Zprávy pro Liberecký kraj
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Skiareál v Bedřichově má nového majitele, středisko v oblíbené lokalitě zřejmě čekají změny

Tělovýchovná jednota Bižuterie prodala část střediska novému investorovi. Proč středisko nekoupila obec a jaké jsou případné plány s areálem do budoucna, zjišťovala redaktorka Johana Tománková.

02:25

Zprávy pro Liberecký kraj

Vydává: Český rozhlas

Vysíláme pro Vás aktuální zprávy z regionu, domova i ze světa. Dozvíte se i sportovní výsledky, informace o počasí a dopravní situaci.

Web

Dnes 06:32

Kittel, Patočková, Skokovská bába a další. Slavné léčitele představí nová stálá výstava v Semilech

V Jílovecké ulici v Semilech vzniká nová stálá expozice Léčitelé Pojizeří a Podkrkonoší, která vychází z velmi úspěšné výstavy o Květoslavě Patočkové a dalších léčitelích. Přípravy nové výstavy na místě sledoval náš reportér.

Dnes 02:46

Prohlídka studií i koncert Ilony Csákové. Den otevřených dveří se v libereckém rozhlase povedl

Český rozhlas Liberec má za sebou další příjemný Den otevřených dveří. V sobotu 18. května na něj přišlo mnoho posluchačů, které nalákala nejen možnost nahlédnout do tajů rozhlasové kuchyně, ale i setkání se zajímavými hudebními a tanečními hosty.

Včera 02:17

Ve Stráži pod Ralskem otevřeli pro veřejnost částečně opravený zámek Vartenberk

Na zámku Vartenberk ve Stráži pod Ralskem zahájili v sobotu 18. května pravidelné komentované prohlídky. Zámek má za sebou téměř desetiletou rekonstrukci. Zatím je opravených a vybavených sedm sálů.

Včera 02:23

Liberecký bazén v létě v omezeném režimu otevře pro veřejnost

Vedení Liberce se rozhodlo veřejnosti v létě částečně otevřít městský plavecký bazén. Fungovat by ale měl pouze v omezeném režimu. Plánovaná rekonstrukce areálu je zatím pozastavená, vedení města ale podnikne další kroky k jejímu zahájení.

Před dvěma dny 02:00

Lesní koupaliště v Liberci zahajuje letní sezonu, plovárna na dokončení stále čeká

Městský areál, který spravuje spolek architektů, lidé navštěvují celoročně. V zimě ho využívají například otužilci, v létě se lidé můžou těšit na otevřený stánek s občerstvením.

Před dvěma dny 01:07

Soud propustil z vazby dva obviněné v korupční kauze spojené s libereckou radnicí

Podle státní zástupkyně Martiny Dědkové nejsou důvody pro vazební stíhání. Vazbu opustil bývalý vedoucí odboru správy veřejného majetku libereckého magistrátu Lukáš Hýbner a Josef Nadrchal, spolumajitel liberecké firmy Investing CZ. V kauze je obviněno celkem osm lidí. Všechny teď policie stíhá na svobodě.

Před dvěma dny 04:41

37. ročník gastronomického svátku: Gastroden na Střední škole gastronomie a služeb v Liberci

V pátek 17. května 2024 se v areálu na Králově háji v Liberci koná tradiční Gastroden, tedy přehlídka dovedností žáků Střední školy gastronomie a služeb. Na zahájení se byla podívat redaktorka Jana Švecová.

Před třemi dny 02:57

Za cenu garsonky v Praze rodinný domek v České Lípě. I tak chce tamní nemocnice lákat mladé lékaře

Nemocnice v České Lípě chce nalákat mladé lékař, aby do ní po skončení studia medicíny nastoupili. Mimo jiné se pro ně na konci července chystá uspořádat kemp.

Před čtyřmi dny 01:09

Část letních kin v Libereckém kraji bude letos promítat na jiných místech

Přes to, že se část areálů letních opravuje, diváci o filmy pod širým nebem nepřijdou. Provozovatelé letních biografů připravují filmové projekce v improvizovaných prostorech.

Před čtyřmi dny 02:30

Liberec se dohodl s Oldřichovem v Hájích na instalaci radaru. Další obce zatím váhají

Obce z okolí Liberce by mohly spolupracovat s vedením krajského města na provozu radarů k měření maximální povolené rychlosti. Na stanovené podmínky ale zatím přistoupila pouze jediná.