Český rozhlas - Pro děti
Před 2 týdny

Poslechněte si podcast: Klub Rádia Junior: Trenér Josef Koudela v Klubu Rádia Junior

Škola, kterou zničil žhář v Praze, začne zase učit jízdu a péči o koně. O prázdninách už bude pořádat předměstské tábory pro juniory. Moderuje Veronika Hájková. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

34:07

Český rozhlas - Pro děti

Vydává: Český rozhlas

Oblíbená sekce všech zvídavých dětí. Nejen pohádky do ouška.

Web

Včera 39:13

Klub Rádia Junior: Vodní slalom. Náročný, ale krásný sport plný adrenalinu, radosti a přátelství

Více o vodním slalomu nám prozradí dvojnásobný mistr České republiky, trenér a autor knihy ,,Za úspěchem ve vlnách“ Jan Busta. Moderuje Jirka Kohout. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Včera 03:35

Zvídavec Evy Sinkovičové: Tyhle obří housenky do ruky neberte. Koušou!

Jednoho z našich největších motýlů není snadné spatřit. Jeho housenky jsou sice krásné, ale dokážou zničit nejeden strom. Jak se jich zbavit? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před dvěma dny 36:51

Klub Rádia Junior: Dvě třetiny dětí se na škole potýkají se šikanou, říká producent podcastu Šikana

Co je cílem podcastové série Šikana? Komu je určena? A které známé hlasy v ní uslyšíte? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před dvěma dny 03:38

Zvídavec Evy Sinkovičové: Jedna z nejdražších káv se vyrábí z bobků. Kolik stojí a proč někteří před cibetkovou kávou varují?

Trus rozromilých cibetek obsahuje kávová zrna, která lidé sbírají a praží. Jaký zákaz se skrývá za jejím objevem? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před třemi dny 42:59

Klub Rádia Junior: Třináctiletý hudebník a zpěvák Matěj Plšek v Klubu Rádia Junior

Chodí teprve do sedmé třídy a už si ho skupina Mirai vybrala jako svého předskokana. Matěj fantasticky zpívá, hraje na elektrickou, akustickou i basovou kytaru a taky na bicí a klavír. Jak to Matěj dělá, že umí hrát na tolik hudebních nástrojů? Neštve ho, že skoro každý víkend od května až do konce prázdnin bude trávit hraním na festivalech? Kde zažil nejlepší prázdniny? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před třemi dny 04:07

Zvídavec Evy Sinkovičové: Není skořice jako skořice. Z čeho se vyrábí ta pravá a nepochutnáváte si na náhražkách?

Odkud pochází pravá skořice a v čem se liší od ostatních druhů? Jak se vlastně skořice sklízí? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před čtyřmi dny 41:49

Klub Rádia Junior: Ornitolog Zdeněk Vermouzek v Klubu Rádia Junior

Ptáci mají na jaře napilno. Co dělají? Proč zpívají jako o život? Ornitolog o tom ví všechno. Moderuje Jana Rychterová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před čtyřmi dny 03:04

Zvídavec Evy Sinkovičové: Co je to liger? Obrovský kříženec, který by se v přírodě nenarodil

Vzniká křížením lva a tygra. Jakou má povahu a co si o tomto křížení myslí zoologové? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Před pěti dny 33:47

Klub Rádia Junior: Kriminalista Lukáš Štěpanovský v Klubu Rádia Junior

O případech, které řeší, o těch, které zná každý kriminalista i o tom, jak se chovat, když se potkáme s něčím nebo někým podezřelým. Moderuje Denisa Kimlová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Před pěti dny 03:00

Zvídavec Evy Sinkovičové: Žena s tajemným tetováním dráždí fantazii. Kde před 2 500 lety žila?

Kdy existovala kultura Pazyryků? Jak je možné, že se 2500 let dochovalo tak dobře tělo ženy, že jde detailně zkoumat její tetování? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.