Host ve studiu
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Frau Holle, sněhovou královnu, co trhá peřiny, aby sněžilo, si přivezli musheři Zetkovi ze Švédska

Teď se budeme společně s našimi hosty věnovat pejskům a krásnému musherskému sportu. Jelikož zima letos u nás příliš závodům psích spřežení nepřála, například slavný Šediváčkův long byl kvůli nedostatku sněhu zrušen úplně, tak manželé Zdeňka a Václav Zetkovi z Náchoda vzali svoji psí smečku do světa, konkrétně do Švédska, kde absolvovali tři longové a extrémně těžké závody.

10:56

Host ve studiu

Vydává: Český rozhlas

Od pondělí do pátku vysíláme v 8:35 zajímavé povídání s atraktivním hostem.

Web

Dnes 11:41

Korfbal je úžasná společná hra holek a kluků. Fake basketbal bez driblinku, smějí se korfbalistky

Představíme vám korfbal. Víte, co to je? A víte, že jsou v něm úspěšní celosvětově i Východočeši? Ve studiu vítám talentovanou Kláru Novákovou, která za reprezentaci v tomto sportu obdržela ocenění města Náchoda, a spolu s ní je tu i její trenérka, také reprezentantka Denisa Kolářová, která je i vědkyní a věnuje se detekci různých typů rakoviny. Jak to jde dohromady?

Včera 12:54

Šarmantní dáma oděná v hudebním kabátě podle poslední módy. „Koletovka“ slaví úžasné 160. narozeniny

Dnes budeme tak trošku i slavit, protože Koletova hornická hudba, což je dnes už fenomén z podhůří Krkonoš, slaví 160 let. Poohlédneme se tedy za minulostí, jak to všechno začalo a kde je dechový orchestr dnes. Anna Hrnčířová, předsedkyně Koletovy hornické hudby, a dirigent a trumpetista Jan Hofman jsou tu s námi ve studiu.

Před čtyřmi dny 11:01

S noži se pojí stará pověra, neměl by být darován za nic. Buď za něco oplátkou, nebo aspoň za korunu

Pozveme vás na 10. ročník mezinárodní prodejní výstavy Hradecký nůž, která se uskuteční v sobotu 11. května v hradeckém Adalbertinu. Tato akce má každý rok velký ohlas u široké i odborné veřejnosti, skvělou pověst má po celé Evropě. Nápad na ni se zrodil před lety v hlavě sběratele Miroslava Rybáře, který je naším hostem.

Před pěti dny 10:56

Proč já raději nesbírám motýly nebo známky!? Občasný povzdech každého, kdo propadl kouzlu kamenů

Pozveme vás na velkou mezinárodní výstavu minerálů, která se bude konat v sobotu 4. května v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis. Bude to svátek všech, kteří minerály, vzácné kameny a fosilie milují. Budou k vidění přírodní krystalové vzorky československé i světové, surové i opracované minerály včetně šperků a dekorativních předmětů.

Před šesti dny 10:53

Úžasný klid a všeobjímající příroda. Genius loci Domova sociální péče Tmavý Důl na Trutnovsku

Podíváme se na Trutnovsko do Domova sociální péče Tmavý Důl, kde mají od 1. května nového ředitele. Toho na základě výběrového řízení jmenovala Rada Královéhradeckého kraje, protože kraj je zřizovatelem tohoto zařízení. Ing. Martin Kryštof Kubák je dnes naším hostem.

Před týdnem 10:59

Trošku kronikařím i doma a vznikla kniha receptů Rodinné poklady, směje se kronikářka Jitka Kolářová

Představíme vám novou knížku s názvem Rodinné poklady. Autorkou je českoskalická rodačka a tamní kronikářka Jitka Kolářová. Knih je plná báječných rodinných receptů na vynikající jídla, moučníky a cukroví, právě s nádechem rodinných, ale i staročeských tradic. Setkání s autorkou i její knížkou se uskuteční v pondělí 13. května v Knihovně Barunky Panklové v České Skalici.

Před týdnem 10:50

Mohu zařídit, že se do sebe lidé zamilují, nechci vám ale změnit život, usmívá se hypnotizér Kroulík

Pozveme vás na mimořádný a výjimečný večer, který vás čeká v Hankově domě ve Dvoře Králové nad Labem. Bude to 29. května představení Hypnotizér a půjde o setkání s prvotřídním expertem na hypnózu a mentalistou Jakubem Kroulíkem, který prý dokáže do hypnózy uvést každého, přečte vaše myšlenky a vždy odhalí lež.

Před týdnem 11:17

Stroje otce a syna Drahošových létají po celé Evropě: Pilotovat vlastní letadlo je obrovská euforie

Teď se společně trochu proletíme a představíme vám otce a syna Drahošovy z Trutnova, kteří původně opravovali auta, stavěli autocrossové bugginy a o víkendech v nich pak závodili. Pak se ovšem vrhli na letectví, zaujala je ultralehká letadla, zkusili je stavět a začali v nich létat. Jsou spoluzakladatelé leteckého klubu Dračí letky na letišti v Trutnově-Volanově.

Před týdnem 11:32

Pokud chcete romantickou procházku po horách, přijeďte v květnu, radí starosta Špindlerova Mlýna

S naším dnešním hostem se vydáme do Krkonoš, do nejnavštěvovanějšího horského střediska u nás, tedy do Špindlerova Mlýna. Všichni už jsou tam po zimě jistě připraveni na letošní hlavní letní turistickou sezónu a na nápor lidí, kteří do nejvyšších českých hor zamíří. Povídáme si se starostou Špindlerova Mlýna Martinem Jandurou, který byl na podzimu 2022 zvolen jako nezávislý kandidát.