Český rozhlas - Rozhovory
Dnes

Poslechněte si podcast: Dvacet minut Radiožurnálu: Stanjura: Na sanaci škod půjde z rozpočtu 40 miliard. Doufám ale, že tolik peněz ani nebude potřeba

Ministerstvo financí navrhuje kvůli povodním zvýšit deficit letošního státního rozpočtu o 30 miliard korun a příští rok o dalších 10. Je to konečná částka, když škody dosud zdaleka nejsou sečteny? Na co přesně budou peníze určeny? Vladimír Kroc se zeptal ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury.

24:00

Český rozhlas - Rozhovory

Vydává: Český rozhlas

Hosté ze všech možných oborů. Rozhovory do hloubky i s lehkostí.

Web

Dnes 24:00

Hovory: Jaterní cirhózu už umíme léčit, ale musíte striktně abstinovat, vysvětluje lékařka Fraňková

„Není to tak dávno, co jsme si mysleli, že jaterní cirhóza je konečné stadium, odkud už není cesty zpět. Dnes víme, že když onemocnění, jako je třeba žloutenka, vyléčíme, nebo když nemocný přestane pít alkohol, játra se můžou vrátit ke své normální funkci,“ říká lékařka se specializací na hepatologii Soňa Fraňková.

Dnes 44:38

ArtCafé: Seriály ovládnou Brno

Můžete se těšit na festivalovou premiéru seriálu Studna. O jeho pozadí mluvila v ArtCafé režisérka Tereza Kopáčová. Premiéry se v Brně dočká i minisérie režiséra Jana Vejnara Vlastně se nic nestalo, zkoumající otázky intimity v digitální éře. O programu Serial Killer a vývoji české, ale i světové seriálové tvorby mluvila Agáta Hrnčířová také s dramaturgyní festivalu a kulturní publicistkou Táňou Zabloudilovou.

Dnes 23:03

Zprávy pro Plzeňský kraj: Debata: PŘÍSAHA občanské hnutí, LEPŠÍ ŽIVOT PRO LIDI, Česká pirátská strana

Do debaty přišli diskutovat Jiří Frei (PŘÍSAHA občanské hnutí) a Rudolf Špoták (Česká pirátská strana). Kandidát hnutí LEPŠÍ ŽIVOT PRO LIDI pozvánku do debaty nevyužil.

Dnes 32:43

Zprávy pro Plzeňský kraj: Debata: ČISTÝ A BEZPEČNÝ KRAJ, ODS a TOP 09 - SPOLEČNĚ DO KRAJE, ANO

Do debaty moderátora Pavla Hally přišli diskutovat Jan Sedláček (ČISTÝ A BEZPEČNÝ KRAJ), Jan Šašek (ODS a TOP 09 - SPOLEČNĚ DO KRAJE) a Kamal Farhan (ANO).

Dnes 32:43

Zprávy pro Plzeňský kraj: Debata: SPD a Trikolora, Koruna Česká, Sociální demokracie, Demokratická strana zelených

Do debaty moderátora Pavla Hally přišli diskutovat Marie Pošarová (SPD a Trikolora), Luděk Krčmář (Koruna Česká), Jaroslav Šobr (Sociální demokracie) a Blanka Filipová (Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT) - pozvánku do debaty nevyužila.

Dnes 34:04

Zprávy pro Plzeňský kraj: Debata: PRO NÁŠ KRAJ – PRO PLZEŇ a KDU-ČSL, STAČILO!, STAN

Do debaty přišli diskutovat Martin Rybár (PRO NÁŠ KRAJ – PRO PLZEŇ a KDU-ČSL s podporou Svobodných, agrárníků, starostů a sportovců), Ondřej Dostál (STAČILO! Koalice Komunistické strany Čech a Moravy, Spojených demokratů - Sdružení nezávislých a České strany národně sociální) a Pavel Čížek (STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ).

Dnes 30:01

Zprávy z jižních Čech: Debata: Jihočeská veřejnost, ANO 2011, PŘÍSAHA občanské hnutí

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Bohumil Komínek (Jihočeská veřejnost), Roman Kubíček (ANO 2011) a Milan Šírek (PŘÍSAHA občanské hnutí).

Dnes 31:45

Zprávy z jižních Čech: Debata: Společně pro jižní Čechy, Sociální demokracie, STAROSTOVÉ pro Jihočeský kraj

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Pavel Klíma (Společně pro jižní Čechy - TOP 09, KDU-ČSL, Tábor 2020), Tomáš Polanský (Sociální demokracie) a Jaroslava Martanová (STAROSTOVÉ pro Jihočeský kraj).

Dnes 34:39

Zprávy z jižních Čech: Debata: Občanská demokratická strana, JIHOČEŠI 2012, Česká pirátská strana

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Martin Kuba (Občanská demokratická strana), Pavel Hroch (JIHOČEŠI 2012) a Josef Soumar (Česká pirátská strana).

Dnes 33:05

Zprávy z jižních Čech: Debata: SPD, Trikolora a PRO, STAČILO!, Spolu pro lidi a krajinu

Do debaty moderátora Filipa Černého přišli diskutovat Jan Kadlec (SPD, Trikolora a PRO), Kateřina Jirousová (STAČILO!) a Pavla Setničková Nováková (Spolu pro lidi a krajinu).