- Podcasty
- Vaříme s Habadějem

Poslechněte si podcast: Špenátové rizoto s parmezánem. (Ne)tradiční italské jídlo vařené až do skvělé krémové konzistence
Rizoto je český název pro typicky italský pokrm z rýže zvaný risotto. Podle tradičního receptu by se mělo připravovat z rýže vařené ve vývaru, která se doplňuje máslem a cibulí. Díky tomu se všechny chutě krásně propojí a jídlo získá typickou krémovou konzistenci.
Vaříme s Habadějem
Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!
Brokolicový nákyp se sýrem a česnekem. Zelené zlato na talíři potěší všechny strávníky. A je zdravé
Brokolice je zelenina nejen velice chutná, ale také hodně zdravá. Především díky vysokému obsahu vitaminu C patří mezi potraviny, které se považují za přirozené zásobárny látek prospěšných pro lidský organismus. Je spousta způsobů, jak je možné brokolici konzumovat, a to buď samostatně v syrovém či povařeném stavu, nebo jako součást pokrmu.
Plněné vepřové rolky s celerovým pyré. Netradiční kombinace chutí, která vás ale zaručeně nadchne
Vepřové maso patří v zemích českých i moravských k tomu nejoblíbenějšímu. Na rovinu si musíme přiznat, že ale nepatří k těm nejzdravějším. Pokud ale zvolíte libovější varianty, není třeba mít výčitky.
Kuře na červeném víně. Známá francouzská pochoutka Coq au vin připravovaná se zeleninou a s láskou
Coq au vin neboli kohout na víně je francouzská klasika. Když si ale recept maličko upravíme na naše středoevropské podmínky, pochutnáte si na voňavém a šťavnatém mase s výraznou omáčkou na zeleninovém základu kdykoli i v Čechách.
Špagetový koláč se špenátem a lososem. Barevně i chuťově vyladěný kousek Itálie na vašem talíři
Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si je jako koláč se špenátem a lososem. Určitě nebudete litovat.
Plněná krůtí prsa s rozmarýnovými bramborami. Hledáte-li zajímavý recept, tohle je ta správná volba
Máte rádi drůbeží maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád drůbeží kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná krůtí prsa s rozmarýnovými bramborami. A nebudete litovat. Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny.
Pastýřský koláč. Na talíři určitě neodoláte zapečenému mletému masu se zeleninou a bramborovou kaší
Bramborová medaile sice značí čtvrté místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či například kremple neboli brambory jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
Losos s arašídy a bylinkami. Netradiční varianta krásné ryby, která vás na talíři určitě nezklame
Losos patří mezi nejdostupnější ryby na našem trhu. V kuchyni se dají využít téměř všechny jeho části. Losos patří mezi tučnější ryby. Více tuku obsahuje její břišní část, která je také šťavnatější. Obsah tuku se ale například s vepřovým masem opravdu nedá srovnat.
Poctivá cibulačka na zahřátí! Jak se říká „polévka je grunt a to ostatní je špunt“. Navíc je zdravá
Dnes si připravíme tzv. „obědovou polévku". Tak většinou doma říkáme hustým polévkám, které směle s kouskem pečiva nahradí vydatný oběd. Mezi nejoblíbenější patří například gulášová, fazolová, dýňová, rajčatová i čočková. Nebo třeba poctivá cibulačka!
Zapečená kuřecí prsa s bramborami a červenou řepou. Kdo by neměl rád jemné a lehce stravitelné maso?
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?