Český rozhlas - Rozhovory
Včera

Poslechněte si podcast: Vinohradská 12: Fiasko, nebo vliv? Co Síkela zmůže v Evropě

Tučný budget a tisíce zaměstnanců dostane pod křídla Jozef Síkela (STAN), nový český eurokomisař. Vláda si to pochvaluje, opozice mluví o bezvýznamnosti. Jak to tedy je? A koho si Síkela vezme do Bruselu s sebou? Otázky pro zahraničně-politického analytika Českého rozhlasu a spoluautora podcastu Bruselské chlebíčky Filipa Nerada. Ptá se Matěj Skalický.

23:33

Český rozhlas - Rozhovory

Vydává: Český rozhlas

Hosté ze všech možných oborů. Rozhovory do hloubky i s lehkostí.

Web

Dnes 23:03

Zprávy pro Plzeňský kraj: Debata: PŘÍSAHA občanské hnutí, LEPŠÍ ŽIVOT PRO LIDI, Česká pirátská strana

Do debaty přišli diskutovat Jiří Frei (PŘÍSAHA občanské hnutí) a Rudolf Špoták (Česká pirátská strana). Kandidát hnutí LEPŠÍ ŽIVOT PRO LIDI pozvánku do debaty nevyužil.

Dnes 21:07

Studovna: Záleží na tom mít osobitý hlas a potenciál, říká o studiu na AVU Karel Vladyka

„Studuju obor výtvarné umění, původně jsem začínal v malířském ateliéru, ale věnuju se spíš dragu, performance, videotvorbě, takže jsem během druháku přešel do ateliéru Nová média 2,“ říká moderátor hotcastu Pot a student AVU Karel Vladyka, který se nedávno vrátil ze studijního pobytu v New Yorku.

Dnes 36:49

Zprávy ČRo Ostrava: Debata: STAČILO!, SPD Trikolora a PRO, Starostové a Osobnosti pro kraj, Spolu MSK

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Ivan Strachoň (STAČILO! – koalice KSČM a ČSNS), Jan Síla (SPD Trikolora a PRO) a Ivo Vondrák (Starostové a Osobnosti pro kraj).

Dnes 30:42

Zprávy ČRo Ostrava: Debata: Moravané, ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI, SOCDEM

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Ondřej Hetmánek (Moravané), Petr Gawlas (ČSSD A NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI) a Svatopluk Němeček (SOCDEM).

Dnes 32:36

Dopolední host: Smutno-veselá je pro lukostřelce Davida Drahonínského stříbrná medaile z paralympiády v Paříži

Lukostřelec David Drahonínský, který se narodil a prožil dětství v jižních Čechách, je jedním z nejúspěšnějších českých parasportovců. Drží dva světové rekordy, které opakovaně posunul. Je několikanásobným mistrem republiky, Evropy i světa, z pěti paralympiád má sedm medailí.

Dnes 27:53

Zprávy ČRo Ostrava: Debata: Česká pirátská strana, občanské hnutí Přísaha, Švýcarská demokracie

Do debaty Richarda Piskaly přišli diskutovat Radek Macháč (občanské hnutí Přísaha) a Tomáš Raždík (Švýcarská demokracie).

Dnes 25:30

Zprávy ČRo Ostrava: Debata: ANO 2011, REFERENDUM - Hlas Lidu, Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Do debaty Richarda Piskaly přišly diskutovat Šárka Šimoňáková (ANO 2011) a Gina Horylová (REFERENDUM - Hlas Lidu).

Dnes 24:44

Akcent: Hallelujah! Leonard Cohen slaví 90. narozeniny. Čím je jeho literární i hudební dílo výjimečné?

Saša Michailidis se ptá hudebního publicisty a šéfredaktora Kulturního magazínu UNI Ondřeje Bezra a ředitele Ústavu anglistiky na FF JU v Českých Budějovicích, překladatele Ladislava Nagye. 21. září uplyne 90 let od narození zpěváka a básníka Leonarda Cohena. Vltava u té příležitosti uvádí v rubrice Četba s hvězdičkou jeho prozaickou prvotinu Oblíbená hra. Čím se vyznačuje a je výjimečné Cohenovo literární i hudební dílo?

Dnes 24:00

Dvacet minut Radiožurnálu: Stanjura: Na sanaci škod půjde z rozpočtu 40 miliard. Doufám ale, že tolik peněz ani nebude potřeba

Ministerstvo financí navrhuje kvůli povodním zvýšit deficit letošního státního rozpočtu o 30 miliard korun a příští rok o dalších 10. Je to konečná částka, když škody dosud zdaleka nejsou sečteny? Na co přesně budou peníze určeny? Vladimír Kroc se zeptal ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury.

Dnes 25:57

Interview Plus: Lizcová: Východní Němci věří, že s Ruskem se lze domluvit

Německým sociálním demokratům hrozí, že poprvé od roku 1990 přijdou o vládu nad spolkovou zemí Braniborsko. V průzkumech před nedělními volbami totiž zaostávají za AfD, která už počátkem září uspěla v Durynsku a Sasku. „Sociální demokraté jsou velmi nervózní, a to nejen v Braniborsku. Právě v těchto volbách ale mají nejvíce co ztratit,“ upozorňuje pro Český rozhlas Plus Zuzana Lizcová, odbornice na Německo z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy.