Penelopiáda Margaret Atwoodové, který zpracovává epos Odyssea z pohledu ženy, a ne ledajaké - Penelopy.

Před týdnem 16:20

Neděle Marie Tomsové: Pavlína Filipovská: Včera neděle byla? To je moje celoživotní štěstí!

Tentokrát si Marie Tomsová pozvala herečku a zpěvačku Pavlínu Filipovskou a vznikl moc pěkný rozhovor..

Před 2 týdny 51:51

Buchty: Devadesátky měly atmošku, jako když v zoo otevřete všechny klece

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly svého kolegu z minisérie Buchty čtou, středoškolského pedagoga Stanislava Zajíčka, který se jal vyprávět o nejen o třetí sérii pořadu o knihách, které skoro nikdo nečetl, ale měl by, ale hlavně o devadesátkách.

Před 2 týdny 33:31

Na pohovce Jožky Kubáníka: Petra Procházková: Baví mě emaily od hejtrů, ráda na ně odepisuju

Petra Procházková je respektovaná novinářka, která se zaměřuje na zpravodajství z válečných konfliktů. Je dlouholetou kamarádkou Jožky Kubáníka, takže ráda přijala pozvání na jeho rozhlasovou Pohovku, kde spolu probrali nejen práci, ale i to, jak se má.